Pospešek i7-920: podrobna navodila, zmogljivost in učinkovitost

Ta pregled bo opisal, kako izvajati overclocking i7-920. Prav tako bo pregledal svoje tehnične specifikacije in podal priporočila za povečanje hitrosti osebnega računalnika, ki temelji na takem mikroprocesorju. Naslednje informacije bodo lastnikom takšnih računalniških sistemov omogočile, da z minimalnimi materialnimi naložbami znatno povečajo hitrost dela.

Parametri procesorja

Pred overclockom Core i7-920 je treba upoštevati njegove tehnične specifikacije. Ta čip je bil uradno uveden leta 2008 in je bil namenjen namestitvi na vtičnico LGA1366. Struktura tega mikroprocesorja je obsegala štiri računalniška jedra. Na račun tehnologije HT je lahko ta procesor sočasno obdelal do 8 tokov programske kode.


Mikroprocesor je sestavljen iz enega polprevodniškega kristala, ki je bil izveden v skladu s tehnološkimi normami 45 nm. Najvišja poraba energije je bila 130 W, najvišja temperatura pa 679 0 C. Sistemski čip je deloval pri 133 MHz. Hkrati se lahko njegova vrednost spremeni v sistemu BIOS. V nominalnem načinu je bila najmanjša taktna frekvenca 266 GHz, najvišja pa 293 GHz. Vrednost istega množilnika tega čipa se lahko spreminja v razponu od 20 do 22. Izhod nekje v tem območju ni mogoč. Zato je edini način za povečanje hitrosti mikroprocesorja v tem primeru povečanje frekvence sistemskega vodila. Proizvajalec blokira vse druge metode.

Mikroprocesorski paket

Seznam dobave CPE vključuje naslednje komponente:
 • mikroprocesor v zaščitnem ohišju za transport.
 • Kratkoročni uporabniški priročnik.
 • Potrdilo o skladnosti z mednarodnimi standardi za to elektronsko komponento.
 • Garancijski kupon.
 • Redni hladilnik, v povezavi s katerim je pospešek i7-920 izveden nesprejemljiv. Namenjen je samo za nazivni način delovanja CPE.
 • Termopasta za namestitev računalniškega sistema.
 • Mikroprocesorski paket je tipičen in zadosten. Ampak za nominalni način delovanja CPU. Če je načrtovano povečanje števila vrtljajev čipa, je potrebno uporabiti izboljšan hladilni sistem. V preostalem primeru je zgornji seznam dovolj za prvi zagon takšne naprave in njeno poznejše delovanje v računalniškem sistemu.


  Dokončanje računalnika

  Intelova nadgradnja i7-920 uvaja povečane zahteve za elemente računalniškega sistema. Najprej mora biti matična plošča računalnika polne velikosti in temelji na zanesljivih polprevodniških elementih. Ker pa je bila platforma LGA1366 prvotno namenjena uporabi visoko zmogljivih osebnih računalnikov, so bile vse te komponente nujno skladne s tem pogojem. Kot je bilo že navedeno, je običajni mikroprocesorski hladilni sistem odličen za uporabo v nominalnem načinu. V primeru povečane napetosti in urne frekvence se poraba energije CPU-a poveča. Zatoprimer mikroprocesorja naj deluje v povezavi z izboljšanim hladilnim sistemom. Kot primer takšnega hladilnika lahko prinesete Noctua NH-U12P. Pri namestitvi takšnega hladilnega sistema je priporočljivo uporabiti tudi izboljšano termično pasto, kot je Thermaltake TT-1225T.
  Največja poraba energije tega modelnega čipa ne sme presegati 130 vatov. Toda ta vrednost velja za nominalni način. V primeru pospeševanja se lahko preseže. Zato mora imeti napajalnik rezervno moč. Najmanjša vrednost v tem primeru bi morala biti le 700 vatov. Vendar je priporočljivo, da uporabite tiste naprave, ki lahko oddajajo 900-1000 W. OPERATIVNI pomnilniški krmilnik, vgrajen v CPU, je trikanalni. Zato je v povezavi s tem čipom priporočljivo uporabljati posebne module, ki vključujejo tri palice z enakimi frekvencami. V tem primeru mora biti njihova frekvenca 800 ali 1066 MHz. Če uporabljate več hitrih modulov RAM, vaš osebni računalnik morda ne bo pravilno deloval. Povišane zahteve veljajo tudi za računalnik. V njem mora biti zračno okolje dobro kroženo, za te namene pa je treba namestiti dodatne ventilatorje. Tudi, da bi dobili največjo hitrost računalnika, mora biti opremljen s pogonom SSD.

