Ford EcoSport: Lastnik Ocene: Možnosti, specifikacije

Ford Crossover Ford EcoSport prve generacije na cestah naše države ni mogoče najti. Ker so bili ti modeli izvedeni izključno v Braziliji in so se prodajali le v Latinski Ameriki. Toda druga generacija crossover in restyling različic leta 2016 ima veliko število ljudi. Veliko jih je z veseljem oddalo povratne informacije. Lastniki Ford EcoSporta so zadovoljni s skoraj vsemi in to je mogoče razumeti, ker je avto res dober. Vendar pa je treba o njegovih prednostih povedati podrobneje.


Značilnosti

Preden se seznanijo z lastniškimi pregledi, je vredno povedati o vrsti energetskih enot. Ford EcoSport je na voljo s štirimi motorji. Najšibkejši je 1,5-litrski 112-konjski agregat, ki ga je mogoče krmiliti kot 5-stopenjski "mehanik" in 6-stopenjski "avtomatski". Model s tem motorjem pod pokrovom se pospeši na "sto" v 13,3 sekundah, njegova omejitev pa je omejena na 172 km /h. gospodarski motor - porabi le 8 litrov goriva na 100 "mestnih" kilometrov. In pot gre približno 5,2 l. Najmočnejše spremembe so dopolnjene z 2-litrskim motorjem s 140 konjskimi močmi. Nameščen je pod pokrovom samo za različice pogona na vsa kolesa. Pospešujejo do "sto" v 12,5 sekundah, maksimalna hitrost pa je tudi 172 km /h. Vendar pa motor porabi več goriva. V mestu porabi 11,4 litra. In po poti okoli 8,3 litrov.


Obstajajo tudi spremembe z 1,6-litrskim motorjem s 122 konjskimi močmi in celo različicami, ki so vredne.Motor, ki proizvaja 125 "konjev" z zmogljivostjo litra.

Notranja oprema

Če želite razumeti, kaj je ta mini crossover, morate biti pozorni na povratne informacije lastnika. Ford EcoSport je eden tistih strojev, ki so oblikovani kot "amaterski". Toda notranja oprema je elegantna in privlačna. Mnogi primerjajo mini crossover s klasičnim "Focusom" tretje generacije. In notranjost EcoSporta je resnično podobna. Le v kakovosti je slabša.
Torpedo je težko, vendar zaradi mat površine izgleda trdno. In ne škripajo, da so lastniki z veseljem opazili. Stikala z gumbi so ergonomsko locirana, vse je na svojem mestu. Ščitniki z ogledali, kar je tudi priročno. Gophersi so srednje veliki, vendar je vstavljenih nekaj pločevink s pijačami in par map z dokumenti. Še vedno pa ljudje posvečajo pozornost tonu vrhunca, ki so ga izbrali oblikovalci. Modra je kot armaturna plošča, oči pa ne motijo. Naslanjači so udobni, prilagodljivi, a majhni. Voznikov sedež ima tudi naslon za roke. Res je, da se nekaterim zdi neprijetno. Zelo ozek, zaradi katerega komolca nenehno zdrsne.


Zmogljivost

Pomembna kakovost za crossover, celo kompaktno. Mnogi ljudje govorijo o zmogljivosti tega avtomobila, tako da o tem obvestijo povratne informacije. Lastniki "Ford EcoSport" so zelo zadovoljni - v avtomobilu lahko udobno sprejmejo 4 potnike. Ampak samo, če ne potisnete sprednjih sedežev nazaj. V nasprotnem primeru bodo morali potniki druge vrsticetrpijo zaradi pomanjkanja prostora v nogah. Res je, da na hrbtu ni peresa. Nekateri menijo, da želi proizvajalec shraniti. Drugi dojemajo pomanjkanje peresa, kot je zaščita stropa pred umazanijo. Prtljažnik v normalnem stanju lahko sprejme 333 litrov tovora. V tem prostoru lahko prenesete otroški voziček ali kolo s tremi kolesi. Če pa zložite zadnje sedeže, se bo volumen povečal na 1238 K. Vendar pa jih sploh ni treba popolnoma izpustiti. Pobočja se prilagajajo na pobočju, tako da, če ni dovolj prostora v prtljažniku, jih lahko preprosto nastavite, v vsakem primeru pa se v prostor nahaja več prostora.

