Pregled avtomobila Porsche Macan. Porsche Macan: pregledi

Vozniki avtomobilov so dolgo čakali na nastop Porsche Macan. Mnogi so govorili o njem, a niso veliko vedeli. Predstavljen je bil takoj v dveh mestih: Los Angelesu in Tokiu.

starejši brat

Avto Porsche Macan je bil "brat" že znanega "Porsche-Cayenne". To je bilo narejeno samo z enim namenom: predstaviti vašo različico v razredu majhnega crossoverja.
Podobnost med avtomobili je takoj vidna. Če pogledate vstran, potem lahko ugotovite, ali je "Makan" bodisi "Cayenne". Oba modela imata enake linije karoserije, optiko. Kljub splošnim podobnostim obstajajo razlike. Če se spomnimo, "Porsche-Cayenne" je bila izvedena na podlagi "Volkswagen-Touareg". Osnova za "Makana" je "Audi Q5". Toda v nekaterih pogledih je mogoče podobnosti opaziti tudi z drugimi avtomobili. Na primer, če pogledate pod določenim kotom, potem "Makan" nedvoumno spominja na "Infiniti FX". Pokrovi na vratih in zadnje luči spominjajo na hibridni avto 918 Spider.

Pregled nad telesom

Mnogi se imenujejo Porsche Macanovo telo popolno. To velja tako za njen zunanji oris kot za izbor materialov, izvedbo. Izdelano je ohišje iz aluminija in njegovih zlitin. Združuje majhno težo in visoko trdnost. Vsi oblikovni poudarki so postavljeni zelo kompetentno. Če pogledamo v avto, najprej bodite pozorni na "mesojede", preden z velikimi dovodi zraka.
Hrbet ne zaostaja. Na tej strani so osvetljeni 3D-žarometi. Ni niti peresa za odpiranje prtljažnika. Skrita jebrisalcev, da ne bi motili vizualnih linij telesa. V svetlih barvah hrana ne izgleda tako spektakularno. Poleg optike, oko nima ničesar z zadnjim delom Porsche Macan. Pravilno uglaševanje lahko pomaga odpraviti to napako.

Salon

Notranjost je na prvi pogled zanimiva. Prva stvar, na katero želite biti pozorni, je volan. Izvaja se v športnem stilu. Poleg glavne funkcije vam omogoča upravljanje številnih funkcij: prilagodite vgrajeni računalnik, uporabite telefon, upravljajte zvočni sistem. Instrumentna plošča je trikolesna lestvica. Osrednje mesto je tahometer. Ključavnica za vžig se nahaja na levi strani.
Kljub majhnim dimenzijam Porsche Macan je notranjost udobna in prostorna. Tiho drži pet ljudi. Prostornina prtljažnika je 75 litrov. Za salon izberite samo kakovostne materiale. In morda obstajajo možnosti. Začenši s kože in se zaključi z vložki iz aluminija, lesa ali ogljikovih vlaken. Sedeži so udobni in se nahajajo nižje kot v istem "Cayennu", približno 7 centimetrov. Imajo stransko oporo za hrbet (ki se lahko prilagodi), nastavljiv vzglavnik, valjček pod koleni.
Zmanjšanje višine vozila lahko negativno vpliva na udobje potnikov na zadnjih sedežih. Zlasti tistih, katerih višina je več kot 180 centimetrov. Lahko imajo glavo na stropu. Pogodbeno so lahko in noge.

Porsche Macan: značilnosti motornega agregata

Kot smo že omenili, je bila platforma za Porsche Macan platforma Q5. Res je, da je iz nje ostala nespremenjena oblikasamo nekaj podrobnosti: ščitnik motorja, podokvir in talna plošča. Vsi drugi proizvajalci so bili obnovljeni.

Iz energetskih enot lahko izberete eno od treh možnosti:
 • Prostornina 30 litrov in moč 340 konjskih moči. Bencin, V-oblika, 6 valjev, 2 turbopolnilnika, neposredno vbrizgavanje. Za pospešek do sto kilometrov na uro traja 53 sekund. Mejna hitrost - 254 kilometrov na uro. Na splošno je poraba bencina 9 litrov.
 • Dizelska turbina s prostornino 30 litrov. Izdaja 258 str. Za pospeševanje do sto kilometrov na uro potrebujete 62 s. Omejitev hitrosti - 230 km /h. Poraba goriva - 63 litrov na sto.
 • Šestvaljni turbodizelski motor v obliki črke V. Njegova prostornina je 36 litrov, zmogljivost 400 kg. Do 100 kilometrov na uro teče v 49 sekundah. Razvija maksimalno hitrost 266 kilometrov na uro. Povprečna poraba goriva - 9 litrov.

