Kako nastaviti modem Beeline: funkcije, pravila delovanja, navodila za namestitev, posebnosti dela in povratne informacije lastnika.

Skoraj vse naprave, dobavljene na svetovni trg, podpirajo internetno povezavo. Za poenostavitev dostopa do globalnega omrežja mnogi operaterji ponujajo nakup modemov, ki jih je mogoče priključiti na stacionarni računalnik in prenosni računalnik ter tablični računalnik.

V ta namen obiščite salon podjetja in izberite ustrezen model naprave. In v članku bomo delili skrivnosti o tem, kako konfigurirati modem "Beeline", in nianse njegove uporabe.

Kakšne naprave ponuja podjetje za dostop do interneta

Oktobra 2018 so v salonih mobilnega operaterja Beeline predstavljeni USB modemi proizvajalcev ZTE in Huawei:
 • Huawei E3370 - hitrost do 100 Mbps, prisotnost vrtnic Ojačevalniki za priključitev zunanjih anten.
 • Huawei E3372 - do 150 Mbps, je možno priključiti tudi anteno za zvišanje ravni signala.
 • ZTE MF833T - Največja podprta hitrost do 150 Mb /s.
 • ZTE MF823D, MF823 - 100 Mbps, lahko priključite zunanje antene.
 • ZTE MF821D - podobno kot pri prejšnjih modelih.
 • ZTE MF831 podpira višje 150Mbps. Ima priključke za antensko povezavo.
 • Vsi omogočajo dostop do interneta pri visokih hitrostih in podpirajo delo ne le v načinu 3G, ampak tudi v LTE.


  Zahteve za operacijski sistem

  Preden se lotite, se morate seznaniti s sistemskimi zahtevami in operacijskimi sistemizdružljivost s to napravo. Vsi predlagani modeli so precej novi in ​​so bili izdani v zadnjih nekaj letih.
  Če imate na osebnem računalniku ali prenosnem računalniku nameščen operacijski sistem Windows 7 8 ali 10, ste lahko prepričani o stabilnem, sodelovalnem delu. Lastniki tehnologije iz Apple, tudi samozavestno uporabo teh modemov. Zahteve za tehnologijo so minimalne - na trdem disku je nameščen gonilnik, prost priključek USB in noben konflikt programske opreme.

  Pravila delovanja

  Tako kot pri drugih elektronskih napravah se je treba izogibati stiku z vodo in se modema ne dotikajte z mokrimi rokami. Ko končate delo, zaprite vse programe, ki uporabljajo napravo, in odstranite mesto, ki ni dostopno za otroke ali živali. Obstaja tudi omejitev delovanja modema v bližini medicinske opreme in letala. Zelo zaželeno je, da se to zavrne, saj lahko signali naprave ustvarijo ovire za zračni prevoz ali opremo v klinikah.


  Namestitev po korakih

  Novi lastniki USB modema nimajo razloga za skrb za iskanje gonilnikov, posebnih aplikacij itd. Celoten proces traja nekaj minut, saj je vse že v programski opremi. zagotavljanjem naprave. Prvič, ko potrebujete dostop do interneta, morate slediti naslednjemu zaporedju dejanj. Razmislite o tem, kako nastaviti modem Beeline na prenosnem računalniku:
 • Vključite prenosni računalnik.
 • Kartico SIM izbranega operaterja vstavite v ustrezno režo v mobilni napravi.
 • Vstavite modemUSB priključek računalnika.
 • Najprej so nameščeni gonilniki, o uspešnem zaključku postopka pa bo obveščeno sporočilo "Odkrita nova naprava", ki se bo pojavila v meniju približno eno uro na monitorju. Preveri se pravilnost dela. Najprej morate iti na nadzorno ploščo, nato v razdelek »Naprave in tiskalniki«. Izberite modem, ga kliknite z desno miškino tipko in poiščite meni »Lastnosti«.
 • Poleg tega se izvede namestitev potrebnih komunalnih naprav.
 • Raziščite navodila in ugotovite, kako nastaviti internet na modulu Beeline. Glede na model in proizvajalca se običajno uporabljata dve možnosti: prek spletnega vmesnika ali posebne aplikacije, ki se namesti samodejno.
 • Pojdite na pripomoček za način nadzora modema in izvedite začetne nastavitve: tip omrežja (2G, 3G, 4G). Nekateri modeli imajo vgrajen usmerjevalnik, ki ga lahko vključite v isti meni.
 • Preverite pravilnost nastavitev, prisotnost povezave pa lahko odprete s katero koli stranjo v brskalniku.

