Galaxy Opomba 8: Funkcije in pregled

Samsung se spet poskuša sprostiti "iPhone killer", vendar se z njimi nenehno vmešava. Ponavadi "jabolko" duhovito Parry sprostitev veliko bolj napreden model. Tako se je to zgodilo tokrat. Korejci so izdali Samsung Galaxy Note 8, ki je res impresiven. Podjetje Cupertino jih je vse zmedlo, tako da je naznanilo iPhone X, ki je veliko bolj napreden od Samsunga. Kaj zdaj počnejo Korejci? Brez dvoma se je izkazalo, da je pametni telefon vreden. Da bi se prepričali o tem, bomo upoštevali njegove glavne značilnosti in razumeli, da je to samo. Ampak pogovorimo se malo o samem podjetju.


Malo o podjetju

Podjetje "Samsung" je bilo ustanovljeno leta 1938. Potem se je ukvarjala z uvozom in izvozom testenin. Vendar pa bo potrebnih dvajset let, da govorimo o proizvajalcu kot enem največjih dobaviteljev gospodinjskih aparatov in druge elektronike. Zagon mobilnih telefonov je podjetju prinesel še več prihodkov. V času prevladujočega položaja "ročajev z gumbi" so mnogi preprosto sanjali o nakupu telefona Samsung kot darilo. V dobi pametnih telefonov je podjetje hitro preoblikovalo svojo proizvodnjo in postalo eden najbolj znanih proizvajalcev pametnih telefonov na svetu. Treba je povedati, da je Samsung izdal prvi pametni telefon na Androidu, "takoj po Appleovi napovedi prvega iPhonea. Od takrat so se Korejci in fantje iz Cupertina začeli soočati s Korejci in fanti iz Cupertina, in pravijo, da so tekmeci pripravljeni na vse zaradi vodstva. Vendar pa v vojni vse pomeniso dobri Toda Korejci so uspeli sprostiti Samsung Galaxy Note 8 lastnosti, ki so impresivne, brez intervencije v primeru Apple. Zdaj pa si poglejmo ta zanimiv pripomoček bolj podrobno.


Videz in oblikovanje

Torej, kaj lahko rečete o opombi Galaxy 8? Specifikacije in ocene bomo pustili kasneje. Na prvi pogled ga lahko zamenjamo s S8 Plus. In res so razlike zelo majhne. Še posebej na sprednji plošči. To je enako kot standard "osem". Vendar pa obstaja veliko razlik na zadnji strani zaslona. Prva stvar je kamera. Je dualen in ni podoben tistemu, ki se uporablja v sodobnih pametnih telefonih: rahlo premaknjen v središče. V bližini kamere je dvodelna LED bliskavica in senzor srčnega utripa. Ti senzorji so na priročnem mestu daktiloskopski skener. Na spodnjem koncu, poleg priključka za polnjenje in predvajanja zvočnika, je tudi reža za pisalo. Na vrhu je priključek za slušalke. Gumbi za vklop /izklop in nadzor glasnosti sta na stranskih straneh stroja. Naprava je izdelana iz trdnega kosovnega aluminija 7000 serije. Sprednje in zadnje plošče so pokrite z zadnjo generacijo Corning Gorilla Glass kaljenega stekla. Zadnja stran, mimogrede, tokrat zbira veliko manj prask.

Značilnosti zaslona

To je ločena zgodba. Zaslon je resnično zanimiv v Galaxy Note 8. Specifikacije in pregled kažejo, da je to eden najboljših prikazov na sodobnem trgu mobilne telefonije. Tukaj je Super AMOLED matrika z izboljšano zmogljivostjo. To je omogočilo izboljšanje prenosaskoraj do popolnega rezultata. Velikost zaslona je 63 palcev. Vendar pa zaradi nestandardnega razmerja stranic pripomoček ni videti tako okoren. Ločljivost zaslona - QuadHD + (1440 x 2960 slikovnih pik). To pomeni, da na njem ne boste videli posameznih slikovnih pik. Ne poskušajte.
Kaj še lahko rečete o prikazih novega vodilnega? Ima precej visoko kakovostno prevleko proti bleščanju. Ne more se uporabiti kot ogledalo. Obstaja tudi oleofobni premaz, ki ne dovoljuje, da bi se prstni odtisi pojavili na ravno površino zaslona. Prav tako pomaga enostavno odstraniti te "artefakte" iz stekla. Zaslon ima zasnovo brez okvirja, njene stranske strani pa so rahlo ukrivljene. Na njih lahko namestite nekatere pogosto uporabljene programe. Do njih bo lažje priti.

Priložnosti platforme strojne opreme

Danes je najbolj produktiven pametni telefon Galaxy Note 8. Njegove značilnosti so, da naprava ne more naložiti ničesar pod obrvi. Sodite sami. Naprava ima osemjedrni 64-bitni Exynos čipov, ki ga proizvaja Samsung. Štiri jedra osmih delujejo na frekvenci 235 gigaherc. Štiri imajo rahlo nižjo taktno hitrost 19 gigahercev. Ampak v vsakem primeru je veliko moči. Pametni telefon je opremljen s 6 gigabajti dvokanalnega, energetsko učinkovitega RAM-a. Zaradi tega je naprava nerealno hitra. Grafični čip ustreza Mali G71. Tudi najzahtevnejše igre ne bodo ovirale tega pametnega telefona. Prav tako je pripomoček zelo zanimiv senzor, ki vam omogoča odklepanjepo skeniranju šarenice oči. Odklepanje je možno tudi s skeniranjem obraza uporabnika. Naprava podpira LTE komunikacijski standard zadnje generacije, ki je opremljen z modemom Bluetooth Wi-Fi 5.0, ki omogoča delovanje v 5 GHz omrežjih in NFC čipu. Vgrajen pomnilnik je 64 gigabajtov. Lahko ga razširite z Micro SD karticami do 128 gigabajtov. Reža za SIM kartico je kombinirana. To pomeni, da lahko namesti pomnilniško kartico. Možno je brezžično in hitro polnjenje.

