Damping fizičnega pomnilnika na disk: Kakšen je proces in kako se znebiti modrega zaslona, ​​ko zaženete Windows?

Videz modrega zaslona lahko vsakogar ustavi. Zdi se, da je včeraj sistem delal dobro, zdaj pa iz nekega razloga Windows ne nalaga. Pod oknom je prikazano, kako se aktivira proces dampinga fizičnega pomnilnika na disk, nato pa se ponovno zažene sistem. Kaj je razlog za obravnavo takšnih pojavov, preberite naprej.

Modri ​​zaslon z aktivacijo procesa Damping fizičnega pomnilnika na disk: Kaj je razlog za njegov videz?

Na splošno bi se pojav modrega zaslona z začetkom zgornjega procesa v večini primerov moral obravnavati kot reakcijo računalniškega sistema in ne na težave ali konflikte na strojni ravni.


Z drugimi besedami, železna komponenta ni uspela. In ni nujno, da je fizična, čeprav tudi ta možnost ni izključena. V vsakem primeru uporabnik vidi napako in se pojavi postopek dampinga fizičnega pomnilnika na disk: 100, po katerem se izda popolna vrstica izpisa pomnilnika in ponovni zagon. V tem primeru je proces sam izpis pomnilnika na disk s 100-sekundnim odštevanjem za ponovni zagon sistema. Toda zakaj se to dogaja? Večina strokovnjakov izpostavlja tri možne vzroke tega pojava:
 • težave z grafično kartico ali njenim gonilnikom;
 • neoperativne slave RAM;
 • Odpravljanje težav s trdim diskom.
 • Damping fizičnega pomnilnika na disk: Windows se ne naloži. Kaj storiti na prvem mestu?

  Na podlagi zgoraj navedenih razlogov je mogoče sprejeti ustrezne korektivne ukrepetežave. In najprej, kaj je mogoče storiti - poskusite zagnati samodejno obnovitev sistema (rollback v stanje pred nastankom napake).


  Če po prisilnem ponovnem zagonu in zaustavitvi računalnika ali prenosnega računalnika, tako, da dalj časa pritisnete gumb za vklop, se nič ne zgodi, zato se ponovno zaženite večkrat. Če to ne pomaga, in spet bo prišlo do obvestila o začetku postopka dampinga fizičnega pomnilnika na disk, v sistemu Windows 7, ko prvič zaženete sistem, lahko uporabite tipko F8 in nato v meniju Start izberete prenos zadnje uspešne konfiguracije. Če to ne deluje, je možno, da se bo sistem zagnal iz istega menija z varnim zagonom. Če je zagon normalen, boste morali uporabiti obnovitveno particijo in poskušati sami povrniti Windows, tako da na seznamu določite želeno točko, ki jo lahko uporabite za prikaz vseh posnetkov stanja. Opomba: Povrnitev lahko izvedete tudi, če je namestitveni disk ali obnovitveni disk, ki izgleda precej bolje.

  Ponovna namestitev gonilnikov za grafični vmesnik

  Vendar, kot kaže praksa, nastanek procesa dampinga fizičnega pomnilnika na disk morda ni vedno povezan s stanjem operacijskega sistema. Pogosto krivda videza BSoD postane grafični adapter, ki se na začetku aktivira sistem.
  Če razlog ni fizična okvara, lahko z zagonskim menijem znova izberete možnost varnega zagona in v celoti odstranite gonilnike grafičnih kartic vUpravitelj opravil, ki ga lahko prikličete s standardne nadzorne plošče, v razdelku Administration (Skrbništvo) ali v ukazni vrstici Run (Zaženi), tako da vnesete ukaz devmgmt.msc.
  Po odstranitvi gonilnika lahko naredite dve stvari: takoj namestite nove gonilnike ali znova zaženete sistem, v katerem jih sistem namesti neodvisno. Zdi se, da je bolje uporabiti prvo rešitev (še posebej, če obstaja "native" pogon z vozniki). Vendar pa je še lažje, če namestite kateri koli gonilnik za samodejno posodabljanje gonilnikov, kot je Driver Booster. Samo za to morate prenesti sistem z enako varnim zagonom, vendar s podporo omrežnih gonilnikov (za nadgradnjo potrebujete internetno povezavo). Ampak, če to ne daje učinka, in spet bo modri zaslon (Damping fizični pomnilnik na disk), se lahko zgodi, da v sam adapter. Kot eno od rešitev lahko predlagate, da preprosto preuredite grafično kartico v drugo režo na matični plošči. Če to ne pomaga, boste morali zamenjati napravo in poskusiti znova zagnati sistem. Opomba: Če ima matična plošča vgrajeno grafično kartico, jo lahko preklopite v nastavitve BIOS-a. Če bo zagon potekal brez težav, bo vzrok napake očiten.

  Zaznavanje težav z RAM-om

  Pogosto so vzrok takšnega neprijetnega pojava reže RAM-a, zlasti če so nezdružljive. Če se sistem lahko varno zažene, vam bo pripomoček Memtest86 + pomagal odpraviti težave. Toda v večini primerovPalice crash lahko določite posamično, tako da jih vzamete iz ustreznih rež na računalniku, ki ni pri naslednjem zagonu. V večini primerov takšna tehnika daje takojšen rezultat. Če se odkrijejo težave, je treba vrstico zamenjati (vendar le tako, da vse pripadajo istemu tipu, na primer DDR3).

  Preverjanje diska

  Nazadnje, razlog za aktiviranje procesa dampinga fizičnega pomnilnika na disk je lahko trdi disk, ki je lahko napaka, ali pa se je sam začel »razliti«.
  Preverjanje diska z ukazom chkdsk z dodajanjem njegovih atributov, kot je "/x /f /r" (brez narekovajev) z varnim zagonom, toda za zvestobo je najbolje, da uporabite pogon za namestitev ukazne vrstice ali obnovitveni pogon iz menija za obnovitev (Shift + F10) ) In če je težava fizična, obstaja le dva načina: bodisi zamenjajte trdi disk ali pa ga poskusite obnoviti s programom HDD Regenerator, vendar le, če je operacijski sistem nekako naložen.

  Nekaj ​​besed nazadnje

  Tu so bili imenovani samo najpogostejši vzroki tega pojava. Lahko so veliko več, vključno z vplivom nekaterih vrst virusov. Vendar v tem primeru niso bili upoštevani, saj bi moral vsak uporabnik sam nadzorovati varnost svojega računalnika.

  Sorodne publikacije