  Prenos

  Vse različice "Makane" imajo čarobni gumb "Sport". Vključuje športni način, ki povečuje moč motorja. Istočasno se čas pospeševanja do sto zmanjša za približno 02 sekund. Menjalnik Porsche Macan je prav tako predstavljen s tremi različicami:
 • mehansko s šestimi hitrostmi.
 • Samodejno s sedmimi načini in dvema diskoma sklopke.
 • Samodejno, vendar že ima osem korakov.
 • Osnovna oprema avtomobila je pogon na štiri kolesa. Kot opcijsko možnost lahko namestite pnevmatsko vzmetenje s samodejnim prilagajanjem.

  Dokončanje

  Avtomobilov znamke "Porsche" ni mogoče imenovati vsakogar. Tako je"Makan". Toda visoka cena opravičuje resno polnjenje. Tudi osnovna oprema vključuje zadnjo optiko z LED elementi in halogenskimi žarometi spredaj. Slednje se lahko mimogrede nadomesti z bi-ksenonom. Opcija Porsche Macan Turbo je prvič opremljena z biksenonom.
  Moč standardne akustike je 135 Watts. Nameščenih je enajst zvočnikov. Ljubitelji glasbe visoke kakovosti in visoke kakovosti lahko namestijo Burmester akustični sistem, ki spada v kategorijo kilovatov.

  Osnovni komplet vključuje tudi zatemnitvene luči LED, antifog, dodatne sisteme razsvetljave.

  Porsche Macan: testna vožnja

  "Makan" s 36-litrskim motorjem v povprečju v petih sekundah pospeši do sto kilometrov na uro. To je veliko bolje kot isti "Audi". Kar zadeva prenos, avtomatska kontrolna točka ne omogoča izbiranja več kot dva tisoč vrtljajev v običajnem načinu. Kje so najboljši rezultati, ko je športni način vklopljen. Vendar menjalnik deluje takoj, brez zamud. Motor deluje s prijetnim, rahlo grobim zvokom. Med gibanjem je moč motorja. Zdi se, da obenem obstaja določena meja moči, ki je še vedno neizpolnjena. Ločeno pa je vredno govoriti o močnih variantah "Turbo". Osupljivi so s svojo močjo in dinamiko. V primerjavi z njimi konvencionalni motorji niso impresivni. Pri nizkih hitrostih je neopažena. Čim višja je hitrost, tem bolj so izrazite razlike. Ni tako opaznih razlik v spremembah pri rokovanju. Zaradi manjše teže je "Mak S" nekoliko bolj občutljiv.
  MedAvto pokaže prave čudeže. Krmiljenje je občutljivo na naročila voznika, hitro in jasno se odziva. Na vogalih ni zvitkov. Tudi slabe ceste ne ovirajo Makane. To je zagotovljeno z možnostjo prilagajanja lumna ceste. V tem primeru je težišče nižje od težišča analogov. In blokiranje in zniževanje vrednosti sploh ni potrebno. Od slabosti lahko poudarite le delo zavor. Delajo nekoliko okorno. Ampak ne pozabite, da je crossover, ne SUV. Po preizkusih je varno reči, da se pod krinko crossoverja skriva bistvo športnega avtomobila.

  Ocene in cene

  Odličen rodovnik in nedotaknjen ugled avtomobilizma povzroča, da ljubitelji avtomobilov čakajo na nakup Porsche Macan. Pregledi srečnih, ki so že postali lastniki tega avtomobila, so le pozitivni. Pričakovanja so bila popolnoma upravičena. In ali je lahko drugačno? Ločeno ločite privlačen videz (tako zunaj kot notranje), kakovostne materiale pri obdelavi, zmogljivost prtljažnika. Mehki, udobni sedeži s stransko podporo in nastavljivim naslonom za glavo pomagajo ostati udobni. Med dolgimi potovanji nazaj ne teče, na enakih delih ceste se lahko sprostite (seveda, do sprejemljive stopnje). Avto ima dobro dinamiko, ne glede na vrsto motorja, ki je nameščen na njem. Prijeten zvok delovnega motorja je umirjen. Inteligentno krmiljenje vam omogoča rokovanje z avtomobilom, tudi z novorojencem. Najvišjo hitrost motorja pomaga menjalnik, ki takoj preklopi hitrost. Kaj?se nanaša na ceno, potem ni vse tako veselo. Vsak si ne more privoščiti, da bi plačal takšen denar. Ostaja samo čakati na cenejšo različico "Makana", ki v bližnji prihodnosti proizvajalci obljubljajo, da uvedejo za splošno javnost. Trajalo bo nekaj časa in videli bomo, ali se te obljube uresničijo.

  Sorodne publikacije