Indeksiranje mesta v iskalnikih. Kako se indeksiranje strani izvaja v »Yandex« in »Google«?

Kaj je indeksiranje spletnega mesta? Kako se to dogaja? Za ta in druga vprašanja lahko najdete odgovore v članku. Spletno indeksiranje (indeksiranje v iskalnikih) se imenuje proces dodajanja informacij o mestu v podatkovno bazo robotov iskalnikov, ki se nato uporablja za iskanje informacij o spletnih projektih, ki so bili podvrženi takemu postopku. Podatki o spletnih virih so pogosto sestavljeni iz ključnih besed, člankov, povezav in dokumentov. Zvok, slike in podobno se lahko indeksirajo. Vemo, da je algoritem za odkrivanje ključnih besed odvisen od iskalne naprave.


Vrste indeksiranih informacij (flash datoteke, javascript) so nekatere omejitve.

Vključevanje upravljanja

Indeksiranje mesta je kompleksen proces. Če jih želite upravljati (na primer za prepoved uporabe ene ali druge strani), morate uporabiti datoteko robots.txt in pravila, kot so Allow, Disallow, Crawl-delay, User-agent in drugi.
Uporabljajo se tudi označevanje in potrebna oprema za indeksiranje, v iskalniku Goglle pa se nove strani indeksirajo od nekaj dni do enega tedna, v Yandexu pa od enega tedna do štiri. Ali želite, da se vaše spletno mesto prikaže v rezultatih iskalnika? Nato jo morajo obdelati "Rampler", "Yandex", Google, Yahoo in tako naprej. Iskalcem (pajki, sistemi) morate povedati o obstoju vaše spletne strani, nato pa jih bodo skenirali v celoti ali delno.


Številnih lokacij nise indeksirajo več let. Informacije o njih niso vidne nikomur, razen njihovim lastnikom.

Metode obdelave

Indeksiranje mesta se lahko izvede na več načinov:
 • Prva možnost je ročno dodajanje. Podatke o spletnem mestu morate vnesti prek posebnih obrazcev, ki jih ponujajo iskalniki.
 • V drugem primeru robot iskalnika sam najde vašo spletno stran z referencami in jo indeksira. Lahko najde povezave na vašo spletno stran iz drugih virov, ki vodijo do vašega projekta. Ta metoda je najbolj učinkovita. Če iskalnik najde spletno mesto na ta način, meni, da je pomemben.
 • Pogoji

  Indeksiranje mesta ni preveč hitro. Pogoji so različni, od 1-2 tednov. Povezave iz avtoritativnih virov (z odličnimi PR in Tyts) bistveno pospešuje postavitev mesta v bazo iskalnikov. Danes se Google šteje za najpočasnejšega, čeprav bi do leta 2012 lahko to delo opravil za en teden. Na žalost se vse zelo hitro spreminja. Znano je, da Mail.ru deluje s spletnimi stranmi na tem področju približno šest mesecev.
  Indeksiranje mesta za iskalnike ne more opraviti vsak specialist. Pogoji za dodajanje novih strani v bazo podatkov, ki so jih obdelali iskalniki spletnega mesta, so odvisni od pogostosti prilagajanja vsebine. Če se vir nenehno posodablja, sistem meni, da je pogosto posodobljen in uporaben za ljudi. V tem primeru se njeno delo pospešuje. Med indeksiranjem lahko spletno stran spremljate na posebnih oddelkih za spletne skrbnike ali iskalnike.

  Spremembe

  Torej smo že ugotovili, kakoindeksiranje mesta. Treba je opozoriti, da se podatkovne baze iskalnikov pogosto posodabljajo. Zato se lahko število strani, dodanih vašemu projektu, razlikuje (zmanjša ali poveča) iz naslednjih razlogov:
 • sankcije iskalnika na spletnem mestu;
 • prisotnost napak na lokaciji;
 • sprememba algoritmov iskalnikov;
 • zlonamerno gostovanje (nedostopnost strežnika, na katerem je projekt) in tako naprej.
 • Yandex odgovarja na pogosta vprašanja

