"Defender" Windows 10 "": Kako vklopiti in izklopiti navodila

Operacijski sistem Windows Vista ima vgrajeno funkcijo, ki zagotavlja varnost v smislu preprečevanja okužbe vašega računalnika z vsemi vrstami groženj ali potencialno škodljivo programsko opremo. To je "Defender" Winds 10. Še naprej boste upoštevali, kako ga omogočite, nastavite ali deaktivirate. Najprej se pogovorimo o sami storitvi s poudarkom na povratnih informacijah uporabnikov in prilagoditvi sistemov Windows.

"Defender" Winds 10 ": pregledi dopuščajo veliko željo

Po uradnem opisu je bila ta storitev v deseti različici sistema popolnoma obnovljena in lahko deluje slabše kot kateri koli protivirusni program. Toda ali je tako?


Če berete komentarje uporabnikov, lahko najdete veliko razočarajočih povratnih informacij, ki kažejo, da je storitev nekako preveč o varnosti. V bistvu gre za namestitev nekaterih izdelkov programske opreme, ki sistem nekako prepoznajo ne le kot nevarne, ampak tudi kot potencialno neželene. To lahko vključuje tudi optimizatorje ali specializirane pripomočke, ki omogočajo deaktiviranje nekaterih neuporabljenih ali nepotrebnih sistemskih orodij, kot je sledenje dejanjem uporabnikov. Poleg tega, kot je razvidno iz odgovorov nezadovoljnih ljudi, OS z zavidljivo kontinuiteto posodobitve namesti "Defender" Winds 10 "", v katerem standardni antivirus nameščen večina uporabnikov ne potrebuje. Kaj je dobro in tudi konflikti med vgrajenimi in zunanjimipojavijo. Toda tukaj tudi ni vse tako preprosto.


Morate izklopiti storitev?

Seveda, vprašanje, ali je Defender "Windsor 10" potreben na lokalnih računalnikih, ostaja odprt za mnoge. V redu, če so omrežni terminali, in včasih obramba gre na absurdno, ko uporabnik ne more namestiti popolnoma zakonite programske opreme na svoj osebni računalnik ali prenosni računalnik, tudi če je skrbnik sistema. Torej, onesposobiti izdelek "Defender" Winds 10 "" (pregledi kažejo to neposredno), je lahko res, če sistem ima standardni antivirus. To lahko storite na vsaj štiri načine. Najprej pa je vredno preučiti konfiguracijo same storitve. Možno ga je onemogočiti in ga ni treba z nastavitvijo parametrov, ki so zanjo sprejemljivi.

Kako nastaviti

"Defender" Winds 10 "" po posodobitvi ali "čisto" namestitev sistema je v aktivnem stanju. Začetne nastavitve lahko izvedete v razdelku z nastavitvami.
Dostop do oddelka poteka prek standardnega menija Start, ki mu sledi osvežitev in varnostna postavka. V meniju na levi strani je povezava do storitve, na desni pa je meni za nastavitev parametrov, kjer lahko nastavite aktivacijo zaščite oblaka, avtomatsko pošiljanje vzorcev, itd. Kako ga vklopiti? Preprosto premaknite stikalo za zaščito v realnem času na vključen položaj.
Prav tako lahko nastavite ali omogočite neposrednov programu, ga pokličete, na primer z iskanjem in nastavitvijo potrebnih parametrov neposredno v oknu za optično branje.

Namestite protivirusno programsko opremo

Zdaj nekaj besed o onemogočanju storitve. Najlažji način je namestitev protivirusnega paketa. Zaščita se bo samodejno deaktivirala. Ampak to je začasen pojav, ker bo po določenem obdobju nedejavnosti zagovornik "Windows 10" ponovno aktiviran. Kako ga obrniti? Načeloma to ni potrebno, saj se bo zagon storitve izvajal brez udeležbe uporabnika (to lahko preberete tudi v opisu, pod drsnikom stikala za zaščito. z uvedbo ukaza gpedit.msc v ukazni vrstici Run
.
V razdelku z nastavitvami računalnika in administrativnih predlog morate obiskati komponente sistema Windows in tam najti imenik za zaščito končnih točk. Na desni je podoben parameter, vendar z navedbo zaustavitve. Nato se morate prijaviti v njegovo nastavitev in aktivirati niz "Omogočeno", po katerem se bo prekinila povezava. Ponovno vključitev se izvede z nastavitvijo oznake na vrstici "Not set" ali "Off".

Uporaba sistemskega registra

Podobni ukrepi se izvajajo v sistemskem registru, katerega urejevalnik je klican z ukazom regedit v meniju Zaženi.
Tukaj morate uporabiti vejo HKLM in nato za dostop do imenika programa Windows Defender uporabite direktorije Microsoft SOFTWARE. V desnem delu urejevalnika morate uporabiti PCM inustvarite 32-bitni parameter DWORD (če ni), mu poimenujte DisableAntiSpyware in dodelite vrednost 1. Tako je "Defender" Winds 10 "izklopljen. Kako jo omogočim, potem ko naredim naslednje? Druga možnost: nastavite parameter na 0 ali ga preprosto izbrišite.
Upoštevajte, da opisani postopki v registru in v pravilnikih skupin prekrivajo drug drugega in potem, ko so parametri nastavljeni v registru, so dejanja v razdelku pravilnikov skupine nemogoča (vendar lahko urejate).

Dodatne metode

Načeloma je mogoče ukiniti ali ponovno aktivirati "Defender" z uporabo posebnih programov, kot sta NoDefender ali Win Updates Disabler. Odklop ali vklop komponent sistema je dovolj preprost. Prvi namestitveni pripomoček se izvaja s pomočjo sistemskih parametrov, drugi za to pa so posebni zavihki, ki vsebujejo opis in namestitev ustreznih storitev.

Nekaj ​​besed na koncu

Kljub negativnim odzivom Microsoftovi strokovnjaki še vedno ne priporočajo zavrnitve uporabe te storitve. Če vam iz nekega razloga ni všeč, lahko onemogočite uporabo zaščite v oblaku in pošiljate vzorce za izboljšanje tega orodja v nastavitvah. Toda zaščito v realnem času je bolje zapustiti. Na splošno ne vpliva na delovanje računalnika in deluje le v kritičnih trenutkih. Ampak, če namestite nekaj programske opreme (tudi če zaženete namestitveni program v imenuskrbnik sistema) vas opozori, da lahko namestitev zaženete z gumbom za dodatne informacije v sporočilu z možnostjo »Naredite vse isto«, ali v nastavitvah dodajte datoteke na seznam izjem.

Sorodne publikacije