Kako plačati za nakup na Aliexpress: pregled načinov plačila

Vedno več spletnih uporabnikov svetovnega spleta dostopa do posredniških strani, od katerih je ena AliExpress.com. Kako naročiti AliExpress je že napisal veliko navodil, saj je stran zelo specifična. AliExpress je konfiguriran tako, da se kupec lahko seznani z načinom plačila in prejemom prvotno imenovanega izdelka šele po opravljenem postopku registracije in obdelavi prvega naročila.

Kako se registrirati?

Registracija prvega naročila bo na voljo od trenutka, ko potencialni kupec, ki je registriran pri AliExpress, izpolni svoj profil in dobi dostop do možnosti, kot so "Zgodovina nakupov" in "Seznam želja". Poleg tega polnjenje "profila" odpira možnost, da se obrnete na predstavnike podjetja prodajalca in si ogledate statistiko o nakupih drugih kupcev tega prodajalca.


Za osebe, ki nimajo osebne strani na socialnem omrežju Facebook, postopek prijave izgleda takole:
 • Potem ko kliknete na gumb "Registracija" (v zgornjem desnem kotu glavne strani spletnega mesta), bo potencialni kupec Predlaga se, da se sistem obvesti o trenutnem e-poštnem naslovu (kasnejša e-pošta bo uporabljena kot uporabniška prijava) in izpolni enostaven obrazec.
 • Preverjanje potrditvenega polja "Free Membership on AliExpress" s preverjanjem sporazuma, potencialni kupec začne ustvarjatinjegov "profil".
 • Če je uporabnik vse naredil pravilno, se na zaslonu elektronske naprave prikaže pogovorno okno s sporočilom v ruskem jeziku: "Pridružili ste se AliExpress" in zahtevali, da preverite vašo e-pošto, kjer je bila poslana črka z aktivacijsko kodo računa. Sedaj lahko kupci mladoporočencev kupujejo.
 • Značilnosti registracije

  Uporabniki globalnega omrežja, ki že imajo nekaj izkušenj z AliExpress, priporočajo, da izpolnite vse profile v latinici, kljub temu, da je bila stran prevedena v ruski jezik. Glede na njihove izjave, bodo informacije, ki jih kupci bodo na voljo kitajskim trgovcem, ki obdelujejo pošiljanje blaga prek spletne strani AliExpress. Pošiljke, ki jih pošiljajo sami, in ne poznajo tujih jezikov, raje obravnavajo stranke, ki govorijo angleško. Glede na povratne informacije, ki so jih kupci AliExpress-a pustili na podružnicah in tematskih vsebinah, "Profil" ni pravilno izpolnjen - eden od možnih razlogov, zakaj naročilo ni bilo prejeto.

  Izdelava naročil za AliExpress

  Kako naročiti AliExpress? Vmesnik te trgovalne platforme se ne razlikuje veliko od podobnih projektov. Poiščite izdelek z menijem na levi strani spletnega mesta ali iskalnim poljem na vrhu spletne strani. Kupci lahko uporabijo filtre za podrobno iskanje, na primer »Brezplačna dostava« ali »Samo debelo«. Če verjamete v odzive stalnih strankNa spletnem mestu, o katerem razpravljamo, pošiljke najdejo prejemnike, ki so aktivirali možnost "Odhod iz lokalnih skladišč" veliko hitreje.

  Naročilo se začne, ko potrošnik klikne gumb "Kupi". Ugotovite, kako plačati nakup na AliExpress v naslednjem koraku.

  Kako naročiti in ne razočarati

  Pri iskanju ustreznega izdelka mora kupec paziti na:
 • do uvrstitve izdelka, preden ga pošlje v košarico. Kvalitativno blago mora imeti v oceni vsaj 4 točke.
 • Stopnja zanesljivosti prodajalca. Bolj zanesljiv prodajalec, bolj pogosto se nanaša na njega, bolj ima "medalje", "krone", "kristale" in druge "čipove".
 • V angleškem opisu blaga in nato - na njegovem "strojnem" prevodu. Pred plačilom za nakup na AliExpress potencialnemu prejemniku je ničvredno, mečejo sram, skrbno preučijo podrobnosti stvari, ki so všeč. Če opis, ki ga je podal robot-prevajalec, ne "trči" s poklicnim ruskim jezikom, je treba serijo razvrstiti kot vprašljivo.
 • Možnost stika s prodajalcem. Sodeč po odzivih nekaterih kupcev, strojni prevod opisa nekaterih proizvodov, ki so dani v prodajo, spominja na noro blodnjavost in šele po pogovoru s predstavnikom podjetja prodajalca se lahko stranka odloči za nakup ali zavrnitev.
 • Pripombe ljudi, ki so že kupili ta izdelek. Večina nakupov je narejenih po proučevanju pripomb, ki so jih pustili prejšnjikupci. Če je pregled pristen, običajno vsebuje sklepe o prednostih in slabostih kupljenega artikla, pa tudi informacije o datumu izdaje in časovnem obdobju za prevzem pošiljke.

