Best Gaming Laptop. Ocena igralnih prenosnih računalnikov

Danes je težko najti zmogljiv računalnik, ki ga lahko predvajate ves dan v igrah z največjimi potrebami po virih na najvišji ravni podrobnosti na zaslonih Full HD. To je veliko težje iztisniti vse to zmogljivost v tihi in prenosni gaming laptop, ki je lahko tako enostavno naložen kot kateri koli drug sodoben laptop. Delovne postaje tehtajo več kot 3 kg in zahtevajo napajanje, ki poveča maso na 5 kg, in po vklopu hlajenja zvenijo kot sušilec za lase v kabini. Na srečo se je želeni cilj približal. Čeprav imajo nekateri avtomobili še vedno zgoraj opisane pošasti, drugi postanejo zelo prenosni.


Centralni procesor

Kaj pomeni prenosni računalnik? Če je potreben prenosni računalnik, lahko upravlja sodobne igre, potem je grafični procesor ena najbolj kritičnih komponent, odvisno od tega, ali bo igral s hitrostjo 5 ali 50 sličic na sekundo. Vendar potrebuje podporo. To pomeni, da potrebujete zmogljivo CPU, veliko RAM-a, velik in hiter pogon za shranjevanje iger in drugih datotek, velik zaslon za prikaz igre v akciji in dobro ohišje za prenos vseh teh komponent. Trenutno Intel in NVIDIA nudita vse, kar potrebujeta za zagotavljanje čipov, medtem ko AMD-jevi osrednji in grafični procesorji zaostajajo v učinkovitosti in učinkovitosti. Šesta generacija Intel Core s kodnim imenom Skylake je zelo primerna za CPU naloge in je bolj učinkovita pri enotniobremenitve Najboljši igralniški prenosni računalniki so opremljeni s sedmo generacijo s kodnim imenom Kaby Lake.


Grafični procesor

NVIDIA je predstavila mobilne različice grafičnih procesorjev 10601070 in 1080, vendar so tudi prenosni računalniki iz GTX 1060 dragi. Kljub temu kupljena grafična kartica ostane dolgo časa in vedno je dobra ideja kupiti model zadnje generacije. Ampak, če uporabnik ne more privoščiti, da bi porabili $ 2000, potem obstaja veliko dobrih ponudb, ki zagotavljajo dostojno delovanje v igrah na zahtevani ravni.

Zaslon

Zasloni prenosnih računalnikov so se prav tako izboljšali in njihova rešitev je zdaj dosegla raven Full HD z naprednejšo tehnologijo kot plošče TN poceni modeli. Oglejte si IPS zaslone, ki zagotavljajo širok in stabilen kot gledanja iz vseh zornih kotov, boljši kontrast in odličen barvni razpon. Ne bi smeli precenjevati parametrov svetlosti - kontrast monitorja, še posebej pri nizkih vrednostih svetlosti, je veliko bolj pomemben kot zasenčenje 300 cd /m 2. Danes je lažje najti zaslone z bolj praktično zaščito proti bleščanju kot bleščeče odsevne plošče, ki so bile prej glavna ponudba večine blagovnih znamk. Praviloma lahko zanemarite težnjo po več kot dovoljenje HD - ker grafični procesorji težko preslikajo UHD (4K). Za večino igralcev, 1920x1080 je srečen kompromis med podrobnostmi zaslona in sprejemljivo hitrostjo sličic.

Shranjevanje podatkov

Polprevodniški pogoni se bodo znatno izboljšaliuporabniška izkušnja, ko gre za zagon računalnika, izvajanje programov, odpiranje in shranjevanje datotek. Vendar pa ne bodo povečali hitrosti igre, čeprav lahko skrajšajo kratke premore med ravnmi. Kljub temu je prisotnost SSD vedno priporočljiva v kombinaciji z drugim, tradicionalnim trdim diskom za shranjevanje podatkov.

Avdio

Nekateri igralci radi uporabljajo slušalke ali slušalke, zlasti v nastavitvah za več igralcev. Ampak, če uporabnik ne namerava preživeti nekaj časa za polaganje slušalk, se še vedno izkaže, da je sodoben gaming laptop postal tišji. To pomeni, da lahko sedaj uživate v vgrajenih stereo zvočnikih. Nekateri se lahko pohvali z imeni znanih blagovnih znamk, kot so B, O, Dynaudio, Harman, Klipsch in Onkyo, ki jih nosijo tanki za tablične plošče, čeprav je od uporabniške izkušnje danes to večji eksponat, saj brezimni modeli pogosto zvenijo bolje označeni.

