Priljubljeni odjemalci za različne platforme

BitTorrent protokol je izjemno priljubljen mehanizem za prenos datotek iz spleta. Občinstvo torrent sledilcev izračuna več sto milijonov ljudi, morda ste eden izmed njih. Ne glede na to, ali jih uporabite za shranjevanje na zakonitih vsebinah ali za prenos redkih zapisov, ki niso nikjer drugje, boste potrebovali visoko kakovostnega odjemalca torrenta, ki je bil veliko opuščen. V tem članku si bomo ogledali najbolj zanimive od njih.

Torrent - Kaj je ta program?

Odjemalec torentov (ali preprosto Torrent) je aplikacija za delo s prenosom podatkov BitTorrent, ki jo je leta 2001 razvil inženir Bram Cohen. Ko se protokol izvaja, so prenesene datoteke razdeljene na več delov, hkrati pa se prenesejo z računalnika na druge uporabnike hkrati. To odpravlja odvisnost vsakega zaganjalnika - "lycer /lich" - od vira datoteke in ga nadomesti že prenesena datoteka ljudi - "sider /sidi". Vsi odjemalci torrentov lahko prepoznajo magnetne povezave in datoteke z .torrent podaljškom, kar pomeni, da bo vsak od njih delal s priljubljenimi torrent sledilci (spletni viri, ki shranjujejo ustrezne datoteke). Prednosti prenosa datotek prek torrent strežnika lahko imenujemo največja hitrost prenosa in izjemno nizka verjetnost neuspeha.


. Spremembe so vplivale na logotip in uporabniški vmesnik, celoten funkcionalni del in bazouporabniki ostali enaki. Torrent stranke, kot uTorrent pohvali bogat nabor funkcij, med katerimi:
 • Popoln nadzor nad hitrostjo prenosa datotek (z vključitvijo urnika).
 • Podpora za vse priljubljene operacijske sisteme, vključno z Androidom.
 • Oddaljeno upravljanje prek spletnega vmesnika.
 • Gledanje videoposnetkov brez prenosa.
 • Vgrajeni protivirusni program preveri vse prenosljive elemente.
 • Socialna komponenta, ki pomaga deliti misel o preneseni distribuciji z uporabo vmesnika za razvrščanje.
 • Izmenjava datotek neposredno z uporabniki brez uporabe sledilnikov torrenta.
 • To je lokaliziran odjemalec tokov, ruski jezik je podprt. • Na žalost, ljubitelji programa, od različice 3.0, razvijalci pogosto izvajajo zlonamerne programe, skrite pripomočke za zbiranje bitkoinov in ne motijo ​​uvedbe ogromnega nabora oglasov. Da bi se držali tega položaja ni potrebno, je dovolj, da prenesete ne-posodobljeno različico programa.

  Posredovanje je brezplačna alternativa za Linux in Mac

  Kljub dejstvu, da je priljubljen uTorrent prisoten na vseh platformah, uporabniki sistemov, podobni Unixu, raje preproste rešitve, ki so jih prvotno ustvarili njihovi operacijski sistemi. Prenos je dober primer, kako naj izgleda idealen odjemalec torrenta. Preprost in prefinjen vmesnik, ki se samodejno prilagodi zunanjemu načrtovanju sistema, na katerem se izvaja. Minimalne nastavitvein težke funkcije, nenehni asketizem. Uporaba prostih komponent med razvojem. Pomanjkanje oglaševanja. Ugled programa je bil ogrožen zaradi incidenta, ki se je zgodil poleti 2016, ko je program ukradel virus, ki je ukradel podatke iz Apple računalnikov. Nato so se razvijalci odločili za prenos vseh podatkov na brezplačno platformo GitHub, s čimer se odpravi verjetnost nadaljnjih okvar. Prenos ni bil razvit za Windows, čeprav na spletu obstajajo neuradne zbirke Microsoftovih strežnikov za stranke. Program je del nekaterih distribucij Linuxa.

  Potop je progresivna stranka z bogatimi zmogljivostmi

  . Podobne stranke, kot je Deluge, so neprofitna programska oprema, ki jo je ustvarila skupnost programerjev. Glede na individualno izkušnjo to dejstvo ne podpira programa, saj je videti odvratno in ne intuitivno, vendar v smislu funkcionalnosti preprosto ni enako. Pri ustvarjanju pripomočka je bila določena stopnja varnosti in razširljivosti.
 • Program deluje na vseh namiznih operacijskih sistemih.
 • Podpira se zaščita z geslom za stranke.
 • Podpira nameščanje vtičnikov drugih proizvajalcev, ki razširjajo zmožnosti programa (samodejno razvrščanje, preimenovanje, razpakiranje prenesenih datotek itd.).
 • Uporaba ločenega jedra ("daemon" ali "service") za upravljanje programa na daljavo.
 • Vuze - odjemalec tokov in medijev v eni aplikaciji

  Edini torrent strežnik, ki lahko prihrani čas in izboljša produktivnost uporabnikov. Medtem ko druge rešitveVuze, ki je usmerjeno v nalaganje datotek v računalnik, je zasnovano tako, da deluje neposredno z vsebino. Namesto samostojnega iskanja želene vsebine na sledilcih in njihovem prenosu na računalnik, se program ponuja, da se naročite na želeni sledilnik in predvajate prenesene datoteke neposredno v njem, mimo aplikacij tretjih oseb. Druga Vuze lahko prenese naložene datoteke na druge naprave, vključno z mobilnimi telefoni, igralnimi konzolami. Vse zgoraj navedene funkcije so brezplačne, vendar pa bo za sprostitev oglaševanja in vgrajenega antivirusa treba plačati 30 $.

  Folx - popoln torrent strežnik za macOS

  Pravi diamant v svetu macOS. Folx deluje in izgleda, kot da ga je ustvaril Apple. Vmesnik v slogu Apple, intuitiven nadzor in veliko funkcij.
 • Folx prenaša torrent datoteke in datoteke z drugačno razširitvijo na vse vire.
 • Sposoben je začeti redno nalaganje.
 • Predlaga razvrščanje datotek z oznakami in jih samodejno dodeli.
 • Filmi, programi in glasba se lahko najdejo in prenesejo v program, pri čemer potekajo boleča iskanja in se beležijo v spletu.
 • Pri prenosu videoposnetkov uporabnik sam izbere želeno obliko zapisa ali pa samo prenese zvočni posnetek.
 • Pripomoček se integrira z vgrajenim vmesnikom iTunes media, tako da glasba in filmi takoj padajo v vašo glasbeno knjižnico (drugi odjemalci tokov niso sposobni za to).
 • Sorodne publikacije