Povežite krmilno palčko Xbox 360 z računalnikom: navodila in nasvete

Za bolj udobno igro veliko igralcev uporablja posebne naprave - igralne plošče za igre na srečo. Omogočajo interakcijo z igralnim okoljem brez tipkovnice in miške. Naprave povežite neposredno z računalniki. To je zelo priročno, vendar ni vedno enostavno nastaviti sinhronizacijo med napravami. Še posebej, ko gre za "native" gamepad. Nato bomo poskušali ugotoviti, ali lahko povežete krmilno palčko Xbox 360 z računalnikom. In natančno, kako je to storjeno. Te informacije so lahko koristne za vse igralce, nimajo igralne konzole za Windows, Linux ali MacOS.

Možnost sinhronizacije

Kako verjetno je, da je igralna palica Xbox 360 povezana z računalnikom? S pravimi dejanji - za vse 100%. Danes lahko povežete skoraj vsako igralno palico na računalnik ali prenosni računalnik. Glavna stvar je vedeti, kako ravnati z nalogo. To ni vedno lahko. Večinoma morate razmisliti o pravilnih nastavitvah za gaypads. Za običajne igralne palice, igralne možnosti ali posebne emulatorje se običajno uporabljajo. Najpomembnejša stvar pa je, da delo na računalniku dobite.


Kaj so igralne plošče

Povezovanje igralne palice Xbox 360 je mogoče različno. Nadaljnji algoritem delovanja je določen z vrsto razpoložljive igre devaysa. Uporablja se tudi na operacijskem sistemu PC. Trenutno obstajajo vodilne in brezžične igralne palice. Prvi, praviloma, poveže veliko enostavnejše drugo. Naprejspoznajmo vse obstoječe različice razvoja dogodkov.

Z žicami za Windows 10

Kako priključiti igralno palico Xbox 360 na računalnik? Vse je odvisno, kot je bilo že omenjeno, od razpoložljivega tipa igralnega pulta. Začnimo z vodilnimi napravami, sinhroniziranimi z operacijskim sistemom Windows 10. Če želite opraviti nalogo, morate računalnik povezati z internetom in nato vstaviti žico iz krmilne palice v vrata USB. Zdaj je čas, da počakate malo - gonilniki za napravo bodo samodejno inicializirani, potem pa bo uporabnik lahko uporabil ustrezno napravo.


Windows 7/8 in žični modeli

Kako priključiti igralno palico Xbox 360 na računalnik? Priročnik, ki ste ga predhodno preučili, ne deluje za Windows 7 in 8. Dejstvo je, da bo moral uporabnik ročno prenesti gonilnike pri delu s temi operacijskimi sistemi. Ustrezen paket knjižnic ni na voljo za Windows 8, vendar so gonilniki za Windows 7 primerni za "osem". Če želite povezati krmilno palčko Xbox 360 z računalnikom z žico, priporočamo, da naredite naslednje:
 • Pojdite na spletno mesto podjetja Microsoft in ga poiščite tam. Razdelek, ki je odgovoren za prenos gonilnika.
 • Izberite model igralnega konzole in izberite operacijski sistem, s katerim deluje uporabnik.
 • Počakajte, da se dokonča nalaganje ustreznega nabora knjižnic.
 • Priključite igralno konzolo na USB vrata računalnika.
 • Inicializirajte gonilnike za Windows s prenesenim čarovnikom za namestitev.
 • Takoj, ko je operacija končana, bo krmilna palica v celoti delovala. Običajno ne zahteva dodatnih nastavitev.
  Pomembno: Gonilnike za igranje Xbox 360 za Windows lahko prenesete iz drugih spletnih virov.

  Brez žic

  In kako povežem brezžično krmilno palčko Xbox 360 z računalnikom? Nekateri trdijo, da je to enostavnejši proces kot sinhronizacija pogonov naprave. Praviloma je za dosego želenega rezultata priporočljivo, da se obnašate na naslednji način:
 • Kupite poseben Bluetooth adapter za igralno konzolo Xbox 360 na Windows. Stane približno 600-800 rubljev, včasih prihaja z igralno palico.
 • Priključen adapter USB priključite na računalnik in ga vklopite.
 • Namestite gonilnike za ustrezno napravo.
 • Napolnite krmilno palčko in jo vklopite.
 • V računalniku zaženite vmesnik Bluetooth in poiščite novo brezžično napravo. Gre za igro, ki je priključena.
 • Z ustrezno tipko sinhronizirajte igralno napravo z vmesnikom Bluetooth.
 • Vse, kar bo zdaj malo čakati. Gonilniki za igro Xbox 360 bodo nameščeni, nato pa bo naprava začela pravilno delovati. Če se postopek ne zažene samodejno, ga morate aktivirati ročno.

  Zaključek

  Ugotovili smo, kako se igralna palica Xbox 360 poveže z računalnikom. Zdi se, da ni tako težko narediti. Glavna stvar, da se držijo teh priporočil in priročnikov. Pri vodilnih modelih se pogosto pojavljajo težave. Na primer, morda ne bodo delovali, če igralno konzolo priključite na sprednji USB priključek. V tem primeru je potrebno napravo povezati z zadnjimi vrati.

  Sorodne publikacije