Življenjska doba baterije

Življenjska doba baterije je verjetno najmanj pomembna za gaming laptop, ki nadomešča standardni računalnik, čeprav to povzroča težave pri kombiniranju hitre grafike s tankimi prenosnimi prenosnimi računalniki. Imate lahko zmogljiv avto in osupljivo življenjsko dobo baterije, tudi če se hitrost pospešeno spreminja po prehodu z integrirane grafike na bolj privlačno kartico. Spodaj so prikazani najboljši igralniški prenosni računalniki Asus, MSI, Acer, Eurocom in Schenker Technologies, uvrščeni v padajočem vrstnem redu.

MSI GT73VR 7RF

MSI gaming prenosnikizasedajo vodilno mesto med igralniškimi prenosniki, prvi med njimi pa je model GT73VR 7RF. V primerjavi z najmočnejšimi tekmeci, 17-palčna naprava pridobi točke zahvaljujoč 120-gigabitnemu zaslonu in veliko boljši storitvi. Pod pokrovom prenosnega računalnika ni samo trije M2 reže, od katerih sta dve PCIe /NVMe, ampak tudi velik hladilni sistem, sestavljen iz dveh ventilatorjev in rekordnih 10 toplotnih cevi. To ni presenetljivo, saj vrhunske naprave zdaj uporabljajo najmočnejši grafični čip NVIDIA GeForce GTX 1080. Poleg tega ima prenosnik tudi turbo način delovanja za overclocking CPU in GPU taktne hitrosti.
Dodatne funkcije GT73VR 7RF vključujejo močan zvok, cenovno ugoden način ter elegantno tipkovnico in osvetlitev sledilne ploščice. Poleg natančnosti barve je mat zaslon z ločljivostjo Full HD dobra zmogljivost (hiter odzivni čas, G-sinhronizacija, visok kontrast). Edine pomanjkljivosti so okorna zasnova, kratka življenjska doba baterije in hrup pri polni obremenitvi.

MSI GT83VR 6RE

To je res poseben prenosni računalnik: zmogljiv igralni prenosnik, opremljen z dvema vgrajenima NVMe SSD, dvema SLI z GTX 1070 karticami, 32 GB RAM-a in procesorjem i7-6820HK, povečanim na 4 GHz . Za tiste, ki iščejo maksimalno zmogljivost, vendar ne želijo videti na svojih namiznih mizah, bo ta 18-palčna naprava zadovoljila, če ne bo zmedena zaradi svoje cene - MSI vpraša GT83VR 6RE za 4000 evrov. Povezljivost, zaslon (žal, samo Full HD) in zvok izpolnjujejo visoka pričakovanja, vendar hrupsistem je velika pomanjkljivost modela - doseže 57 dB (A) pri polni obremenitvi, kar je veliko tudi za igralniški prenosnik. Vendar pa mehanska tipkovnica zasluži spoštovanje. Uvedba je veliko jasnejša in natančnejša od običajne. Touchpad s funkcijo zaklepanja je prav tako futurističen. Poleg tega se ne moremo pritoževati nad delovanjem prenosnika: kombinacija arhitekture Pascal in SLI v sintetičnih testnih grafih presega predhodnika GTX 980 SLI za 20-50%.

ASUS G752VS

Igralni laptop Asus G752VS ima tudi drugo mesto. Navdušuje z overclockano grafično kartico GeForce GTX 1070 in procesorjem i7-6820HK. Razen primernega hrupa (40-47 dB (A) v 3D načinu), svetlih in širokih kotov gledanja, je IPS panel s podporo G-Sync glavna spodbuda za nakup prenosnika Asus RoG. Gaming laptop je razmeroma šibka, možnosti povezovanja so odlične (čeprav je lokacija konektorjev še veliko zaželena), vhodne naprave pa so dobre. Vendar pa ni dovolj dobra za druge parametre. Na primer, dostop do hladilnega sistema za uporabnike je praktično nemogoč, masa G752VS pa doseže 45 kg.

MSI GT72VR 7RE

Skoraj šest mesecev po predstavitvi GT72VR 6RE (Skylake) je MSI izdal naslednji model - GT72VR 7RE. Po testu je procesor i7-7700HQ le 10% hitrejši od zelo uspešnega Core i7-6700HQ čipa. Zdi se, da je tudi GT72VR najboljši v drugih kategorijah. Tehnologija NVIDIA G-Sync na primer zmanjša zakasnitve prikaza in vnosa. Poleg tega prihaja laptop s trdim diskom M. 2, 256 GB, 16 GB pomnilnika DDR4 in 120 Hz zaslonom.Grafična kartica GTX 1070 v izvirni resoluciji HD v vseh igrah z največjo podrobnostjo in veliko anti-aliasingom deluje enako. Poleg tega vzdrževanje laptop ne povzroča zapletov, zvok je dober, in obstaja veliko različnih možnosti povezovanja. Vendar pa je neprijetno, da je MSI zamudil ali znižal nekatere funkcije (grafika rokopisa, Thunderbolt in število M. 2 slotov), ​​ki so bile v prejšnjem modelu boljše za model GT73VR.

