Plošča MSI: kako posodobiti BIOS

Tako ali drugače se veliko uporabnikov računalnikov in prenosnih računalnikov, ne glede na nameščeni OS, soočajo s konceptom primarnega V /I sistema, imenovanega BIOS ali BIOS. Pogosto je treba namestiti posodobitev, zlasti na matične plošče MSI. Upoštevali bomo, kako posodobiti BIOS točno za tega proizvajalca. Vprašanje popravljanja morebitnih napak, ki se lahko pojavijo med postopkom namestitve nove firmware, bo obravnavano ločeno.

MSI: kako nadgraditi BIOS in zakaj ga potrebujem?

Pri nakupu računalnika ali prenosnega računalnika seveda nihče ne pozna specifikacij matične plošče. Potencialni uporabnik se bolj zanima za procesor, RAM, prostor na trdem disku, grafično kartico, itd. zahteva prisotnost primarnega sistema v obrazcu ali UEFI BIOS.


Nič ni večnega. Kot zastareli gonilniki naprav in nenehno zahtevajo namestitev posodobitev, da ne omenjam samih sistemov Windows, sistem BIOS pa tudi ni večen. Poglejmo, kako posodobiti BIOS na prenosnem računalniku (MSI-plošča se uporablja kot osnova) ali na stacionarnem računalniku. Načeloma ni nobene posebne razlike.

Splošna namestitvena pravila za firmware

Za namestitev posodobitev BIOS-a je treba jasno razumeti, da ima lahko napačna različica vdelane programske opreme ali napačna namestitev katastrofalne posledice. Torej ga morate uporabitistrogo določeni paketi, zasnovani izključno za to blagovno znamko matične plošče MSI. Kako posodobiti BIOS? Za začetek morate izpolniti več obveznih pogojev.


Kako posodobiti BIOS na matični plošči MSI: prva stvar, ki jo morate storiti

Najprej morate najti spremembo "matične plošče". Ime MSI ne pravi ničesar. V ta namen lahko uporabite nekaj najpreprostejših metod.
Na primer, dostop do podrobnega opisa konfiguracije je mogoče doseči z uporabo orodja, kot je Everset, kjer bo opisal vse naprave v računalniškem sistemu, vključno z matično ploščo.
Vendar pa je lažje narediti sam, saj ima Windows najprej pregledovalnik podatkov. To naredite tako, da uporabite ukaz msinfo32, ki je vnesen v Run Console. Poleg tega ni nujno, da se sproži v imenu administratorja. Prav tako lahko ujamete v upravitelja naprav, kjer morate najti dve napravi DEV in VEN ter nato poiskati (s potjo, to je najboljša možnost).

ZAHTEVANO ZA

Načeloma lahko nadaljujete z namestitvijo posodobitve. Upoštevajte, da lahko iskanje vseh posodobitev gonilnikov za iskanje in namestitve ni primerno. Zato uporaba avtomatiziranih programov, kot je Driver Booster, tega ne bo vplivala.
Torej boste morali obiskati spletno stran proizvajalca matične plošče preko katerega koli spletnega brskalnika. V samem brskalniku lahko privzeto vklopite blokatorja AdBlock po meri, kar bi moralo voditi do neaktivnega stanja.
Če je potrebna posodobitev, jo morate prenesti in namestiti s zagonom na ravni skrbnika. V nasprotnem primeru lahko na istem mestu prenesete poseben pripomoček, imenovan MSI Live Update.

MSI Live in popravite napako diska "A"

Nazadnje pa poglejmo, kako posodobiti BIOS. MSI Live Update kot program ni tako težko obvladati. Tukaj je najpomembnejša funkcija začetek skeniranja. Aplikacija, mimogrede, deluje enako kot samodejne posodobitve gonilnikov, vendar ima določeno usmerjenost. V polju, kjer boste našli distribucijske datoteke, se morate odločiti za namestitev različice, ki presega spremembe, ki so na voljo v računalniku. Sam proces se zniža na dejstvo, da je originalna distribucija shranjena na trdem disku, vendar je bolje, da lokacijo določite ročno, ker program uporablja tako globoko pot, ki lahko potem najde preneseno datoteko lahko problematično. Datoteka je arhiv, iz katerega želite pridobiti podatke s katerim koli arhivatorjem ali preprosto s pomočjo sistema. Šele potem, ko boste lahko zagnali izvedljive datoteke, bo celoten proces v samodejnem načinu, po katerem boste potrebovali celoten ponovni zagon. Načeloma ni priporočljivo uporabljati tistih, ki so priporočeni za posodobitev BIOS MSI bliskovnega pogona. Najprej bo moral zabeležiti informacije na pogonu, in drugič, taka naprava ni zavarovana pred napakami. Izkazalo se je, da je najlažji način za posodobitev iz datoteke, shranjene na trdem disku.Po zagonu pripomočka se morate le strinjati s samodejno namestitvijo vdelane programske opreme, po kateri se postopek začne. Nato morate počakati, da se konča (opomba: nekatere dodatne nastavitve bodo morda potrebne v sistemu Windows 7).
V primeru "sedem" se lahko izda napaka pri branju diska "A". To je normalno, še posebej, ker disketni pogoni že dolgo niso bili uporabljeni. Če želite odpraviti težavo, morate vnesti nastavitve in v razdelku Standardna namestitev CMOS-a, kjer naj bo naprava z disketno enoto nastavljena na Not Installed, shranite spremembe (F10 in nato potrdite s klikom na gumb Y). Po tem se bo pojavil samodejni ponovni zagon in težava bo izginila.

Namesto izida

Pravzaprav gre za matične plošče MSI. Kako posodobiti BIOS, želim upati, je že jasno. Najbolj zanimivo je, da se mnogi uporabniki bojijo, da bodo to storili, saj menijo, da lahko na ta način preprosto poškodujete sistem. Nič ni groznega glede tega. Kot je predvideno (to dokazujejo pregledi mnogih strokovnjakov), se po posodobitvi BIOS-a pogosto vidi celo povečanje produktivnosti računalniških sistemov. In proces posodabljanja, na splošno, ni posebej zapleten. Najpomembnejša stvar je, da pravilno identificirate model "matične plošče" in ga prenesete pod natančno posodobitev, na katero se odzove. No, potem, kot pravijo, v primeru tehnologije. Poleg tega lahko vsak uporabnik zlahka opravi podobne operacije, pri čemer sledi več zgoraj opisanim osnovnim pogojem.

Sorodne publikacije