Kaj storiti, če je tipkovnica prenosnega računalnika polna? Popravite ali kupite nov prenosni računalnik?

Vsaka, celo najbolj nepomembna situacija se lahko nepričakovano konča. Tukaj je nedolžno pitje čaja na prenosnem računalniku, ki se včasih spremeni v pravo katastrofo, kar pomeni stroške. Gre za vstop v pripomoček za pripomočke. No, malo je, kot se izkaže - otroci so se igrali, spravljali vrč v neuspeli, pretreseni - in vse, laptop v vodo, paniko, in prva misel: kaj storiti?

Začetni ukrepi, ko vlaga vstopi v prenosnik.

V vsakem primeru, če se je težava še vedno zgodila, morate vedeti, kaj storiti, če je tipkovnica prenosnega računalnika plavajoča, predvsem in hitro. Zakaj hitro Ker so voda in druge tekočine najslabše, kar se lahko zgodi napravam. Elektrika, ki je v stiku z vodo, kot je znano, povzroča zelo resno zaprtje. Rezultat je "opeko" - spali laptop z drago popravila (če imate srečo).
Zato je treba najprej odklopiti opremo od napajanja. Namesto tega izključite "note", kot tudi izključite vtičnico iz omrežja (če je priključen). Pomembno je, da to storite zelo hitro, dobesedno v 5-10 sekundah. Po tem morate hitro prenesti akumulatorsko baterijo. Torej, "prva pomoč" je na voljo, zdaj bomo ugotovili, kaj storiti, če je laptop napolnjena s čajem, kavo. Čeprav v tej situaciji, samo pošiljanje pripomoček za popravilo v servisni center bo pomagalo. Trak ne drgne filma z brisačo, potrebujete posebne rešitve.

Demontaža prenosnega računalnika

Zdaj lahko nadaljujete z drugo fazo - razvrščanjem in odstranjevanjemvlage iz telesa. Najprej morate odklopiti vse naprave - miške, bliskovne pogone, USB kabel, saj jih lahko skrajšate, če napolnite tipkovnico prenosnika. Kaj storiti naslednje - več možnosti. "Opombo" lahko razstavite sami, vendar jo lahko takoj popravite.
Prva možnost je bolj primerna za napredne uporabnike, ki imajo enako zamisel kot je povezano z notranjostjo ohišja. Najprej morate odviti spodnji pokrov prenosnika, da pridete do matične plošče. Ko je pokrov odstranjen, lahko odklopite nekaj strojne opreme, in sicer trdega diska, pomnilniške kartice, hladilnega sistema. Tipkovnico odstranite tudi tako, da odvijete tri vijake na zadnjem pokrovu in odklopite obroček na matični plošči. Po tem se odstrani s sprednje strani in odpira velik prostor z dostopom do glavnih matičnih plošč. Pomembna točka - vsi ti ukrepi so pomembni, če je voda razlita. Kaj naj naredim, če napolnim tipkovnico za prenosnik s sladko ali gazirano pijačo? Tu ni vredno razmišljati - pojdite v servisni center za strokovnjake.

Sušenje trupa in opreme

Torej, telo je razstavljeno, zdaj je treba posušiti vse komponente prenosnega računalnika z vlago. Običajno pri takšnem dogodku nekatere tipke prenehajo delovati, zato se bo tipkovnica morala tudi odpeti.
Potrebno je vzeti majhno suho brisačo in nežno zbrati vso vlago, ne da bi pogrešali en milimeter. Nato pod razstavljenim ohišjem nalijemo suho brisačo, obrnemo pokrovček nazaj in ga pustimo sušiti vsaj 24 ur.Morali bi obrišite odstraniti in dal elemente. Ti ukrepi so pomembni, če je vprašanje, kako rešiti napolnjene prenosni računalnik in zmanjšati stroške poznejših popravil. V nobenem primeru ne poskušajte sušiti "prenosnik" vročega zraka za lase. To bo še dodatno poslabšalo razmere, saj lase ne izsušijo vlage, in samo absorbirajo v deske in opremo. Posledice so lahko nepredvidljiva.

Zbiranje prenosnik po sušenju

Kot je bilo že omenjeno, je končno čas sušenja mora biti približno en dan in takrat lahko začnete montažne dele. Nekatere ne čakajte in začnite zbirati laptop le uro ali dve po demontaži. To ne bi smelo delati, ker namesto vprašanj o tem, kaj storiti, če vlije laptop tipkovnico, da je problem, kako dobiti nove dele. Ja, korozijo in izgorelost ni bila preklicana.
Če sušenje izpolnjena, potem obstaja velika verjetnost, da bo prenosni računalnik deloval kot prej. Sprva se pridružuje vso opremo (tipkovnica, trakovi pomnilnika, diska hladilnik trdo in tako naprej. D.), in nato dal na zadnji platnici. Sedaj lahko priključite baterijo za zagon laptop. Upam, da se vsi postopki narejeno pravilno in tehnologija "bo prišel do življenja.«

Vpliv vlage na računalniku

Na žalost, tudi če so vsi ukrepi za odpravo vlage iz primera in tipkovnico zaključena pravočasno in natančno, nihče ne odpravlja težave kasneje. Še posebej, ne glede na zunanje uporabnost, čez nekaj časa tipk lahko prenehajo delovati. Torej USB-vrata izpostavljena tudivpliv vlage. In ne boste mogli storiti ničesar, tudi če oseba ve, kaj storiti, če je računalnik osvetljen s tipkovnico. Komplet orodij po korakih bo preprečil le najslabše učinke, vendar naprave ne bo mogoče popolnoma zaščititi pred poškodbami.
Za vsak primer, naj prenosni računalnik dobro deluje, ga pripeljite v servisni center. Mojstri bodo lahko zaznali morebitne motnje v delovanju, tako da se v prihodnosti ne bodo zdeli nepripravljeni na neuspeh. Verjetno bodo strokovnjaki takoj zamenjali okvarjene dele - to je še vedno ceneje kot nakup novega prenosnika.

Na koncu

Če povzamemo, je vredno poslušati nasvet - ne pijte vroče, hladne in žganja blizu prenosnega računalnika. In jesti ga tudi ni vredno. V nasprotnem primeru boste morali poiskati odgovor na vprašanje, kaj storiti, če napolnite tipkovnico prenosnika in kako se izognete resnim posledicam. Bolje je preprečiti težave kot porabiti denar in čas, da ga odpravimo.

Sorodne publikacije