  Če je internet počasen

  Hitrost povezave je odvisna od ravni signala in obremenitve najbližje bazne postaje.
  Če število priključenih naročnikov ne more vplivati ​​na drugega uporabnika, potem rahlo izboljšajte kakovost signala v celoti. Če želite to narediti, je dovolj, da si zapomnite nekaj pravil:
 • V bližini modema ne smete ovirati v obliki sten, predelnih sten.
 • Najboljša raven signala v oknu.
 • Poskusite premakniti USB, da razširite razširitev USB. Spreminjanjepoložaj naprave, lahko dosežete boljšo kakovost sprejema.
 • Komplet zunanje antene bo zagotovil največjo možno moč signala in znatno povečal hitrost v težkih pogojih: na znatni razdalji od osnovne enote, v prisotnosti motenj ali velikega števila odsevnih signalov.

  Značilnosti modemov Beeline

  Vsi proizvajalci modemov označujejo največjo podprto hitrost. V praksi je lahko hitrost bistveno nižja. Če je na bazno postajo priključenih več tisoč naročnikov, se hitrost spreminja glede na oddaljenost stolpa in število aktivnih povezav na določeni točki. Če pa je BS nameščena na podeželju in je relief dokaj enakomerna in homogena (brez hribov, gostih gozdnih masivov), je lahko hitrost bistveno višja, saj je v vaseh pogosto veliko manj uporabnikov interneta.
  Če vas skrbi visoka temperatura vključenega modema, preverite raven signala. Modele lahko ogreva vsak proizvajalec, vendar je to običajno posledica šibkega in nestabilnega signala. Prenesite prenosnik ali računalnik bližje oknu. Veliko komunikacijskih operaterjev namesti firmware ali lock, zaradi česar naprava deluje samo s kartico SIM enega operaterja. Kako namestiti pomožni modem "Beeline", če je nameščen "sedem" drugega operaterja - sploh ni odgovora. Izhod je lahko zamenjava strojne programske opreme ali odklepanje modema z vnosom posebne kode. Na internetu so priljubljeni viri in forumi, kjer uporabnikiizmenjujejo izkušnje in nasvete o odpravi te omejitve.

  Mnenja potrošnikov

  Do konca prve polovice leta 2018 je bil Beeline na tretjem mestu s 130.000 baznimi postajami, ki so delovale v Rusiji. Od tega 34067 dela v standardnem LTE. V šestih mesecih aktivne gradnje je operater pokazal najvišje stopnje rasti stolpov in znatno izboljšal kakovost premaza. Treba je omeniti, da so naročniki cenili tako povečanje hitrosti prenosa podatkov kot stabilnost povezave. Kaj kot uporabniki interneta iz All-ruske družbe Beeline:
 • dobro pokritost in praktično nobenih "belih lis", ko potujejo po državi;
 • ugodne tarife in pomanjkanje nacionalnega gostovanja;
 • stabilna internetna povezava pri visoki hitrosti.
 • ​​

  Layfhak: kako nastaviti modem Beeline na usmerjevalniku

  Če imate več naprav, ki dostopajo do interneta, ni treba kupiti več SIM kartic in plačati za vsako številko. V podeželski hiši, vasi, mestnem stanovanju ali pisarni lahko namestite usmerjevalnik, ki podpira povezavo modema.
  V tem primeru boste imeli stalen dostop do omrežja in lahko priključite tablični računalnik, prenosni računalnik ali pametni telefon prek povezave Wi-Fi. Bodite pozorni na Zyxel, TP-Link, D-link, Asus modele - za skoraj vsa izdana imena so proizvajalci predvideli uporabo USB-modema Beeline. In kako konfigurirati povezavo, se lahko naučite iz navodil usmerjevalnika.

  Sorodne publikacije