Kako nadgraditi navigator Explay: načine in funkcije

Vsak prenesen navigator po zemljevidih ​​bo prej ali slej izgubil svojo pomembnost. To je lahko posledica manjših sprememb, povezanih z optimizacijo dela ali prilagajanja določenemu modelu naprave in posodobitve same kartice, kar je zelo pomembno za izgradnjo poti. V skladu s takimi shemami delujejo vsi proizvajalci sodobnih navigacijskih naprav za potrošnike, Explay, čigar navigatorji so izjemno priljubljeni na trgu, niso nobena izjema. Najpogosteje se uporabniki soočajo s posodobitvijo programske opreme brskalnika. To pomeni, da prenesete in namestite potrebne posodobitve na uporabno napravo. Postopek ni zapleten in temeljito inženirsko znanje ne bo potrebno, saj je možno posodobiti navigator Explay s preprostim zaporedjem dejanj.


Ročna posodobitev

Preverjena, čeprav zelo zamudna naloga, bo ročno dodajanje naprave v bazo podatkov Navitel. Na uradni strani navitel.ru v zgornjem desnem kotu strani je standardni obrazec za prijavo: polja za vnos uporabniškega imena in gesla, kot tudi gumbi "Prijava" in "Registracija". Po kliku na "Registracija" se odpre majhen vprašalnik, ki ga skrbno izpolnite in pošljete podatke, morate počakati na pismo na vaš e-poštni naslov (domneva se, da e-pošta uporabniku; če ne, da jo pošljete na eno od poštnih storitev ne bo delovala). Prejeto pismo bo vsebovalo povezavo za aktiviranje računa in po njemČe se opravi postopek preverjanja, bo mogoče vstopiti na račun. V ustreznih poljih morate vnesti poverilnice, navedene v vprašalniku, in nato v razdelku »Moje naprave« in nato »Dodaj novo napravo«. V oknu morate vnesti model navigatorja in aktivacijsko kodo programa, nato pa kliknite »Dodaj«. Naprava bo dodana, obstaja povezava za prenos dejanskih posodobitev (programi in zemljevidi).


Ko se posodobitve prenesejo, jih morate vrniti na napravo in predčasno razpakirati namestitveni arhiv. Navitel je privzeto nameščen v pomnilnik naprave, zato ga povežite z računalnikom, poiščite mape, ki so podobne vsebini arhiva, nato pa jih izbrišite in nato kopirajte mape, ki so posodobljene na svoje mesto. Upoštevajte, da je treba pri posodabljanju zemljevidov za navigator Explay vnaprej odstraniti staro različico iz pomnilnika naprave, da bi se izognili napakam v delovanju brskalnika.

Aktivacijska koda aplikacije

Aktivacijska koda programa je uporabniku zagotovljena ob nakupu licence Navitel. Pri nakupu uradno potrjene naprave z vnaprej nameščenimi karticami je kodo mogoče najti na naslednjih lokacijah (možne možnosti za različne naprave):
 • Posebna nalepka z licenco, opremljena z navodili in garancijsko kartico naprave.
 • Disk z programsko opremo za priključitev navigatorja na računalnik.
 • V pomnilniku samega pripomočka, v datoteki "Registration Key.txt", ki jo lahko dobitedostop prek vdelanega upravitelja datotek. Kako nadgraditi navigator Explay, če nimate dostopa do aktivacijske kode, vendar je program že nameščen na kupljeni napravi, zahteva tehnično podporo Navitel. Verjetno bodo strokovnjaki zahtevali dokazilo o nakupu pripomočka, zato je bolje imeti pri roki vso dokumentacijo.

  Posodobitev s pomočjo posebnega pripomočka

  S pomočjo Navitel Navigator Updater, lahko posodobite navigator Explay ali posodobite zemljevide na njej dobesedno z nekaj kliki. Zato je ta metoda najbolj primerna za lastnike naprav.

  Posodabljanje programa

  Pripomoček lahko prenesete v razdelku "Podpora" na zavihku "Prenos". Po namestitvi programa na osebni računalnik morate narediti naslednje:
 • Povežite navigator z računalnikom v načinu izmenljivega medija.
 • Zaženite pripomoček, počakajte na samodejno zaznavanje naprave.
 • Izberite zavihek "Posodobitve".
 • se strinja s predlogom za posodobitev vseh modulov programa.
 • Posodobitev zemljevidov

  V tem načinu ni potrebno ločeno nalaganje in posodabljanje zemljevidov: prenesli in namestili bi jih z novimi različicami programske opreme. Poleg tega ni treba namestiti posebnih ukrepov od uporabnika: Updater bo naredil vse, kar je sam, ampak vse bo pri izbiri posodobljenih izdelkov (samo za ali s karticami), kot tudi pri nadzoru nad namestitvijo posodobitev. V tem primeru bodo lahko zemljevidi, ki so registrirani na zemljevidu, brezplačno posodabljali navigator Explay. Čepotrebujejo nove, jih bodo morali najprej kupiti.

  Namestitev Navitel-a na napravo

  Včasih obstajajo situacije, v katerih morate Navitel nastaviti napravo iz nič. V teh primerih je licencirana različica programa kupljena posebej in naprava mora biti ročno nameščena v ročnem načinu. Zaporedje dejanj je preprosto: v veliki meri je podobno postopku nadgradnje.
  Za začetek, v razdelku za prenos spletnega mesta, morate prenesti zahtevano gradnjo programa. Nahajajo se pod naslovom "Ustvarjanje Navigator Navigator za Windows CE". Glede na vrsto navigatorja morate napravo ali pomnilniško kartico povezati z računalnikom. V prenesenem arhivu je imenik »Navitel«, ki ga morate postaviti na pravi nosilec, nato pa zaženite programsko aktivacijo. Nadaljnje dejavnosti so odvisne od razpoložljivosti licenčnega ključa. Če je, to je najlažji način, da aktivirate aplikacijo iz samega menija, če ne, potem boste morali uporabiti stran navitel.ru. Programsko opremo nenehno nadgrajujemo, ustvarjamo nove elektronske zemljevide in izboljšujemo trenutne, zato bodo lastniki navigacijskih pripomočkov, ki aktivno uporabljajo te naprave, zelo koristno vedeti, kako nadgraditi navigator Explay.

  Sorodne publikacije