Obnašanje na cesti

Novi Ford EcoSport je običajno mestni avtomobil. Za tekače ne bo ustrezal, saj ga ne moremo imenovati dinamičnega. Avto lahko živahno živi samo v 1. prestavi. Toda po prehodu na 3. stopnjo se začne postopno, izmerjeno in mirno pospeševanje. Na cesti se avto obnaša odlično. Pri hitrosti 110 km /h v kabini tiho, se zmogljivost motorja sploh ne sliši. Če se puščica merilnika hitrosti dvigne zgoraj, se bo oseba počutila, da se zdi, da avto "skoči" na cesto. Sklopka s cestiščem je odlična in to je ena od značilnosti, ki odlikuje nov Ford EcoSport. Ko govorimo o tehničnih specifikacijah Ford EcoSporta, ne moremo opaziti pozornosti in njegovega vzmetenja. Spredaj je neodvisna vzmetna struktura, od zadaj pa je torzijska. S takšno vzmetenje mini crossover popolnoma spopasti z udarci in "lastovke" jame. Toda na težki neprehodnosti, naj ta avtoni potrebe Čeprav mnogi lastniki pravijo, da so prebodli nekajkrat vzmetenje, vendar so stojala ostala nedotaknjena. Kljub temu je kakovost visoka.

Navodila

Ljudje, ki so lastniki tega avtomobila, upoštevajo odličen nadzor in odzivni volan. Ampak, če morate prehiti pot, morate vnaprej izračunati razdaljo, pozavarovanje. Če pritisnete pedal za plin na tla, crossover ne bo sprožil krogle, ampak se bo le počasi pospešil. Bolje je, da ne tvegamo na kratkih cestnih odsekih. Pri zavijanju morate biti previdni. Pogon na vsa kolesa je opremljen z različicami z 2-litrskimi motorji, pri drugih spremembah pa so aktivna sprednja kolesa. Zato se zvitkom pri prehodu obrata ni mogoče izogniti. Ampak samo, če preidejo s hitrostjo nad 60 km /h. Zavore v avtu, mimogrede, praktične in proračunske. Za bobnom (dolgo se ne bo izbrisal) in na sprednji strani diska (bo trajalo 30.000 km).

Pogon

Kot smo že omenili, so na voljo različice mini crossover s štirikolesnim pogonom. Kar resnično predstavlja takšen avto, odlično pokaže testno vožnjo. Ford EcoSport 4WD ima kot glavni pogon sprednji pogon. Zadnji del se samodejno poveže pri zdrsu. In če se puščica merilnika hitrosti dvigne nad 100 km /h. Toda polni pogon se lahko vklopi in samostojno, nasilno. V ta namen je gumb za zaklepanje za elektromagnetno sklopko z več diski. Kot kaže vsaka testna vožnja, je Ford EcoSport še boljši po vklopu celotnega pogona. Še posebej pri lahki neprehodnosti. Vlečni motorpopolnoma pospeši avto, luknje in neenakosti pa se enostavno prenašajo, zahvaljujoč 20-centimetrskemu odmiku in dobri geometrijski prepustnosti.

Oprema

Ko govorimo o avtomobilu Ford EcoSport, ne moremo ne omenjati pozornosti in dela opreme, ki jo je dokončal. Lastniki pravijo, da ima ta model dobro oddaljeno svetlobo, vendar v bližini ceste ni poudarjeno. Vendar se to lahko izravna z vklopom meglenk. Torej, če kupite EcoSport, potem samo z njimi v kompletu. Prehodna svetloba ni dovolj močna (standardni halogen), zlasti v mokrem vremenu. Zdi se, da je "izgubljen" glede na prihajajoče avtomobile. Pomanjkljivost je, da mnogi ljudje menijo, da je grelec neenakomeren. Desno stopalo voznika samo gori, levo pa je zamrznjeno. Zato je treba končati grobo, vendar ne traja veliko časa. Toda vetrobransko steklo se ogreva na višini, led se stopi skoraj pred očmi. Toda brisalci so obtoženi s strani vseh lastnikov. Spredaj "povlecite vozni pas", zadaj pa povsem uokvirjen.

