Tunatic: Kako uporabljati?

Včasih se zgodi, da slišite pesem, "pade v dušo, potem pa je sploh ne najdete." V takih primerih vam lahko pomaga poseben program, ki analizira in prepozna skladbe. V tem članku bomo govorili o eni taki koristnosti. Imenuje se Tunatic. Z njegovo pomočjo lahko najdete pesem brez veliko dela. Ta program je eden prvih takih pripomočkov.

Značilnosti Tunatic

Pred razpravo o tem, kako uporabljati Tunatic program, morate upoštevati značilnosti tega pripomočka. Upoštevajte, da lahko deluje kot operacijski sistem Windows v operacijskem sistemu Mac OS. Velikost pripomočka je majhna, distribuirana brezplačno. S programsko opremo lahko delate prek linijskega vhoda ali prek mikrofona. Določen je vir zvoka v nastavitvah pripomočka. Če nameravate program uporabljati brez mikrofona, nastavite Stereo Mix v nastavitvah. Potem bo pripomoček pravilno prepoznal glasbo, ki se bo predvajala na vašem računalniku.


Načelo dela

Kako uporabljati Tunatic in kaj je njegovo načelo delovanja? Vse je zelo preprosto. Morate zagnati pripomoček in mu dati "poslušaj" pesem. Pomembno je, da so rezultati dobre kakovosti. V nasprotnem primeru pripomoček ne bo mogel določiti skladbe in narediti "odrezkov". Postopek ustvarjanja slednjega je 15 sekund. Potem program v svoji bazi išče naključje in daje rezultat. Obstaja priložnost za dopolnitev baze z novimi skladbami z uporabo programa Tunalyzer. Ta pripomoček shranjuje veliko število kopij obstoječih skladb.

Vmesnikprogrami

Za tiste, ki želijo razumeti, kako uporabljati Tunatic, bo koristno izvedeti več o uporabniškem vmesniku. Izvaja se v stilu minimalizma. Vmesnik je preprosto okno s preprosto zasnovo. V ozadju je grafični izenačevalnik, ki deluje pri obdelavi tira. Vmesnik ima tudi vrstico, ki daje informacije. Na voljo je tudi majhen kontekstni meni z nekaj postavkami.


Kako uporabljati?

Zdaj pa preidimo na najpomembnejše vprašanje: "Kako uporabljati Tunatic?" Najprej vklopite program. Pojdite na nastavitve, izberite zunanji izdajatelj. Prav tako sta izbrani ustrezna občutljivost in glasnost mikrofona. Vse, program je pripravljen za delo. Zdaj lahko vključite pesem za izvidovanje. Potrebno bo nekaj sekund, da program določi tir in še nekaj za rezultat. Naslednji pripomoček predlaga iskanje pesmi v iskalniku Google ali v bazi podatkov. Včasih je vredno ponovno poskusiti prepoznati sled, saj so v njem vedno napake in netočnosti.

Brez mikrofona

Kako uporabljati Tunatic brez mikrofona? Tako je izdelek še lažje uporabljati. Kako to storiti? Pojdite na nadzorno ploščo. Nato pojdite na zavihek Zvoki in zvočne naprave. Nato izberite »Avdio« in nato »Snemanje zvoka«. Nato izberite "Volume" in nastavite enako glasnost v njej. Nato kliknite "Record Level", nato izberite Stereo Mix in postavite kljukico. Vse, kar je pripravljalna faza končana.
Vsako pesem je treba izdelatinajprej začnite pregledovati. Zaželeno je, da ni bilo nobenega hrupa tretjih oseb na posnetku ali pa morate izbrati čistejši fragment. Nato vklopite program, vklopite skladbo. Prilagodite zvok s stereo drsnikom. To je vse, in potem bo program ponudil iskanje v iskalniku Google za slišano besedilo.

Sorodne publikacije