Enota digitalne tipkovnice. Opis naprave in način povezave

Tipkovnica trenutno ni na voljo - nihče ne potrebuje računalnika - nekdo ga potrebuje za tipkanje in nekdo za igre. Trenutno obstaja več tipov tipkovnic za različne naloge, enota za digitalno tipkovnico pa je ena izmed njenih tipov.

Opis naprave

Tipkovnica je najprej naprava za vnašanje in urejanje besedila, nato pa je postala komponenta igre. Kasneje se lahko uporabi za vnos gesel, klepet in uporabo vročih tipk. Preden nadaljujete z opisom digitalnega bloka tipkovnice, je treba upoštevati osnovno različico. Tipkovnica je razdeljena na več delov. Prvi del je funkcionalni ključ, ki lahko izgleda kot F1 in tako naprej. Vsi ti ključi so dvanajst.


Nato so na robovih tipkovnice nameščene posebne tipke. S temi gumbi lahko upravljate z različnimi funkcijami operacijskega sistema. Na desni strani, med številkami in črkami, je kontrolna enota kurzorja. Ta del je namenjen zamenjavi računalniške miške, če je ni. Od samega roba večine tipkovnic je enota za digitalno tipkovnico. Ima potrebne številke in matematične znake. To enoto lahko aktivirate s tipko Num Lock. Ko razdelek ni aktiven, lahko uporabite te gumbe kot puščice "cross".

Vrste tipkovnic

Poleg ločenega digitalnega bloka tipkovnice je na voljo več vrst tovrstnih naprav. Prva razlika je perifernaoprema je način povezovanja - lahko je vodilni in brezžični. Prvi način za povezavo je lahko s priključkom PS2 ali z vtičem USB. Druga različica je sodobnejša, saj napravi ni treba neposredno povezovati sistemske enote. Lahko se povežete z različnimi brezžičnimi vmesniki.


Naslednje razlikovanje med vrstami se že nanaša na splošno funkcijo, saj so popolnoma drugačne od zunaj. Tipkovnice lahko izdelamo v tradicionalnem slogu, če je pravokotna oblika s standardnim kompletom ključev.
Razred multimedijskih tipkovnic ima dodatne ključe za preklapljanje večpredstavnostnih datotek in njihovo konfiguriranje.
Naslednji predstavnik je igralna tipkovnica, ki ima na plošči veliko programabilnih gumbov. Dodatni ključi lahko igralec programira na način, ki mu ustreza. Včasih imajo te tipkovnice zaslon na dotik. Obstajajo tipkovnice z ločeno digitalno enoto, ki jih lahko priključite ali uporabite ločeno. Brezžične možnosti so dve vrsti - standardni vmesnik in membranska. Slednji so zelo mehki in prilagodljivi, nimajo digitalnega bloka tipkovnice.

Digitalni blok

Priključitev digitalne enote tipkovnice USB je najpogosteje mogoče najti na delovnem mestu računovodje, saj je njegova naloga opravljanje stalnih izračunov. Vendar pa med igralci obstaja tisti, ki uporabljajo to možnost.
Dodatna digitalna enotaTipkovnica je lahko uporabna, če potrebujete več prostega prostora. Obstajata dve vrsti digitalnih blokov: standardni niz številk in znakov ter različica igre. Igralni bloki na tipkovnici imajo samo tipke za premikanje, prve je potrebno (R, E, F, Z, X).
Standardni pogled na digitalni blok je popolnoma enak kalkulatorju, ker je numerična razporeditev podobna. Neaktivni tipki 486 in 2 opravljata funkcijo kurzorja, preostale številke pa zamenjajo tipke, kot so Home, Page Up, Page Down in End. Ti gumbi omogočajo hitrejše premikanje v delovni prostor brez uporabe računalniške miške.

Uporaba v vsakdanjem življenju

Večina sodobnih tipkovnic nima digitalnega bloka, mimo linearnega pozicioniranja številk. Pravzaprav v svoji vsakdanji uporabi ni potrebna, saj oseba, ki nima nič opraviti s številkami, verjetno ne bo nikoli uporabila tega dela tipkovnice. Za začasno uporabo lahko kupite ločeno enoto, tako da tipkovnica zavzame manj prostora na namizju. Prav tako prisotnost digitalnega odseka poveča razdaljo do miške, kar prav tako ni zelo praktično, zlasti ko gre za računalniške igre. V odsotnosti miške lahko za zamenjavo uporabite enoto za digitalno tipkovnico, za to pa morate poznati operacijski sistem, da nastavite potrebne nastavitve.

Sorodne publikacije