  Yandex je iskalnik, ki ga uporabljajo mnogi uporabniki. Po številu obdelanih raziskovalnih poizvedb se uvršča na peto mesto med iskalniki na svetu. Če ste mu dodali spletno mesto, ga lahko predolgo dodate v bazo podatkov. Dodajanje naslova URL ne zagotavlja njegovega indeksiranja. To je samo eden od načinov, s katerim sistem poroča, da se je pojavil nov vir. Če spletna stran nima povezav z drugih spletnih mest ali z njih, bo dodatek pomagal hitreje prepoznati.
  Če se indeksacija ne zgodi, morate preveriti, ali je prišlo do napake na strežniku v času izdelave aplikacije iz Yandexa. Če strežnik sporoči napako, se bo robot izklopil in ga poskusil izvršiti na celovit način. Zaposleni Yandex ne morejo povečati hitrosti dodajanja strani v bazo podatkov iskalnikov. Indeksiranje mesto v Yandex - precej težko poklic. Ne veste, kako dodati vir v iskalnik? Če ima povezave z drugih spletnih mest, vam ni treba dodajati posebnega spletnega mesta - robotasamodejno poišče in indeksira. Če nimate takšnih povezav, lahko uporabite obrazec »Dodaj URL«, če želite iskalnik prijaviti o obstoju spletnega mesta. Pomembno je vedeti, da dodajanje URL-jev ne zagotavlja indeksacije vašega ustvarjanja (ali hitrosti). Mnogi se sprašujejo, koliko časa potrebujete za indeksiranje mesta v Yandexu. Zaposleni v tem podjetju ne dajejo jamstev ali napovedujejo časovne razporeditve. Kot splošno pravilo, ker je robot izvedel za spletno mesto, se njegove strani za iskanje pojavijo v dveh dneh, včasih v nekaj tednih.

  Postopek predelave

  Yandex je iskalnik, ki zahteva natančnost in pozornost. Indeksacija mesta je sestavljena iz treh delov:
 • Iskalni robot opravi obvoz strani vira.
 • Vsebina (vsebina) spletnega mesta se zabeleži v bazi podatkov (indeks) iskalnika.
 • Po 2-4 tednih, po posodobitvi baze podatkov, lahko vidite rezultate. Vaše spletno mesto bo prikazano (ali se ne bo prikazalo) v iskalniku.
 • Preverjanje indeksiranja

  Kako preveriti indeksiranje spletnega mesta? To lahko storite na tri načine:
 • Vnesite ime svojega podjetja v iskalno vrstico (na primer "Yandex") in preverite vsako povezavo na prvi in ​​drugi strani. Če najdete URL svojega možganskega soka, je robot dokončal svojo nalogo.
 • Vnesete lahko URL iskalne vrstice vašega spletnega mesta. Videli boste lahko, koliko spletnih strani je prikazanih, torej indeksiranih.
 • Registrirajte se na straneh za spletne skrbnike na naslovu Mail.ru, Google, Yandex. Ko ga spletno mesto preveri, boste lahko videli rezultateindeksiranje in druge storitve iskalnika, ustvarjene za izboljšanje učinkovitosti vašega vira.
 • Zakaj Yandex zavrne?

  Indeksiranje mesta v Googlu je naslednje: robot v bazi podatkov beleži vse strani spletnega mesta, slabe kakovosti in visoke kakovosti brez izbire. V razvrstitev pa so vključeni samo koristni dokumenti. In Yandex takoj odpravi vse spletne napake. Lahko indeksira stran, vendar iskalnik sčasoma odpravi vse smeti.
  Oba sistema imata dodaten indeks. Tako ena kot druga stran nizke kakovosti vplivata na uvrstitev spletne strani kot celote. Tu je preprosta filozofija. Posebni viri posameznega uporabnika bodo pri njegovem izdajanju zasedli višje položaje. Toda isti posameznik komajda najde mesto, ki mu ni bilo všeč zadnjič. Zato je treba najprej skriti kopije spletnih dokumentov iz indeksacije, pregledati prisotnost praznih strani in ne dovoliti dostave slabo kakovostnih vsebin.

  Pospeševanje dela Yandexa

  Kako lahko pospešim indeksiranje spletnega mesta v Yandexu? Izvesti je treba naslednje korake:
 • Na računalnik namestite brskalnik Yandex in se sprehodite po straneh spletnega mesta.
 • Potrdite pravice za upravljanje vira v Yandex.Vebmaster.
 • V storitvi Twitter objavite povezavo do članka. Znano je, da od leta 2012 "Yandex" sodeluje s tem podjetjem.
 • Za stran dodajte iskanje iz Yandexa. V razdelku »Indeksiranje« lahko določite svoje URL-je.
 • Vnesite kodo "Yandex.Metrics", ne da bi označili kljukico "Pošiljanje strani naindeksiranje je prepovedano ". \ t
 • Naredite Sitemap, ki obstaja samo za robota in ni viden občinstvu. Preverjanje se bo začelo z njim. Vnos zemljevida mesta je vnesen v datoteko robots.txt ali v ustrezno obliko v programu Webmaster - »Nastavitve indeksiranja« - »Datoteke zemljevidov mesta«.
 • Začasne dejavnosti

