SUV "SsangYong Rexton": specifikacije, možnosti, testna vožnja, pregledi

Proizvodnja južnokorejskega terenskega vozila "SsangYong-Recton" se je začela leta 2001. Avto je bil zgrajen na podlagi razreda M nemške znamke Mercedes. Zahvaljujoč kombinaciji zanesljivega tehničnega dela, ergonomske zasnove in relativno nizkih cen, se je ta avtomobil dobro izkazal na trgu SUV vozil. Druga generacija SsangYong Rextona je bila predstavljena leta 2006. Leta 2012 je prejel dokaj resno restiliranje. Avto se je spremenil od zunaj, dobil je nov sistem štirikolesnega pogona, novo vzmetenje in močnejši motor. "SsangYong-Recton" 2012 je postal najbolj razširjena različica korejskega SUV-ja, tako da se z njo danes in vi.


Zunanjost

Ugotovite, da je lahko SUV 2012 na sprednji strani, ki ne izgleda kot predhodnik. Stroj za restiling je dobil novo kapuco, masko hladilnika, odbijače in optiko. Na zadnjih bočnih nosilcih pa so veliki W simboli, kar pomeni, da je to avtomobil za pomikanje. Na splošno je SsangYong-Recton videti manj grob in sodobnejši od svojega predhodnika.

Notranjost

Notranje opremljanje avtomobila je bilo tudi bistveno izboljšano. Glavne novosti so se dotaknile osrednjega dela kapljice. Gumbi za upravljanje menjalnika so izginili, zračni kanali in ure so dobili posodobljeno obliko. Na volanu so glasbeni kontrolni gumbisistema in menjalnika. Držala za skodelice, ki se nahajajo med sedeži, so zasnovana za majhne posode. Veliko steklo lahko moti prestavno ročico.


Kaj je veliko v avtu, torej je 12 voltnih vtičnic. So spredaj, zadaj, zgoraj in celo v prtljažniku. Pri dragih priključkih imajo prednji sedeži električno krmiljenje in funkcijo pomnilnika. Lahko si zapomnijo do tri položaje. Na sprednji in srednji vrsti sedežev je precej prostorna. Sredina hrbta ima velik obseg prilagoditev, ki potnikom omogočajo udobno potovanje. Kjer je kraj malo, tako da je na tretji vrsti, ki pa je povsem znana. Avtomatski menjalnik ima ročni način. Voznik ga lahko aktivira s pomočjo ključa na izbirniku menjalnika ali s pomočjo gumbov na volanu. V vsakem načinu se samodejni menjalnik prestavi počasi.
Instrumentna plošča je videti precej preprosta, vendar je berljiva. Podnebna instalacija privlači velike znake. S pomočjo gumba "AMV" poznate temperaturo v vodi. Močan del kabine je dejstvo, da je ogrevanje sedežev tako na sprednji kot na zadnji vrsti. Mimogrede, sprednja stran ogrevanja ima kar 5 načinov. Vendar pa je že v prvem položaju stikala sedeža precej močna. Na splošno je salon avtomobila "SsangYong-Rexon" precej preprost, vendar zelo praktičen.


Stojalo

Da bi bilo nekaj malega v prtljažniku, lastniku korejskega avtomobila sploh ni treba odpirati petih vrat.Dostop do prtljažnika se odpre skozi zadnje steklo, ki ga je mogoče spustiti. Če dodate tretjo vrsto sedežev, bo udobno nalaganje velikih stvari motilo le majhen korak. Prostornina prtljažnika, odvisno od števila zloženih sedežev, lahko znaša od 952 do 2086 litrov. V podzemnem deblu je velika plastična škatla. Lahko ga razdelimo v ustrezne prostore s snemljivimi predelnimi stenami.

