Način Fastboot. Kaj je to in zakaj je potrebno?

Če ste zadovoljni lastnik pripomočka na platformi Android, boste prej ali slej naleteli na tako zanimiv pojav, kot je način Fastboot. Kaj je to? Zakaj ga potrebujete? Ta vprašanja se pojavijo pri osebi v glavi veliko kasneje. Prva ideja Fastboota je popolnoma drugačna. Oh bog, zlomil sem napravo! Da bi se izognili paniki, morate ugotoviti, kakšen je ta način, zakaj je potreben in kako se iz njega izvleči. Glavna stvar - ne panike in strogo držijo tega navodila. Če ste zadeli paniko in ne morejo pravilno opraviti vseh dejanj, potem lahko dobite mrtvi pametni telefon. Ali ga potrebujete?

Kaj je ta način?

Način Fastboot v bistvu omogoča hiter dostop do notranjosti naprave. Samo naleti na počasno bios in to zelo hitro. Značilno je, da določenih tipk ni mogoče pritisniti v načinu Fastboot. Ampak včasih se zgodi, da zaradi neke vrste "napake" sama naprava gre v ta način. In tukaj morate poznati vrstni red delovanja, da bi ga izvlekli iz te anabioze. Nič ni zapletenega glede tega, vendar se mnogi neizkušeni uporabniki strašno bojijo načina Fastboot. Kaj storiti? Kako vse vrniti na svoje mesto? Razlog za paniko je jasen, vendar se morate umiriti in pozorno slediti navodilom. Potem bo s svojim pripomočkom vse v redu.

Zakaj ga potrebujete?

Za uvedbo načina Fastboot v stroj je več razlogov. Prvič, pomaga napravi, da se zažene hitreje, saj se ta zagon izvede mimo počasnih Biosov. Drugič,Fastboot pomaga razvijalcem, da komunicirajo z napravo na ravni železa, kar je zelo pomembno. Tretjič, Fastboot vam omogoča, da konfigurirate operacijski sistem Android z računalnikom prek povezave ADB. Zato služi Fastboot Mode. Kaj je zdaj jasno. Zdaj pa preidimo na vprašanje, kaj storiti, če se vaš pripomoček nepričakovano zaganja v tem načinu.

Kako izstopiti iz tega načina?

Če je bil način Fastboot napačno vklopljen, je še vedno na pol poti. Samo pritisnite gumb za vklop in gumb "Volume Up" na napravi. Naprava se bo zagnala v BIOS. Tukaj morate izbrati "Ponovni zagon sistema zdaj". Po tem je treba zagnati "pravilen" zagon naprave, tako da se izognemo načinu Fastboot. Kaj je, že malo smo razstavili. Če v Biosu ni zgoraj omenjene točke, potem so stvari povsem grde. Ukrepati bomo morali, da bomo stroj vrnili na tovarniške nastavitve.

Če se je naprava sama odločila za zagon v načinu Fastboot, to pomeni, da nekaj ni v redu z nastavitvami. Uporabniške podatke boste morali izbrisati tako, da ne boste ponovno vstopili v način Fastboot. Kaj je to? Naprave Android imajo sistem povrnitve tovarniških nastavitev samo za take primere. Naprava "nulls" na tovarniške specifikacije. Hkrati se izbrišejo vsi uporabniški podatki (programi, stiki, glasba). Morate iti v način BioS in izbrati "Obrišite podatke" in "Tovarniške ponastavitve."

Kako odstraniti način?

V bistvu običajni uporabnik ne potrebuje načina Fastboot. Kako se iz tega izogniti, že vemo. Zdaj pa razmislimo, kako ga zaustaviti za vedno. Privzeto je vklopljen in včasih samo vnese uporabnika v zmedo. Če želite nadaljevati s tem, onemogočimo ta način. Če želite to narediti, pojdite na nastavitve pametnega telefona, meniju "Screen" in poiščite "Fast download" tam. Samo odstranite klop.

Ta algoritem je pomemben za operacijski sistem Android različice 4.0 in novejše. Če imate starejšo različico Android za Android, morate iskati element, ki ga želite, v razdelku »Aplikacije«. Ta dejanja vam bodo pomagala zaustaviti način Fastboot. In ne bo vas več zmedel. Toda zdaj bo veliko nezadovoljnih. Ni nujno, da se popolnoma znebite načina Fastboot. Kaj je to? Na pametnih telefonih Android opravlja tudi funkcijo »Obnovitev«. In to je zelo pomembno.

Zakaj ga ne bi popolnoma znebili?

Ni važno, vendar je Fastboot pomemben del programske opreme naprave. In izklop je sploh slaba ideja. Dejstvo je, da če je ta funkcija onemogočena, potem ne boste mogli namestiti programske opreme na njej, če se vaša naprava nenadoma spremeni v "opeko". In to se dogaja zelo pogosto. V tem primeru boste lahko shranili le način Fastboot. Kaj počnemo, razstavimo malo višje. Recimo, da je to vaš življenjski cikel v primeru nepredvidenih situacij, ki se lahko zgodijo vašemu pametnemu telefonu. Zato ga ne izklopite. Prišel bo čas, ko boste z veseljem vzdržalipopolnoma onemogoči način Fastboot. Popolnoma ne napne uporabnika. Samo vedeti morate, kako se lahko izognete.

Povzetek

Če povzamemo vse zgoraj navedeno, lahko zagotovo rečemo, da je način Fastboot zelo uporaben.
  • Prvič, pripomoček omogoča hitrejše zaganjanje, tako da se izogne ​​BIOSu.
  • Drugič, razvijalcem omogoča komunikacijo z napravo.
  • Tretjič, lahko se uporablja za zapolnitev programske opreme za popravilo z uporabo računalnika in povezave ADB.
  • Četrtič, to je v veliko pomoč, če se vaš pametni telefon nenadoma spremeni v "opeko".
  • In pred vsemi temi prednostmi je ena majhna pomanjkljivost - niste vedeli, kako se lahko iz nje izvlečete. Zdaj pa veste, zato vam ni treba izklopiti Fastboota. Še vedno te bo potreboval.

    Sorodne publikacije