  Stran za naročanje

  Po opravljenem nakupu in klikom na gumb Kupi, uporabnik spletnega mesta AliExpress odide na stran, kjer bo moral izbrati eno od možnosti plačila, ter določiti telefonsko številko in naslov za stik, na katerem pošiljka mora biti dostavljena. Kupci z izkušnjami svetujejo začetnikom, da na to stopnjo odgovorijo z vso resnostjo: naslov za dostavo, napisan v ruskem jeziku ali neuspešno preveden v angleščino, lahko kitajski pošiljatelji nepravilno "dekodirajo".

  Nasveti za zasedene kupce

  Izkušeni uporabniki spletnega mesta AliExpress opozarjajo, da je treba vnos naslovov za pošiljanje opraviti samo v stranski vrstici spletne trgovine. Zelo dobro, če kupec ni bil len in je navedel več naslovov za dostavo naenkrat, ko je napisal vsakega v latinščini, tako da pri izdelavi drugega paketa izbere en naslov s seznama. Ti ukrepi bodo tujim dobaviteljem, ki niso seznanjeni s slovanskimi imeni, omogočili širšo predstavo o kraju bivanja kupca, kupec pa naročila ne samo zase, temveč za svoje sorodnike in prijatelje.

  Izkušeni potrošniki svojim neizkušenim "kolegom" ne priporočajo, da plačajo s plastično kartico, na katero se zaračuna plačilo. Veliko kupcev spletne trgovine plačujejokartice, vidijo spodnje sporočilo in ne vedo, kako se nanj odzvati.
  Dejstvo je, da na nekaterih bančnih karticah, vključno s plačami, možnost "Plačilo prek interneta" ni aktivirana. To je nekakšen varnostni ukrep, poskus banke, da zaščiti svoje stranke pred goljufi. Vendar pa lahko zlasti neustrašni posamezniki, ki zanemarjajo virtualne kartice, odpravijo to prepoved tako, da pokličejo telefonsko številko banke in obvestijo svojo odločitev. Torej, katero kartico je bolje plačati za vaše nakupe? AliExpress sprejema več vrst kartic. O tem - spodaj v besedilu.
  Ljudje, ki pogosto kupujejo blago na AliExpressu, priporočajo uporabo storitve "Free Shipping" samo v primerih, ko gre za shranjena naročila. V prostem prometu se lahko preprosto izgubijo dragi nakupi, ki ne vključujejo sledenja paketov. Izkušeni kupci priporočajo, da kupci kupujejo drage predmete s številko za sledenje, tako da lahko sledijo vrstnemu redu svojih naročil korak za korakom. Napredek nakupa lahko spremljate na strani Moja naročilo, potem ko je naročilo poslano s trgovalne platforme AliExpress. Številka naročila, ki jo želite spremljati, izgleda takole: RR529653845CN.
  Stari prijatelji podjetja "AliExpress" svetujejo kupcem začetnikom, da posnamejo fotografije na fotoaparatu ali postopno fotografirajo postopek sprejemanja in odpiranja parcele. Če se element, ki ga oddate, ne ujema z opisom, bodo morda potrebne fotografijepredstavitev terjatev.

  Možnosti plačila

  S klikom na stran naročilnice lahko kupec izbere enega od načinov plačila. AliExpress svojim strankam omogoča, da plačajo:
 • denar, shranjen na računu mobilnega telefona;
 • kreditna kartica, debetna kartica, Visa in MasterCard, virtualna kartica. Pred plačilom za nakup na AliExpress preko kartice mora kupec podrobno opisati podatke: navedite številko, CVV kodo, datum poteka in ime lastnika.
 • virtualni denar, shranjen v elektronskih denarnicah Qiwi, WebMoney ali Yandex. Denar ".
 • Kako plačati nakupe na AliExpress preko telefona (pametnega telefona)

  Z izbiro želenega elementa na spletnem mestu kupec klikne na gumb "Kupi" in najprej naleti na stran z obrazcem, ki ga je treba izpolniti v primeru plačila s kartico. Če pa uporabnik zazna opazovanje, bo na vrhu obrazca opazil graf, v katerem je komaj opazen, v zelo majhni pisavi pa je zapisano: "Drugi načini plačila." Informacije za tiste, ki ne vedo, kako plačati za nakup na AliExpress od "mobilnih telefonov":
 • S klikom na napis "Drugi načini plačila" kupec prejme možnost plačila naročila na več načinov, med katerimi je umik plačila s telefona.
 • Po prejemu standardnih sporočil za umik, nato pa - in plačilo plačila trgovalni platformi AliExpress potencialni kupec gre na glavno stran, kjer bo dobil priložnost, da prihranite nekaj denarja, to je, da bi dobili blagajno za naslednji nakup.
 • «Čipi» od «AliExpress»