Specifikacije

Kljub značilnostim SUV, katerega glavna struktura je okvir in polni pogon, je ta avtomobil postavljen kot vagon. Dimenzije avtomobila so naslednje: 4755/1900/1840 mm. Razdalja je 206 mm. Novi avtomobil je opremljen z dvema dizelskima 27-litrskima motorjema, z zmogljivostjo 165 in 186 konjskih moči. Motorji lahko delujejo v tandemu s 5-stopenjskim ročnim ali avtomatskim menjalnikom. Največja hitrost, ki jo lahko razvije SsangYong Rexton, je 181 km /h, poraba goriva, odvisno od motorja, v mešanem ciklu je približno 95 l /100 km. Rezervoar za gorivo ima prostornino 78 litrov.
Različica s polnim pogonom ima novo, popolnoma neodvisno vzmetenje. Sodobna multirail zavzema mesto neobrezanega mostu s potegom "Panara". Z novim vzmetenjem je "Retxton" ostal prav tako udoben in mehak.
Turbo dizelski motor RX270Xd je zaradi bolj produktivne turbine postal močnejši pri 21 konjskih močih. Navor se je bistveno povečal - za 62 Nm. V tem primeru je mogoče doseči maksimalno vleko od 1600 vrt /min. Pri staremrazličica je bila na voljo od 1800 rpm. Zahvaljujoč vsem tem inovacijam je motor postal bolj elastičen. Vendar pa, kot kažejo ocene, začenši z 2000 revolucijami, se počuti. Ampak na "nizko", in vključno s prostim tekom, je motor skoraj tih. Po restyling, različica "Rexon" postala bolj dostopna za stranke, bolj prilagojene za promet v mestu. Možno je dobiti velik, trden avto, ki se ne boji lomljenih cest in ledu.

Pogon

Avto lahko kupite s polnim delovnim časom, s polnim delovnim časom ali s krajšim delovnim časom. V drugem primeru je glavni adut avtomobila v off-road pogojih manjše število kontrolnih točk, togo povezavo sprednje osi in nevidna zadnja os. V avtomobilu s sistemom za polni delovni čas se gonilo prenaša na sprednjo os v razmerju 50:50. Pri delovanju v mestu ima ta sistem številne nedvomne prednosti, ki so še posebej pomembne v ledenih razmerah. Zaključek je, da s trdim priključkom sprednje osi lahko aktivirate polni pogon na suhi cesti, na zadnjem pogonu pa lahko vsak spolzki prostor postane izredno neprijetno presenečenje. Zato je različica s konstantnim polnim pogonom v zimskem času veliko bolj udobna.

Off-road

Pri obešanju diagonale sistem, ki nadzoruje vlečno silo, prenese navor na kolesa, ki imajo oprijem na tleh. Treba je omeniti, da ni vedno dovolj, da avto enostavno in preprosto dobil iz "past". S tem, kar avtomobil popolnoma zlomi, je z umazanijo. Parcele so z vlažno zemljoDobro je tudi pri običajnih cestnih pnevmatikah. Če hkrati vključi stabilizacijo stabilnosti menjalnega tečaja in nadzor vlečne sile, lahko voznik pritisne le na plin. Elektronika bo sama določila, katero kolo bo dalo več časa in katero bo upočasnilo. Omeniti je treba, da je avtomobil z izklopom ESP bolj samozavesten pri ravnanju z umazanijo in premagovanje težkih področij. Zaradi dejstva, da je prednost vlečne sile zadnja os, mora voznik aktivno upravljati volan, da stabilizira smer vožnje. Zmogljiv krmilni sistem za krmiljenje se popolnoma spoprijema s svojo nalogo, tudi če so kolesa tesno naložena v močvirju. Korejsko vzmetenje avtomobila je zelo varčno. "Ssangyong-Recton" dobro deluje z luknjami in jarki, mimo njih, komaj se zruši. Pri modelu z vzvratno prestavo je zadnji del vzmetenja z več stebri nekoliko omejen. Tudi v avtomobilu s krajšim delovnim časom ni priporočljivo, da dovolite obešanje diagonale.

