Funkcije datuma za JavaScript

Moderna lokacija - dinamična vsebina in aktivna struktura. Učinkovito in preprosto orodje za to je javascript + AJAX + Server (PHP). Uporaba funkcij datuma /časa (javascript datum) in časovnika (setInterval) za ta namen je seveda. Če jih uporabite kot orodje za upravljanje procesov znotraj brskalnika in komuniciranje s strežnikom, se lahko oživijo strani strani, kar bo obiskovalcem zagotovilo udobje in povečalo oceno vira.

[palec] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-03/mozhlivost-javascript-date_961.jpeg [/thumb]

javascript funkcija: novo Datum ()

Sintaksa funkcije:
 • var cDate = new Date ([parameter | možnosti]);
 • Rezultat je predmet, ki daje cDate. Če je funkcija klicana brez parametrov, kot rezultat vrne predmet trenutnega datuma. Številčni parameter je dovoljen (samo če je eden), kar se razume kot število milisekund od 01011970 (00:00:00 GMT). Kot parametre lahko uporabite vrstice in številke. Na primer, "21. januar 1965" ali "13. maj 2002". Obe možnosti delujeta, čeprav se nanaša na čas, ko se je začela starost Unixa. Če točno določite datum: "leto, mesec, [število, [čas, [mimo, [sekunda]]]], milisekund", se v tem primeru konstruktor funkcije prenese z dveh na sedem mest. Na primer, '2013102813471218' - tukaj so narekovaji, ki označujejo seznam parametrov: objekt bo datiran 28. novembra 2013 ob 13: 47: 1218.

  Potrebno je skrbno beležiti zaporedje števil in ne pozabiti, da je januar 0 in 11. december. Pomembno je tudi, da se spomnimo, da je eno število kot parameter čas v milisekundah, in dve.so datumi.
  [palec] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-03/mozhlivost-javascript-date_392.jpeg [/thumb]

  javascript funkcija: setInterval (f | k, in)

  Zelo uporabna funkcija jezika. Kot parametri 'ф | к' - funkcija ali koda, kot 'in' - vrednost, skozi katero bo izvedena funkcija ali koda, ki jo podaja prvi parameter. Vrednost intervala se določi iz izračuna, da je 1000 1 sekunda. Uporaba javascript: oblika datuma in setInterval je lahko:
  [thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-03/mozhlivost-javascript-date_623.jpeg
  ] Ta koda vam omogoča, da na zaslonu ustvarite stalno spreminjajoč se datum in čas. Tukaj se format izvede ročno, z uporabo funkcij padl (primer na desni) in slice (lastna funkcija javascript).

  Numerični ekvivalent časa

  Predmet datuma ima časovno metodo, ki je napisana takole:
 • javascript: date.getTime (). Omogoča vam prevajanje časa v eno samo številko.
 • Na primer, izvedba metode getTime () v objektu cDate bo spremenljivki iTime dodelila številsko časovno vrednost v milisekundah:
 • var iTime = cDate.getTime ().
 • Vrednost časa se odšteje v obeh smereh od začetka era Unixa: 111970. Število, ki ustreza datumu in času, vam omogoča izračun točnega števila ur, dni in mesecev. V praksi je to pomembno. javascript vam omogoča, da to storite preprosto.
  [palec] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-03/mozhlivost-javascript-date_234.jpeg

  Metode datuma objekta

  ] Datum javascript ima metode * in nastavite *. Prvi vam omogoča sprejem, druga pa nastavitev ustreznih vrednosti. Možnosti so zelo široke in v vsakdanji praksi ne potrebujejo vsi. Metode GetFullYear, mesec, mesec, dan. Ime metodeustrezajo angleškim besedam in njihova uporaba ni težavna. Pomembna točka: datum /čas objekt v javascript: Datum, funkcije, strani strani, AJAX in strežnik ima tri bistvene komponente:
 • datum /čas na straneh strani;
 • Periodični procesi spletnih strani;
 • izmenjavo informacij prek AJAX s strežnikom.
 • Samo po sebi je objekt javascript Date z vsemi svojimi metodami popoln jezikovni element, ki zadostuje za vsako uporabo. Njena metoda bo zadovoljila okus najbolj izkušenega programerja.
  [img] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-03/mozhlivost-javascript-date_685.jpeg

