Kako odpreti datoteke XML za urejanje v Excelu: nekaj preprostih načinov

Pogosto morajo nekateri uporabniki obravnavati datoteke XML, ki so podatki, ki temeljijo na opisu oznak ali nastavitev programa. Odprite jih za urejanje s preprostim dvojnim klikom. To je posledica dejstva, da povezava z razširitvijo privzeto ne uporablja zahtevane aplikacije. Če pa želite dobiti jasno datoteko kot tabelo, ki jo je mogoče urejati, lahko datoteko XML odprete v Excelu. Ne zahteva nobenih pretvornikov, ki lahko pretvorijo med seboj formate. Edina pripomba: ta funkcija je na voljo samo v različicah Officea 2003 in novejših.


Kako odpreti XML v Excelu: prva metoda

Razmislite o uvozu podatkov, ki temeljijo na različici Excel 2016. Prvi in ​​najlažji način je najprej zagnati Excel. Na začetku aplikacije namesto pozdrave in logotipa boste dobili posebno prijavno polje, ki ima na levi strani menija vrstico »Odpri druge knjige«.
Po tem se uporabi referenčna točka, v novem oknu pa se izbere XML kot format odprte kode. Po tem najdemo želeno datoteko po običajni metodi in jo pritisnemo za odpiranje. V tem primeru Excel ne prepozna datoteke XML kot dokument z besedilom, ki vsebuje opis in oznake, ampak kot običajno tabelo. Seveda lahko podatke uredite po lastni presoji, vendar kasneje.

Kako odpreti obliko XML v Excelu: drugi način

Praktično nič ne razlikuje od prvega, še enega predlaganega načina.Datoteko XML lahko odprete v Excelu iz menija datoteke ali uporabite bližnjico Ctrl + O.


Ponovno se najprej izbere vrsta formata, ki ga želite odpreti, nato se nahaja želena datoteka in pritisne ustrezen gumb.

Open XML: Third Way

Obstaja več načinov za odpiranje formatov datotek XML v Excelu. V različici programa v letu 2016 lahko uporabite zgornji meni, kjer je izbran razdelek »Podatki«, nato pa kliknete gumb za dostop do zunanjih podatkov.
V spustnem meniju preprosto izberite razdelek "Iz drugih virov" in v novem meniju vrstico "Uvozi XML". Potem sledi standardni postopek za iskanje želene datoteke z naknadnim odkritjem.

Urejanje, shranjevanje in izvoz

Pri uporabi katere koli od teh metod uporabnik prejme strukturo tabele. Urejanje poteka na enak način kot pri standardnih datotekah XLS. Včasih je priporočljivo uporabiti meni za razvijalce za lažje urejanje in shranjevanje podatkov.
V tem primeru lahko uvozite vso vsebino datoteke XML, toda samo tisto, kar je resnično potrebno, tako da vstavite informacije v ustrezne stolpce in vrstice, pri čemer navedete objekt XML kot vir podatkov. Za to se morate prijaviti v račun z uporabo same aplikacije v Microsoftu. Spremenjeno datoteko lahko shranite takoj v izvirni obliki, tako da na seznamu izberete ustrezno vrsto. V meniju Datoteka, če je bil objekt shranjen v izvirni obliki zapisa Excel, lahko izbereteIzvozi funkcijo, kliknite na spremembo vrste datoteke in nastavite končni format natančno XML.
Če uporabnik leni opraviti takšne konverzije ali če uporablja različico Office pod različico 2003, da odpre to obliko v obliki tabele, boste morali uporabiti poseben pretvornik. Takšni programi so zdaj na voljo veliko. V skrajnem primeru, če to ni primerno, se lahko preprosto obrnete na specializirane spletne storitve, ki se bodo spremenile v nekaj deset sekundah. Ko končate takšna dejanja, je potrebno končni rezultat prenesti v format XLS na trdi disk in ga nato odpreti v Excelu. Vendar pa v večini primerov takšna dejanja niso potrebna, saj je v istem Officeu 2003 že omogočena možnost neposrednega odpiranja (uvoza) formata XML. In, mislim, da nekaj danes uporablja starejše izdelke Microsoft Office.

Sorodne publikacije