  ​​Kaj je treba storiti, ko spletna stran Yandex ni indeksirana? Domači iskalnik bi moral upoštevati mesto kot primarni vir. Zato je še pred objavo članka potrebno dodati njegovo vsebino v obliko "Posebna besedila". V nasprotnem primeru bodo plagiatarji kopirali vnos na svoj vir in bodo najprej v bazi podatkov. Posledično jih bodo avtorji prepoznali.

  Googleova podatkovna zbirka

  Google bo upošteval enaka priporočila, kot je opisano zgoraj, samo storitve bodo drugačne:
 • Google+ (namesto Twitterja);
 • Google Chrome;
 • Google Gadgets za programerje - "Scan" - "Prikaži kot Googlebot" - Možnost skeniranja - Dodaj v možnost indeksa;
 • iskanje znotraj vira iz "Googla";
 • Google Analytics (namesto Yandex.Metrics).
 • Prepoved

  Kakšna je prepoved indeksiranja spletnega mesta? Lahko jo uporabite na celotni strani in na njen ločen del (povezavo ali del besedila). Dejansko obstaja tako globalna prepoved indeksiranja kot lokalna. Kako se izvaja? Oglejmo si prepoved dodajanja podatkovne baze iskalnika spletnega mesta v datoteko Robots.txt. Z datoteko robots.txt lahko izključite indeksiranje ene strani ali celotnega stolpca vira na naslednji način:
 • Uporabniški agent: *
 • Disallow: /kolobok.html
 • Disallow: /photo /
 • ] V prvem odstavku govoritida so navodila definirana za vse PS, drugi pa prepoveduje indeksiranje datoteke kolobok.html, tretja pa ne dovoljuje dodajanja celotne podatkovne zbirke v bazo podatkov. Če želite izključiti nekaj strani ali map, jih podajte v "Roboti".
  Da bi preprečili indeksiranje ločenega internetnega sporočila, lahko uporabite meta oznako robota. Razlikuje se od datoteke robots.txt tako, da daje navodila vsem PS-jem takoj. Za to metaoznako veljajo splošna načela oblike html. Postavite ga v naslov strani med oznakami. Zapisovanje, ki je prepovedano, na primer, je lahko zapisano tako:

  Ajax

  In kako poteka indeksiranje spletnih mest Yandex Ajax? Danes tehnologijo Ajax uporabljajo številni razvijalci spletnih mest. Seveda ima velike priložnosti. Z njim lahko ustvarite hitre in produktivne interaktivne spletne strani. Vendar pa robot spletne strani iskalnika "vidi" ni kot uporabnik in brskalnik. Na primer, oseba gleda na uporabniku prijazen vmesnik z mobilnimi spletnimi stranmi. Za iskalnik je lahko vsebina iste strani prazna ali predstavljena kot druga statična HTML vsebina, za katero skripte ne delujejo. Če želite ustvariti spletna mesta Ajax, lahko uporabite URL s #, vendar ga robotski iskalnik ne uporablja. Običajno je del URL-ja, potem ko je # ločen. To je treba upoštevati. Zato namesto URL-ja http://site.ru/#example naredi aplikacijo na glavni strani vira, ki se nahaja na http://site.ru. To pomeni, da vsebina internetnega sporočila ne ustreza bazi podatkov. Zato nebiti v rezultatih iskanja. Da bi izboljšali indeksiranje spletnih mest Ajax, je Yandex podprl spremembe v iskalnem robotu in pravila za obdelavo URL-jev teh spletnih mest. Danes lahko skrbniki spletnih mest določijo iskalnik Yandex za potrebe indeksiranja, tako da v strukturi vira ustvarijo ustrezno shemo. Za to potrebujete:
 • Zamenjajte # in #! Z URL-jem strani. Zdaj bo robot razumel, da bo lahko zaprosil za HTML različico vsebine te spletne strani.
 • Različica HTML vsebine take strani mora biti na URL-ju, kjer #! nadomesti z? _escaped_fragment_ =.
 • Sorodne publikacije