Kako izbrati 4-kanalni DVR? Opis, nastavitve, pregledi na najboljših modelih

Uporaba sodobnih sistemov CCTV pomaga zagotoviti varnost avtomobila in spremljati razmere okoli avtomobila med vožnjo. Najbolj učinkovit sistem za sledenje je 4-kanalni DVR. Če pride do nesreče, potem je s pomočjo te naprave mogoče obnoviti dogodke po delcih in hkrati inšpektorju prometne policije prikazati splošno sliko dogodka. To bo dokazalo vašo nedolžnost v primeru, da vaša napaka res ni.

4-kanalni video snemalniki v Rusiji so zelo pogosti. Njihova namestitev je težka, vendar za dolgo časa. Poleg tega se tak sistem vedno uporablja, tudi če je vozilo parkirano.

Kaj je 4-kanalni DVR?

Večina voznikov želi vedeti, kaj se dogaja okoli avtomobila, medtem ko se premika. Za njih so bili podobni avtomobilski DVR-ji razviti za 4 kamere. Vsak fotoaparat ima majhen kot gledanja, vendar je dovolj, da zajame, kaj se dogaja okoli avtomobila, in ga prikaže na zaslonu.


Komplet vsebuje 4 ločene kamere, ki se priključijo na glavno enoto. Slika je prikazana iz vsake kamere posebej ali istočasno od vseh kamer. Za to je zagotovljena funkcija kvadratorja. Če ni monitorja (in takih modelov se tudi zgodi), si lahko ogledate video na telefonu, prenosnem računalniku, računalniku in televiziji. Če želite, lahko podatke zapišetemediji in pogled na katero koli elektronsko napravo. Sodobni snemalniki podpirajo pomnilniške kartice SDHC, microSD, USB.


Namen

Označite lahko osnovne funkcije, ki jih opravlja kanalski video snemalnik:
 • Določite situacijo na cesti s štirimi kamerami.
 • 24-urni avtomobilski nadzor z uporabo mobilnega interneta ali Wi-Fi.
 • V slednjem primeru mora biti registrar povezan z omrežjem Wi-Fi ali imeti režo za kartico SIM za povezavo z mobilnim internetom.

  Značilnosti delovanja

  Pri izbiri 4-kanalnega DVR-ja je treba upoštevati vrsto stroja, na katerem bo naprava delovala. Takšna odločitev je primerna ne le za avtomobile, temveč tudi za posebne prevoze: zbiralnike, policijska reševalna vozila, avtobuse za prevoz otrok, trolejbuse itd. različic Uporaba DVR-jev v avtobusih in avtobusih je redka. Poleg tega takšne naprave niso vedno omejene na štiri kamere. Nekateri modeli imajo dodatne video in avdio vhode, ki vam omogočajo, da povežete več kamer, da povečate obseg območij, ki se upoštevajo v avtu. Za običajni avtomobil je primeren standardni model s podporo za štiri kamere. Vendar mora izpolnjevati spodaj opisana merila.

  Funkcionalni

  Videokontrolni snemalnikiimajo določene funkcije, ki so v določenih situacijah lahko koristne. Na primer, večina sodobnih modelov ima GPS module, G-senzorje (znane tudi kot šok senzorji). Vsi ti elementi omogočajo natančnejšo določitev kraja nesreče in trenutka trčenja. Prav tako, v trenutku, ko je avtomobil zadel, registrar "čuti" trčenje in shrani film, ki kaže nesrečo. Koordinate, hitrost, datum in čas, od katerega se voznik premakne, se beležijo na sliko.
  Zahvaljujoč podobi vseh uporabljenih kamer si lahko natančno predstavljate sliko dogodka ob upoštevanju najmanjših podrobnosti. Vse to bo natančno prepoznalo krivca udeleženca v prometni nesreči in odstranilo vse sumnje. Številni 4-kanalni DVR-ji imajo modul Wi-Fi, ki vam omogoča, da spremljate svoj avto, ga premikate ali parkirate na parkirišču. Zato pri izbiri bodite pozorni na prisotnost brezžičnega podatkovnega modula v registrarju. Treba je opozoriti, da so sodobne kamere dovolj kompaktne, da jih je mogoče zlahka pritrditi v avto. Hkrati so sami praktično neopazni, zato vozniku ne povzročajo nobenih ovir. Kot je za žice, se skrivajo v notranjosti opreme in ne pokvari notranjost sploh.