  Datum, čas in periodični procesi

  Najlažjo aplikacijo je poleg tradicionalnega odbitka trenutnega časa na strani zelo izvirna želja po dobremu dnevu. Čeprav je ta čip že malo presenečen, o tem pa ni vredno pozabiti.
  Čas, porabljen za stran, je pomemben. V tem primeru lahko s točnim časom nadaljujete čas, ki je izven strani, s pravilno natančnostjo. Ta postavka je pomembna za aplikacije, ki izvajajo neprekinjeno pogovorno okno odjemalca, na primer:
 • takojšnja dostava sporočil;
 • obračuni za takojšnje delo;
 • spremljanje časa zaposlenih in podobni postopki.
 • Pomembna aplikacija za objekt javascript Datum - vnos gesla in /ali kode po meri, poslane po pošti ali SMS-u. Če je zamuda opazna, lahko pride do poskusa nepooblaščenega dostopa.
  [palec] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-03/mozhlivost-javascript-date_196.jpeg
  s strežnikom: AJAX
  Tehnologija AJAX je postala tradicionalna. Že dolgo ni bilo sprejeto pisanje spletnih mest, ki posodabljajo stran. Nekateri si prizadevajo ustvariti vire iz ene strani, ki se sčasoma spremeni v želeno obliko. Seveda takšne spletne strani potrebujejo zelo resen odnos do objekta javascript Date.


  Neposredni in dostopni, zahtevani z datumom in časom - opazovanje zunanjih dogodkov. Preprost primer: borza. Tabele, ponudbe in različni podatki se nenehno posodabljajo. Če spletna stran sodeluje na dražbah, mora v skladu s pravili, ki jih določi borza, redno zbirati potrebne informacije. javascript je odličen jezik, vendar ima pomembne omejitve, ki so na primer prikrajšane za PHP na strežniku. Najlažji način je pisanje v bazo podatkov, branje datoteke in preklop na stran z naknadnim razčlenjevanjem. Med drugim ni vedno primerno določiti nekaj algoritmov v obliki javascript kode, tudi če je šifrirana. Nekateri procesi so varno in učinkovito izvedeni na strežniku. Za izvedbo vseh teh in podobnih del je časovnik precej zapleten dizajn. Morda ne bo vedno enak algoritem in ne bo vedno deloval s stalnim dotikom. Posebnost naloge lahko nalaga veliko omejitev in pogojev.
  Iz navedenega izhaja, da iz bistvenega dejstva sledi, da je objekt javascript Date polnopravni sistem datumskih in časovnih funkcij. Nesmiselno je dati poseben pomen njegovi uporabi. Vse je dostopno in jasno. Seveda boste morali skrbno razmisliti o uporabi določenih metod, za nadzor teh alidrugih parametrov, vendar objekt deluje brezhibno. V sodobni gradnji strani je zelo različna. Datum in čas je treba predstaviti v kontekstu naloge, procesov, ki jo obdajajo, in posebnosti področja uporabe. Prav tako je pomembno upoštevati časovne značilnosti strežnika, odjemalskega računalnika in komunikacijskih linij. Programiranje je potekalo že od starosti, ko je sintaksa prevladala nad semantiko.
  [img] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-03/mozhlivost-javascript-date_597.jpeg [/img]
  Čas je bistveno spremenil vse, sintaksa lahko zdaj dovoljuje celo semantiko zunaj njihovih modelov. Če naj bi svet predstavljal objekte, uporabljal polja in ideje skladov, bodo predmeti datuma in časa pridobili drugačen pomen.

  Sorodne publikacije

  Večdimenzionalna asociativna JavaScript polja. Delo z nizi JavaScript Izrazni JavaScript: opis funkcije JavaScript platno: opis, funkcije, primeri, pregledi Hitri vodnik za spreminjanje datuma za Windowsphone Datum in čas v MySQL: format datuma, sortiranje in lokalizacija Časovna vprašanja: kako narediti obliko datuma in kje iskati datum bistvo