Kako ustvariti mango na vašem računalniku: podroben opis procesa ustvarjanja in nasvete

Manga (japonski stripi) je zelo priljubljena med mladimi ne samo na Japonskem, ampak tudi v drugih državah sveta. Mnogi ljubitelji te ustvarjalnosti celo ustvarjajo stripe tako, da jih narišejo na papir ali na računalnik. Če ste eden izmed njih, potem se verjetno sprašujete, kako ustvariti mango. To je podrobno opisano v članku.

Kaj potrebujete za ustvarjanje mange na vašem računalniku

Če želite na računalniku narisati mango, je zaželeno, da začnete grafično tablico. To ni nujno, da je drago zaslon pripomoček. Tudi najbolj proračunska tableta bo primernejša od običajne miške. Naslednji korak je prenos in namestitev programa, ki ga boste ustvarili. Standard MS Paint za delo z mango ni primeren, ker ima zelo malo možnosti. Iz ustreznih plačanih programov lahko izberete Adobe Photoshop, Manga Studio, Pant orodje SAI in med prostimi - FireAlpaca in GIMP.


Raziščite značilnosti programa in vadite risanje na tablici. Po potrebi poiščite lekcije za delo s sorodnimi programi ali jih poskušajte sami ugotoviti.

Znaki

Pri ustvarjanju mange morate nujno pripraviti zaplet in znake. Hkrati pa je zaželeno ne le temeljito obdelati podrobnosti videza vsakega junaka, temveč tudi fantazirati o njegovem značaju in motivaciji. Predstavljajte si, kakšni so njegovi pogledi na svet, kaj mu je všeč in kaj ne. Če želite ustvariti anime ali manga znake, je najbolje, da naredite ločenovnesite in zabeležite svoje najljubše in najljubše stvari vaših junakov, kot tudi vlogo, ki jo vsaka igra v igri. Lahko je samo dokument z besedilom in risba z nalepkami.


V stripu ustvarite vsaj dva junaka: pozitivna in negativna. To bo naredilo ploskev bolj dinamično. Prav tako poskusite v zgodovino vključiti znake obeh člankov.

Plot

Ne samo znaki, ampak tudi zaplet igrajo pomembno vlogo pri ustvarjanju mange. Brez dobro premišljene ploskve bo zelo težko pravilno urediti okvire in prenašati čustva junakov. Poleg tega je vredno posvetiti pozornost ozadju. Če avtor opisuje lokacijo znakov v knjigi, boste morali narisati vsa okolja svojih junakov. Ko mentalno ustvarjate strip ali mango, priporočamo, da naredite opis vseh prizorov. Nato lahko začnete risati. Ne pozabite, da mora delo obsegati kravate, dogodke, vrhunce in krove. Prav tako lahko obstaja prolog in epilog. Prisotnost glavnih elementov ploskve bo pomagala pravilno razviti zgodovino.

Sestava

Pomembno je vedeti, da manga ne sme začeti in končati z dogodki. V prvem okviru priporočamo, da narišemo okolje, da bralca takoj potopimo v ozračje njihove zgodovine. Na vsakem koraku mora vaš strip prikazati dokončano dejanje. Če želite, da se dogodek razteza počasneje, uporabite široko vodoravno ploščo in jo pospešite navpično. Postavite glavne dogodke v vogalih, vendar manj pomembni v sredinistrani Priporočljivo je, da v zadnjem okencu vstavite besedno zvezo ali dejanje, ki lahko bralca zanima in da ga obrne.

Kaj razlikuje manga od zahodnih stripov

Da bi razumeli, kako ustvariti mango, morate vedeti, kaj se razlikuje od drugih stripov. Njegove značilnosti so naslednje:
 • Prva stvar, ki ujame bralčevo oko, je barva. Večina zahodnih stripov je obarvana, manga pa je skoraj vedno črno-bela.
 • Zahodni strip uporablja veliko več dialogov in besedil kot v mangi, kjer so znaki pogosto lakonični.
 • Ozadja stripa in mange so prav tako zelo različna. Zahodni umetniki temeljito barve vse podrobnosti, in ustvarjalci manga lahko storite brez ozadja ali pripravi cvetje, mehurji ali utripa, da bi plošči večjo čustvo.
 • V mangi se veliko pozornosti posveča očem znakov. Takoj lahko povejo veliko o značaju junaka. Velike oči pripravijo dobre in naivne likove. Kaj so oči, lik je bolj zaprt ali jezen. V zahodnih stripih oči narišejo shematično risbo, lik znakov pa opisuje besedilo.
 • Če želite prenesti čustva v mango, lahko spremenite razmerja likov, jih prikažete z veliko glavo in nesorazmerno majhen trup. Hkrati se lahko zgodba poslika v realističnem slogu. Čustva na obrazu so pretirana in pogojna. Na primer, usta se raztezajo nesorazmerno široko odprta, oči so preširoko odprte.
 • Druga pomembna razlika je manga z zahodastripi - plošča. Japonski stripi se berejo od desne proti levi. Poleg tega včasih plošče nimajo jasnih meja, na drugi pa so lahko druge plošče.
 • Kako pripraviti mango z računalnikom