  Metoda overclockinga. Vrstni red izvedbe

  Pospešek procesorja i7-920 se izvaja na naslednji način:
 • Preverjanje stabilnosti računalnika po povečanju hitrosti njegovega delaPriporočljivo je, da v računalnik prenesete in namestite diagnostično programsko opremo, na primer programski paket AIDA 64.
 • Po vklopu računalnika pojdite v BIOS. Če želite to narediti, pritisnite tipko DEL in sprostite vmesnik, ko se pojavi sistemski vmesnik.
 • V meniju BIOS izberite M. I. T. in ga odprite.
 • Nato najdemo razdelek Napredni DRAM. Pojdi k njemu.
 • Nato izberite Memory Multiplier. Z gumbom Page Down zmanjšamo njegovo vrednost z 8 na 6. Zaradi tega bodo v procesu overclockinga izključeni morebitni problemi z RAM-om. Zaprite ta del menija BIOS-a in ohranite spremembe, ki ste jih naredili.
 • Na naslednjem koraku povečamo napajalno napetost CPE. V meniju poiščite element Advantage Voltage Control in ga odprite. Nato morate izbrati Vcore. Postavite ga v ročni način in prisilite vrednost 1424 čl. To je najnižja meja, pri kateri bo vsak izvod takšnega procesorja deloval stabilno. Ponovno se spremeni.
 • Vrnitev na odsek M. I. T. Potrebno je najti podtočko BCLK Frequency. Povečamo ga na 187 MHz. Spremembe ponovno shranimo in zapustimo meni BIOS.
 • Po nalaganju preverjamo stabilnost računalniškega sistema z uporabo programskega paketa AIDA 64.
 • Po potrebi lahko še povečate napajalno napetost CPU in frekvenco sistemskega vodila. Vendar ne more vsak čip tega modela delovati stabilno na višjih vrednostih.

  Dodatno preverjanje stabilnosti

  Ta overclock i7-920 je v celoti zaključena. TodaPriporočamo, da preverite stabilnost računalnika. Če želite to narediti, morate zagnati kakršno koli iznajdljivo programsko opremo, nameščeno v računalniku, in približno tri ure v njej, da deluje. Če se težave ne pojavijo, lahko nastavitve sistemske enote pustite nespremenjene. Sicer zmanjšajte frekvenco in napetost ter ponovno preverite stabilnost delovanja.

  Rezultati

  Overclocking procesor Intel Core i7-920 vam omogoča, da povečate njegovo frekvenco na 38-42 GHz. Poleg tega na rezultat vplivajo številni dejavniki. Slednje lahko vključujejo hladilni sistem, napajanje, module RAM in ohišje PC. Bolj ko so ti elementi kakovostnejši in bolje organizirani, uspešnejši bo rezultat.

  Izvedljivost izvedbe

  Overclocking Intel Core i7-920 lahko znatno poveča hitrost računalniškega sistema. Poleg tega, kot je prikazano zgoraj, lahko povečanje hitrosti doseže 15-20 odstotkov. To pomeni, da je bila prej obravnavana operacija še vedno pomembna, da se lahko dejansko izvede.

  Zaključek

  Ta pregledni članek je pregledal overclocking i7-920. To je dokaj preprosto operacijo, ki jo lahko izvedete le s povečanjem frekvence sistemskega vodila matične plošče računalnika. Dobljeni rezultati nam omogočajo doseganje še večje hitrosti delovanja računalniškega sistema. To pomeni, da bo PC po izvedbi take operacije lahko rešil še bolj zamudne naloge.

  Sorodne publikacije