  Uporabniki spletnega mesta AliExpress v zadnjem času ne morejo samo nakupovati tukaj, temveč tudi prihraniti svoj denar in celo to trgovalno platformo spremeniti v vir dohodka. Eden od načinov za varčevanje je denar nazaj, prihranki v "AliExpress", glede na povratne informacije od udeležencev v affiliate program, lahko doseže 14%. Beseda Cashback se iz angleščine prevede kot »denar nazaj«. Ta storitev deluje le za negotovinsko metodo medsebojnih poravnav in je v bistvu bonusni program, katerega pobudnik - banka, ki kupcu zagotavlja vrsto njihovih storitev. Vračilo denarja se izvede ob nakupu izdelka, kar potrošnike spodbudi k nakupu. Drug način za shranjevanje iz "AliExpress" je povečanje plače z vnosom promocijskih kod. Z uporabo te priložnosti se mora kupec spomniti, da ima vsaka promocijska koda rok veljavnosti, zato mora aktivirati kodo v največ dveh dneh. Poleg tega prodajalci pogosto zagotavljajo strankam, ki so porabili za nakupe določen znesek, tako imenovani "popust" kuponi, kot tudi posamezne popuste. Za individualni popust kupcu je dovolj, da se obrnete na prodajalca preko obrazca za povratne informacije.

  Gotovinsko plačilo

  Kako plačati za nakupe v denarju AliExpress? To vprašanje zadeva predvsem kupce, "ki niso vezani" na virtualne in realne banke. Ta možnost medsebojnih poravnav je predvidena. Če želite plačati za nakup s papirnim denarjem, morate najprej ugotoviti, da je prodajalcu omogočeno plačilonaknadno plačilo. Če takšne rešitve ni, lahko problem odsotnosti plačnika elektronskega denarja rešimo s pomočjo plačilnega sistema "Kiwi".

  Kako plačati za AliExpress preko Kiwi v gotovini

  Za takšno plačilo morate iti do najbližjega nakupovalnega središča, do velikega trga ali do drugega kraja množice. "Kiwi terminali" so običajno nameščeni v mestih s prenatrpanostjo. Preden plačate za nakup na AliExpress denar, morate najprej prenesti zahtevani znesek na vaš osebni račun v plačilnem sistemu "Kiwi". Če izberete možnost Visa Qiwi Wallet na terminalskem monitorju, plačnik odpre identifikacijsko stran, kjer vnese telefonsko številko, na katero je priključen Qiwi. Ko ga sistem identificira kot lastnika enega od plačilnih računov, se na zaslonu prikaže oblika dopolnitve virtualne torbice:
 • v prvi vrstici je prikazana količina, vnesena v prejemnika;
 • V drugi vrstici je naveden znesek denarja, prejet na račun;
 • ​​
 • , tretja vrstica obrazca navaja odstotek, ki ga je sistem umaknil iz plačila kot provizijo.
 • Informacije za tiste, ki nimajo Qiwi-denarnice

  Po prehodu na spletno mesto plačilnega sistema Qiwi morate klikniti na gumb "Ustvari denarnico" (gumb se nahaja v zgornjem desnem kotu strani). Obvezna registracija denarnice - njena vezava na telefon. Z navedbo telefonske številke v ustreznem polju bo prihodnji lastnik Qiwi-denarnice prišel na naslednjo stran, kjer je skrivnostkodo, prejeto v sporočilu SMS. Vse. Denarnica je bila ustvarjena! S klikom na gumb "Prenos", lastnik denarnice pride na stran, kjer mu bodo ponudili več možnosti za dvig denarja od Qiwia, ne zahtevajo imenovanja vizitke.

  Dostava naročila

  Po preverjanju, da je plačilo pripisano trgovalni platformi spletnega mesta AliExpress, podjetje prodajalec pošlje paket na navedeni naslov.
  Dostava lahko traja od dveh tednov do dveh mesecev. Denar, ki se dvigne z računa kupca, se hrani na AliExpress-u, dokler kupec ne potrdi prejema paketa. Po preteku šestdesetih dni se denar prenese na račun prodajalca, če kupec ni zahteval podaljšanja zavarovanja naročila ali ni poslal zahtevka podjetju pošiljatelju.

  Sorodne publikacije