Schenker XMG U727

To je jasen primer popolne zamenjave namiznega računalnika. Kljub težki teži (55 kg) in debelemu sestavu (47 cm) je 17-palčno ohišje prepričljivo. Zlasti hvalevredna je možnost nadgradnje in prikaza. 4K plošča navdušuje ne le z visoko ločljivostjo, ampak ponuja tudi presenetljivo velik barvni prostor (88% AdobeRGB), na katerega se morate navaditi. Produktivnost SLI combo tudi zasluži pozornost. Dva GTX 1080 čipa dosegata raven, ki danes nima analogov. Čeprav življenjska doba baterije XMG U727 ni dovolj dolga, igralni notesnik zveni odlično. Enako velja za možnosti povezovanja (vmesnik Thunderbolt 3), tipkovnico in sledilno ploščico. Vendar pa temperatura ogrevanja in hrup ni tako dobra.

Eurocom Tornado F5

Za razliko od Schenker Technologies, Eurocom ni uporabil belega kroja Clevo za 15-palčni DTR, ampak MSI, ki vizualno in tehnično spominja na GT62VR. Vendar pa prenosniku ni treba skrivati ​​za svojim konkurentom. Zahvaljujoč Core i7-7700K in GeForce GTX 1070, Tornado F5 upravičuje svoje ime. Poleg tega ima velikodušno 64 GB pomnilnika DDR4. Podatki so shranjeni v kombinacijah HDD in SSD.Zaslon je Full HD zaslon, zgrajen na IPS tehnologiji s podporo G-Sync. Kot je običajno v MSI, je gaming laptop opremljen z velikim številom vmesnikov in funkcionalnosti (na primer z ročnim nadzorom ventilatorja). Druga profesionalna funkcija je enostavnost vzdrževanja, ki vam omogoča nadgradnjo strojne opreme in čiščenje prenosnega računalnika pred prahom. Temperatura ohišja je sprejemljiva, vendar je hrup sistema pod obremenitvijo dovolj visok.

Aser Predator 15 G9-593

Čeprav je Acer znan predvsem po pisarniških in multimedijskih prenosnikih, je podjetje pred časom vstopilo v igralni sektor. Nitro serija, ki jo proizvajajo, je namenjena pametnim igralcem in Predatorju - igralcem z visokimi poizvedbami. 15-palčni prenosni računalnik G9-593 je opremljen z edinstveno zasnovo in dodatnim ventilatorjem FrostCore, ki je vključen v vse modele in se lahko uporablja namesto optičnega pogona. Vendar pa se ne pričakuje čudežev, saj se obseg hladilnika pri opravljanju 3D opravil doseže med 43 in 49 dB. Po drugi strani pa je Acer ustvaril napravo za poznejšo uporabo, ne glede na to, ali gre za povezljivost ali prikaz G-sinhronizacije. Res je, da njegovo okorno telo ne izgleda moderno. S težo 37 kg in višino 39 cm je prenosni računalnik malce zastarel za dobo tankih igralnih prenosnih računalnikov, kot je MSI GS73VR. Proizvajalec ponuja Predator 17 G9-793 za tiste, ki imajo raje 17-palčne naprave.

ASUS Strix GL502VM

Za ljubitelje lahkih prenosnih računalnikov in potovanj je najbolje, da imajo prenosniki velikost 15 palcev ali manj. Na višini 24 cm je Asus GL502VM zelo tanek. Vendar pa ne deluje nič slabševeč polnih 17-palčnih tekmecev. Core i7-6700HQ in grafična kartica GeForce GTX 1060 nudita več kot dovolj hitrosti sličic za igre z visoko ločljivostjo. Poleg tega ima relativno poceni igralniški računalnik, vreden 1700 evrov, 16 GB pomnilnika DDR4 M. 2 SSD-ja in IPS-plošče. Vendar pa se je zaradi majhnosti GL502VM med igrami izkazal za precej glasen in vroč. Malo debelejša različica GL502VS z GTX 1070 deluje bolje v tem pogledu. Povezljivost, 25 kg teže, vhodne naprave in kakovost izdelave so brezhibne. 17-palčna različica se imenuje GL702VM.

Sorodne publikacije