Program za popravilo trdega diska: kaj je to in kako uporabljati tovrstne pripomočke

Eden od glavnih problemov, ki jih nihče od današnjih uporabnikov računalniških sistemov ni zavarovan, je izguba ali izguba podatkov, ki so shranjeni na njem. V tem primeru seveda lahko uporabite vsak program za popravilo trdega diska (ki ga lahko najdete precej doslej). Vendar pa morate najprej ugotoviti, kakšna je naloga uporabnika v smislu obnovitve. Ena stvar je napaka ali fizična poškodba trdega diska, druga pa je izguba podatkov, ko je pogon zagnan.


Glavne težave s trdimi diski

Za začetek morate v obnovitvi trdega diska identificirati več ključnih področij in se nato odločiti samo za uporabo sistemskih virov ali pripomočkov tretjih oseb.
Tukaj je nekaj tipičnih situacij:
 • fizična obraba ali poškodba površine;
 • spremenite obliko za neprebrano;
 • prisotnost napak in propadajočih sektorjev;
 • situacije, ko sistem sploh ne vidi trdega diska;
 • Nenamerno ali namerno brisanje informacij.
 • Na podlagi tega se lahko uporabi določen program za popravilo trdega diska (na primer za Windows 7). Toda kaj izbrati kot najboljše sredstvo?

  Vgrajena programska oprema za popravilo trdega diska Windows

  želim takoj ohladiti napor tistih uporabnikov, ki pri težavah začnejo divje iskati diagnostična orodjatrdega diska drugih proizvajalcev. Windows sistemi imajo veliko orodij za obravnavo takšnih težav, razen če seveda upoštevajo fizične poškodbe.


  V najpreprostejšem primeru se v sistemu uporabi program za popravilo trdega diska v načrtu skeniranja za preverjanje prisotnosti napak chkdsk z atributom /f, ki je vnesen v ukazno vrstico. Za preverjanje integritete sistemskih datotek se uporablja ukaz sfc /scannow.
  Pravilen program popravila sistema za trdi disk lahko prikličete tudi iz menija lastnosti (preverjanje veljavnosti) z namestitvijo parametrov za sektorje samodejnega popravljanja okvar okvar. Seveda vgrajena sistemska orodja pogosto ne dajejo vtisa, da uporabnik šteje, če pa ni ničesar na voljo, jih lahko uporabite. Vsaj s tem ne bo nič narobe. Hkrati za zvestobo lahko očistite disk. In to orodje, za razliko od mnogih specializiranih programov, vam omogoča, da odstranite tudi tiste komponente, ki so lahko nedostopne v običajnem načinu.

  Osnovna programska oprema za testiranje in popravilo

  Vse to velja le za napake programske opreme. Odpravite fizične poškodbe, regenerirajte datotečni sistem ali obnovite informacije na splošno Windows ne more (če ni varnostne kopije).
  Za testiranje prisotnosti napak in zlomljivih sektorjev je najbolje uporabiti pripomoček beloruskega razvijalca, imenovanega Victoria HDD. Odstranitene bo mogel rešiti problema, ampak za izkušenega uporabnika v procesu testiranja bo HDD zagotovil maksimalne informacije o težavi.
  Če je iz nekega razloga format diska ali particije spremenjen v neprebrano (RAW), vam bo pomagala enostavna programska oprema za popravilo trdega diska (v ruščini, čeprav ni predstavljena in velja za razred proste programske opreme). Omogoča vam, da nastavite popolno skeniranje in nato dokončate oblikovanje s spremembo strukture na NTFS ali FAT32. Glede obnovitve podatkov je ruski program za popravilo trdega diska za trdi disk na ruskem jeziku, imenovan R. Saver, v redu. Za razliko od priljubljenih pripomočkov, kot je Recuva, ki v bistvu ne ve ničesar, lahko ta aplikacija obnovi podatke tudi po popolnem formatiranju diska, particije ali izmenljivega medija (na primer USB-HDD).
  Končno, problem, ko je trdi disk, grobo rečeno, preprosto "zaspal", kar pomeni, da je postal nedelujoč zaradi poškodbe površine plošč, iz katerih so izdelani odčitki, praktično nemogoče odpraviti. Edina rešitev do danes je programska oprema za popravilo trdega diska - HDD Regenerator. Deluje izključno v načinu DOS. Trdi se, da je aplikacija sposobna proizvajati tako imenovano magnetizacijo površine HDD s programsko in fizikalnimi sredstvi. Kako učinkovito to ni znano, ampak rezultat (če, seveda, Winchester ne "umre" končno) včasih prestraši tudi najbolj skeptične strokovnjake. No, in če sistem ne vidi niti trdega diskaZa zagonske prenose boste morali uporabiti ozko usmerjene programe, recimo Acronis kot orodje za upravljanje ali politiko, da bo disk prvič viden, nato pa, če je mogoče, obnovite mesta sesutja in informacije, ki so bile shranjene v njih. V nasprotnem primeru ne bo delovalo. Morda boste celo morali prepisati zagonske sektorje z uporabo več ukazov, ki temeljijo na orodju Bootrec.exe.

  Integrirana skrb

  Še vedno je treba dodati, da je, ne glede na to, kateri program za popravilo trdega diska uporabljen, odvisno od situacije, potrebno uporabiti kompleksne rešitve, ki morajo stalno preverjati disk za napake, dele za defragmentiranje, odstraniti računalnik. smeti, spremljati parametre dostopa v smislu fizične konverzije na trdi disk, itd.
  Toda, če je problem z "vijakom", morate najprej ugotoviti njihov vzrok in nato na podlagi zgoraj navedenega uporabiti enega ali drugega program za njihovo odpravo. Seveda ni mogoče omeniti vseh programov, saj lahko celo za določen primer štejejo na desetine (in to vsaj). Toda na splošno je najbolje, da takoj uporabite le nekaj pripomočkov, saj se vsi razlikujejo po funkcionalnosti in algoritmih, ki se uporabljajo za delo.

  Sorodne publikacije