  Odgovor na vprašanje, kako ustvariti mango na računalniku, je odvisen od tega, ali želite ročno risati risbe ali risati vse v računalniškem programu.
  Če imate raje prvo možnost, boste potrebovali kos papirja, svinčnik in črnilo. Najprej ustvarite mango (anime) na papirju, nato pa ga skenirajte v sivi lestvici z ločljivostjo vsaj 300 dpi. Po tem odprite datoteko v obstoječem grafičnem urejevalniku, spremenite lastnosti sloja s svojim vzorcem, da "pomnožite" in dodajte nove plasti za dodajanje tonov. Kako ustvariti mango v celoti na računalniku, upoštevajte primer Photoshopa. Za vsak drugi grafični urejevalnik bo načelo dela podobno:
 • Ustvarite novo datoteko. To naredite tako, da v meniju Novo izberete Datoteka ali pritisnete Ctrl + N.
 • Prva plast Photoshopa je ozadje, tako da lahko takoj dodate drugo. Izvedite "Layer" - "New" - "Layer" ali pritisnite Shift + Ctrl + N.
 • V novi plasti narišite obris bodoče manga strani.
 • Stran se lahko premakne na plošči naenkrat, vendar je bolje, da pozneje narišete slike s pravokotniki, tako da vam ni treba prilagajati slik na prednastavljene slike.
 • Ne pozabite zapustiti prostora za dialog znakov. Običajno se nahajajo na dnu ali na vrhu okvirja.
 • KdajNaredite oris, nastavite motnost plasti na 40-45% na zgornji plošči.
 • Dodajte še enega z vrha in poravnajte zahtevane vrstice. Nato lahko prekrivni sloj odstranite ali skrijete.
 • Uporabi tone in sence za novo plast.
 • Če želite barvati mango, potem ustvarite drugo plast in uporabite orodja za izbor in polnjenje. Orodje Magic Wand bo pomagalo osvetliti element, če je narisan z zaprto zanko. Ne pozabite iti na konturni sloj, da uporabite "Magic Wand", nato se vrnite na plast z barvo in dodajte barvo na izbrano območje. Če konture v risbi niso zaprte, jih lahko pobarvamo s čopičem.
 • Ko končate z risanjem strani, jo preprosto shranite v pravilni obliki.
 • Manga programi za risanje

  Obstaja veliko število grafičnih urejevalnikov, ki jih lahko ustvarite. Poglejmo nekaj od njih.

  Artweaver je brezplačen urejevalnik rastrov. Glavni jezik je nemščina. V tem programu so na voljo plasti, velika izbira krtač, pipeta in "čarobna palica". Podpira veliko število formatov, vključno s PSD. Adobe Photoshop je večnamenski grafični urejevalnik. V bistvu je zasnovan za delo z rastrskimi slikami, ima pa tudi več vektorskih orodij. Omogoča fino nastavitev čopiča, ima veliko različnih orodij in zmogljivosti. Orodje za barvanje SAI je program za risanje, ki zavzame malo prostora in hitro teče. Med prednostmi: visoka hitrostdelo, sposobnost risanja miške, obračanje platna, vroče tipke Photoshop, kakovostne slike.
  Manga Studio - namenjen ustvarjanju mange. Jezik vmesnika je angleščina. Program ima široko paleto orodij za delo s stripom. Omogoča uporabo različnih učinkov na sliki in ima veliko knjižnico predlog. Krita je rastrski grafični urejevalnik. V tem programu lahko delate z animacijo frame-by-frame. Ima velik izbor čopičev in prekrivnih načinov. Platno v programu lahko zavrtite in zrcali.

  Nasveti

  Narediti parcelo za mango, ugotoviti s kom bo usmerjena. Najstniki, kot je zaplet z veliko bojnih prizorov in "kul" junaki, in najstnice so bolj zadovoljene z romantičnimi zgodbami. Če nimate dovolj risarskih sposobnosti, da bi ustvarili svoj manga lik, lahko posnamete že pripravljene slike in jih prilagodite izmišljeni zgodbi. Pripravljeni oblaki za pogovorna okna si lahko izposodite iz programa Microsoft Word. Če ne želite sami narisati oblakov za pogovorna okna, preprosto kopirajte zanimive dele iz Worda v odložišče in prilepite program, s katerim delate.

  Sorodne publikacije