O asfaltu

Kot je običajno, je vse, kar je prednost na off-road vožnji, precejšnja slabost na običajni cesti. Tukaj upravljalni mehanizem očitno nima dovolj informacij. Vzmetenje je precej mehko, v vogalih je nagnjen, zato morajo krogi prehoditi počasneje kot običajno. Pri zaviranju se vzmetenje dvigne - avto "zasuka nos". No, ob ostrem začetku zamaši zadnja vrata. Vendar pa vse to ni presenetljivo za SUV podobnega razreda in poznajo prejšnje različice Rextona.

"SsangYong-Recton": pregledi

Na podlagiOdzivi lastnikov bodo zaznamovali glavne prednosti in slabosti avtomobila. Prednosti:
 • Prostorna notranjost, ki vam omogoča udobno prevažanje podjetja od 7 oseb.
 • Mehka in energetsko intenzivna vzmetenje olajša udobno premikanje na zlomljenih cestah, tam in zunaj.
 • Motor je postal bolj elastičen in močnejši od starejše različice avtomobila.
 • Bogata oprema, tudi v osnovni opremi.
 • Slabosti:
 • V ergonomiji salona je nekaj napačnih izračunov. Na primer, neprijetno držalo za skodelico.
 • Krmiljenje ni dovolj informativno.
 • Različica s stalnim polnim pogonom se razlikuje od analogne s polnim pogonom, ki se poveže s terenskimi značilnostmi.
 • Posodobitev za leto 2015

  Leta 2015 je model preživel manjšo prenovo, kar bi bilo bolj primerno imenovano bodisi facilifting. Z vidika zunanjosti so bile glavne novosti: nova mreža radiatorjev z navpičnimi črtami, posodobljeni žarometi, rahlo predelana zadnja optika. Salon je prejel tudi številne spremembe. Govorili so o zasnovi centralne konzole in nekaterih krmilnih elementih. Novi "SsangYong-Recton" je že dobil tempomat, senzor za dež in stabilizacijski sistem v osnovni različici. Kot tudi sistem nevezanega dostopa do salona, ​​zvočni sistem s funkcijo Bluetooth in nadzor tlaka v kolesih.

  "SsangYong-Recton": komplet in cene

  Do danes je ta avtomobil na voljo na našem trgu z dvema dizelskima motorjema: 2 - in 27 - litrskim. Moč prvega je 155 konjskih moči, indrugi, kot je že bilo omenjeno, 165 ali 186 bp. Avto je predstavljen v šestih kompletih. Osnovna različica Comfort se ponaša s takimi možnostmi, kot so antifogi žarometi, aluminijasta platišča, demultiplator, sistem za pomoč pri plezanju in spuščanju, klimatska naprava, protiblokirni zavorni sistem, parktronic, stabilizacijski sistem, senzor za svetlobo in dež, računalnik, polni paket dvigala za okna, stranski zračni blazini, stranska ogledala, ogrevanje sedežev in nastavitev volana. No, luksuzni luksuzni komplet, poleg vsega zgoraj navedenega, ima tudi usnjeni salon, tempomat, električne sedeže in pokrov. Glede na konfiguracijo, cena avtomobila za danes se giblje od 23 do 34 tisoč dolarjev. Avtomobil je tudi na sekundarnem trgu široko zastopan po ugodnejši ceni. Treba je omeniti, da se bo kmalu pojavil posodobljen avtomobil "SsangYong-Recton", katerega tehnične značilnosti bodo še bolj privlačne.

  Zaključek

  Kaj je pokazala testna vožnja? SsangYong-Recton je vreden svojega denarja. In povratne informacije lastnika so popolnoma potrjene. Stroj je razumno predvidljiv in zanesljiv. Kaj reči o popravilu? "Ssangyong-Rexon" bo zahteval precejšnje stroške za to, vendar je za to, da se sooči s takšno situacijo, treba pustiti veliko "korejskega". Avto je odličen za velike družine, ki imajo radi udobje, vendar ne želijo plačati za blagovno znamko.

  Sorodne publikacije