Slabosti

Nekateri lastniki menijo, da bi morali razvijalci modelov v avtomobilu Ford EcoSport izdelati manj obsežen vozniški sedež. Pregled zaradi tega ni najboljši, ker se izkaže, da je del ceste zaprt. In na vhodu v prehod za pešce na vozniku obstaja dvom, in ni nekdo tam približuje na cesti? Obstajajo tudi ljudje, ki menijo, da je sistem za prikaz informacij na armaturni plošči neprijetno. Kdo ima kaj primerjati, pravijo, da je boljši na drugi generaciji. Še vedno slabo zapira zadnja vrata, je potrebnoregulirati Manjkajoči svetlobni senzor in možnost za kompleksna zrcala, ki jih mnogi menijo kot minus. Ni najboljši način za retuširanje zvarnih šivov, opazne vrzeli v vratih. In v slabem vremenu med brzicami se je nabralo veliko umazanije. Vendar, kot je pokazal vsakdo, ki ga lastniki "Ford EcoSport" pregled, slabosti tega avtomobila ni toliko. Obstajajo slabosti, vendar se lahko sprijaznite z njimi.

O standardni različici

Zdaj je vredno povedati, kakšno opremo ponuja "EcoSport Ford". Paketi so znani pod imeni Trend (standard), Trend in Titanium Plus Plus. Seznam osnovne opreme vključuje električna okna, volanski drog, vozniški fotelj s prilagoditvami, električno energijo, jeklena kolesa R16, električna in ogrevana ogledala, rezervno kolo, klimatsko napravo, MP3 /CD avdio z USB priključkom, 6 zvočnikov, stabilizacijski sistem in 2 blazine. varnosti. Kakšna je cena osnovnega crossoverja Ford EcoSport? Začne se pri 950 tisoč r. Končni strošek je odvisen od prodajalca. Treba je omeniti, da so različice Trenda na voljo z motorjem s 122 konjskimi močmi pod pokrovom motorja. Kaj je bilo to tehnično specifikacijo Ford EcoSport je bilo že povedano.

Bogata oprema

Kupcu, ki lahko plača večji znesek za Ford EcoSport, bo na voljo več možnosti in opreme. Verzija cena v srednjem paketu Trend Plus je približno 1250000 UAH. Za dodatno plačilo oseba dobi klimatsko napravo z 2 zoni, električni grelec vetrobranskega stekla, ogrevanje prednjih sedežev, signalizacijo. Volan v tem kompletu je okrašen z naravnimkožo in ročico kontrolne točke. In diski so lahke zlitine, ne jeklo. Za 150-200 tisoč dražji crossover v največjem območju Titanium Plus. Poleg vse omenjene opreme so dodani tempomat, zadnje parkirne senzorje, senzorji za dež in svetlobo, samodejno zatemnitveno ogledalo, CCD z daljinskim upravljalnikom ter dodatne zračne blazine in zmogljiv multimedijski sistem SYNC z glasovnim upravljanjem. Plus, v tem kompletu je usnjeni salon in kromirani elementi telesa.

Kaj še vedeti?

Odličen mestni crossover s potencialom SUV - to je tisto, kar lahko imenujemo avtomobil Ford EcoSport. Dimenzije in konstrukcija ga postavljajo kot parket, tehnične lastnosti pa kažejo na dober prerez. Toda omejitve, kot so bile, so bile. Tudi blokiranje priklopa celotnega pogona zagotavlja tako prepustnost kot pri polno velikih SUV. In zaradi pomanjkanja spuščanja na težkih terenskih motnjah, se zdi, da ni dovolj navora motorja. Pokrov sklopke začne goreti in se mora "vrniti" nazaj. Toda v mestnem off-road potencialu je zelo frustrirajuće. Še posebej pri prehodu zametov in meja. Torej, če želite kupiti avto z robustno vzmetenjem, funkcionalno notranjostjo in ustreznim ravnanjem, lahko varno izberete mini crossover Ford EcoSport.

Sorodne publikacije