  Oblika zapisa

  Vse štiri kamere se uporabljajo istočasno - to velja za vse modele. Vendar pa se nekateri video snemalniki ne morejo pohvaliti s kakovostnim snemanjem. Kakovost je odvisna od uporabljenih kamer, procesorja naprave. Nekateri poceni snemalniki ne morejo snemati videa v HD formatu. Na drugih modelihsamo ena ali dve kameri snemata HD-video, dražje sodobne naprave pa običajno snemajo FullHD video iz vseh štirih kamer. To je eden najpomembnejših trenutkov pri izbiri, ki ga je treba najprej obravnavati. Dejstvo je, da pri visoki ločljivosti obstaja večja možnost določitve števila avtomobilov, ki obkrožajo avto. To bo v primeru nesreče omogočilo identifikacijo storilca in krivca.

  Merila za izbor

  Pri izbiri videorekorderja za avtomobilski nadzor mora kupec najprej paziti na naslednje možnosti pri izbiri:
 • Kakovost fotografiranja.
 • Procesor.
 • Funkcionalno: G-senzor, GPS modul in Wi-Fi.
 • Zmogljivost baterije.
 • Optične značilnosti kamer.
 • Delovanje procesorja je pomembno, saj je odvisno od učinkovitosti samega fotoaparata in kakovosti snemanja videa. Nekateri modeli snemajo videoposnetke, kar govori o šibki CPU. Najsodobnejši 4-kanalni DVR snema video s hitrostjo 30 FPS (sličice na sekundo). Vendar pa uporaba dobrega procesorja omogoča snemanje videa s hitrostjo 60 slik na sekundo. Pri takšni hitrosti bo video šel gladko, brez kretenj. Glede na to, da registrar takoj obdeluje 4 tokove, bi moral biti njegov procesor precej močan.
  V zvezi z moduli kamere so to pomembna merila, kot so vidni kot in možnost snemanja videoposnetkov visoke ločljivosti ali polne visoke ločljivosti. Če je kot gledanja 140-160 stopinj, je to normalno.
  Prav tako je treba izbrati avtomobilski DVR za 4 kamere zvisoko zmogljiva baterija. Naprava lahko dolgo deluje, medtem ko najde avto na parkirišču, če ni električne energije v vozilu. Prav tako mora biti senzor G (senzor udarca). Zahvaljujoč njemu bo naprava shranila video posnetek, ki je bil sprejet kmalu pred nesrečo in med samim dogodkom. In nenazadnje - to je videz 4-kanalnega DVR. Pri nakupu nove naprave v trgovini je pomembno, da bodite pozorni na praske ali neenakosti na ohišju, ki lahko kažejo na slabo kakovost naprave.

  Pregledi

  Zgornja merila za izbor se lahko dopolnijo z drugim. To so pregledi. Na internetu je veliko spletnih mest, kjer si lahko preberete preglede o modelu, ki ga imate na znaku. Bodite prepričani, da se seznanite z njimi, saj precej celo kul registrarji z odličnimi tehničnimi lastnostmi vdirajo v dveh do treh mesecih delovanja. V nobenem primeru ne smete kupiti 4-kanalni AHD videorekorder, če se uporabniki slabo odzivajo.

  Zaključek

  Danes trg predstavlja veliko število različnih DVR-jev od znanih blagovnih znamk in podjetij, za katere še niste slišali. Zato je izbira težka. Uporabite zgornje nasvete in zagotovo boste lahko kupili zanesljivo in kakovostno napravo.

  Sorodne publikacije