Kamere (glavne in čelne)

Zdaj pa preidimo na najbolj zanimive. Kako se ukvarjate s kamerami v Galaxy Note 8? Specifikacije in fotografije pravijo, da v tej napravi ni nobenih težav s kamerami. Glavna kamera je predstavljena z dvema moduloma hkrati. Vsak ima 13 megapikslov, prefinjen optični sistem in napredno ostrenje. Vsi moduli so lahki in širokokotni. Dva modula sta potrebna za zagotavljanje visoke kakovosti in zamegljenosti ozadja. In s temi nalogami stroj vzklikne na razveselitev. V firmware-u je veliko nastavitev fotoaparata. Prav tako lahko vklopite popolnoma ročni način in se počutite kot pravi fotograf. In kaj je resnično dragoceno - fotografije lahko shranite v formatu RAW. Za nadaljnjo obdelavo. Sprednja kamera ima lahek širokokotni modul z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih pik. Obstajajo možnosti za dekoracijo fotografije in drugih nepotrebnih šal. Toda ta miniaturni modul popolnoma odstrani. Tudi v pogojih nezadostne osvetlitve. Mnogi strokovnjaki se strinjajo, da je Note 8 ena najboljših kamertrgu. In s tem dejstvom je težko zagovarjati. Omogoča, da je pripomoček res odličen.

Programska platforma

Še naprej razstavljamo pametni telefon Samsung Galaxy Note 8. Značilnosti programske platforme v čakalni vrsti. Pripomoček izvaja najnovejšo različico operacijskega sistema Android 711. Vendar pa sistem ni preprost, vendar je z neznano lupino ClenUI spet. Razvijalci so poskušali narediti lupino čim lažje. In to na odličen način. Kljub temu obstajajo tisti, ki ne marajo standardnega vmesnika. Zelo zanimiv »del« programske platforme je Bixbyjev glasovni pomočnik. Izvajanje je do sedaj zaostalo (na obeh nogah), vendar proizvajalec želi narediti nekaj s svojo umetno inteligenco (vzorec Siri iz Applea). Zaenkrat lahko pomočnik deluje le dobro, kot je Google Now. Strinjam se, da to ne prinaša zanimanja. Toda, ko razvijalci dajo polno različico - potem bo popolnoma drugačen pogovor.

S-Pen Stylus

Ta komponenta je obvezen atribut Samsung Galaxy Note 8. Njegove lastnosti so resnično impresivne. Treba je omeniti, da je sposoben razlikovati 4096 stopenj pritiska. To mu omogoča natančnejše delo z gestami. Ta "nanotor" je popolnoma zaščiten pred vlago (kot celoten stroj), ima lepo strukturo na dotik in izvirno zasnovo. Obstaja tudi nekakšna "varna zaščita": vstavljanje pisala v napravo ne bo prišlo do konca. To je dobro premišljena rešitev. Kaj lahko storim s S-Pen? Karkoli. SMS lahko napišete ročno, narišete, barvo, pustite zahtevane beležke in še več. Nič ni napravaima v svojem imenu besedo "note", ki se iz angleščine prevede kot "notepad". To je res notepad. Samo tehnično napredni in nikoli papir.

Baterija

In kako se pripomočki ukvarjajo z zmogljivostjo? Vgrajena je odstranljiva litij-ionska baterija s 3300 mag. Za takšno napravo se zdi, da ni dovolj, vendar ne pozabite na optimizacijo programske opreme in strojne platforme. Zahvaljujoč temu lahko pripomoček mirno živi pri predvajanju videoposnetkov z visoko ločljivostjo pri največji svetlosti za celotno 12 ur. To nam pove, da se Samsungovi inženirji dobro zavedajo svojega poslovanja. Da je naprava take moči imela takšno avtonomijo! Na robu fikcije je. Pri običajni uporabi je polnjenje pripomočka dovolj za cel dan. To je zelo dober rezultat. Nekateri njegovi "kolegi", podobni v strojni opremi, in ne dovolj za en dan. Zato je avtonomija naprave v redu.

Mnenja lastnikov

Praviloma lastniki takšnih pripomočkov pustijo svoje pripombe po nakupu naprave. Kaj ljudje pravijo o Galaxy Note 8? Specifikacije in ocene o tej napravi dokazujejo, da se je naprava izkazala za skoraj popolno. Vsakdo, ki je kupil ta pripomoček in do danes, je v divjem užitku. Všeč jim je vse. Najbolj pohvale zaslužil zaslon in obe kameri. To je ravno nekaj, kar ni bilo dovolj za uporabnike v drugih napravah. Vendar pa nekateri ugotavljajo, da se mora tak zaslon navaditi. Nenavadno je, ko je zaslon tako velik. Uporabljajo se za naprave povsem drugačne zasnove.Ampak hitro se navadiš na dobro. Zato se težavam z zaslonom nikomur ne sme zgoditi.

Zaključek

Torej, pogledali smo nov vodilni model Samsung Galaxy Note 8. Njegove specifikacije kažejo, da je do sedaj najmočnejša naprava (do izhoda iPhone X). Ta pripomoček je odličen za tiste, ki potrebujejo najnovejše tehnološke dosežke v svoji napravi. Vendar je treba biti pripravljen plačati precej veliko vsoto za te "inovacije". Kakor koli že, mobilni telefon je vsekakor vreden svojega denarja. Delal bo dolgo časa in bo ostal relevanten še tri leta.

Sorodne publikacije