Napaka "Nepričakovan konec arhiva": kako popraviti situacijo z najenostavnejšimi metodami?

Zelo pogosto se mnogi uporabniki soočajo s težavo, da program, ko poskuša razpakirati nekje kopirano ali prenesel iz interneta datoteko s pakiranimi podatki v RAR ali ZIP formatu, izda sporočilo o napaki, ki kaže, da je zaznan nepričakovan konec arhiva. Kako popraviti to situacijo, daleč od vseh znanih povprečnih uporabnikov. Zato predlagamo, da razmislite o nekaj osnovnih tehnikah, ki bodo pomagale rešiti to težavo. Če arhiva ne morete povsem obnoviti, boste verjetno lahko izvlekli datoteke brez izgube integritete.

Kaj pomeni "Nepričakovan konec arhiva"

Za začetek se osredotočimo na to, kaj predstavlja tako nepredvideno neuspeh. V večini primerov, na primer podobno napako podatkov CRC, jo je mogoče razlagati kot datoteko z zlomljeno integriteto, na primer zaradi prekinitve prenosa. To pomeni, da če se nadzorna vsota razlikuje, je nepopolna in program za nadaljevanje pridobivanja zahteva manjkajoče komponente v arhivu.


Kako odpreti ZIP datoteko v računalnik?
Za tiste, ki ne poznajo odgovora na to vprašanje, lahko svetujete ali uporabljate vgrajeno orodje Windows, ki je na voljo v vseh najnovejših različicah sistema, ali programsko opremo WinRAR ali 7-Zip tretjih oseb. Arhiv lahko odprete v takšnih aplikacijah ali pa preprosto dvakrat kliknete na arhiv v katerem koli upravljalniku datotek (v istem Explorerju).

Enostavna metodarešitev za vprašanje

Če je nenadoma prišlo do napake "Nepričakovan konec arhiva", kako naj popraviti situacijo je najlažja stvar? Na podlagi zgoraj navedene razlage, lahko takoj določite sami najlažji način, da se izognete situaciji. Samo pojdite na spletno mesto, s katerega ste prenesli datoteko, in znova prenesite arhiv. Mogoče je, da je bila datoteka prvotno v okvarjenem stanju, zato se boste morali posvetovati z drugim virom, kjer ga boste lahko ponovno prenesli. Toda s precej veliko količino prenesene datoteke in plačanega prometa to ni možnost. Zato razmislite o drugih načinih.


Programska orodja WinRAR

Zato je aplikacija za razpakiranje datotek sporočila, da je bil zaznan nepričakovan konec arhiva. Kako popraviti datoteko s samimi pakiranimi podatki? Nič ni enostavnejšega kot uporaba univerzalnega arhivarja WinRAR. Zaželeno je, da izberete datoteko prek njenega lastnega upravljalnika, in ko uporabljate dvojni klik, se pomaknete navzgor za eno vrstico navzgor, tako da izberete samo arhiv in ne njegove vsebine. Potem je vse preprosto. Napaka v WinRAR-ju se odpravi tako, da v operacijskem meniju arhiva izberete obnovitveni element ali s pritiskom gumba za obnovitev na desni strani glavne orodne vrstice. Zdaj je najpomembnejša stvar. Aplikacija vas bo prosila, da določite vrsto arhivskih podatkov.
Če želite razširiti datoteko ZIP na računalnik, morate določiti to obliko in nato potrditi izvajanje izbranega dejanja. Kot kaže praksa, je pozitiven rezultat (če je varhiva nima kritične škode) je mogoče doseči z zelo visoko stopnjo okrevanja okrevanja.

Kako uporabljati podatke o pridobivanju datotek

V nekaterih primerih prejšnja metoda ne deluje in program za delo s pakiranimi podatki še vedno izda sporočilo, ki kaže, da je zaznan nepričakovan konec arhiva. Kako popraviti situacijo v tem primeru?
Ponovno lahko uporabite orodje WinRAR Archiver, v potrditvenem oknu za brisanje pa lahko označite točko shranjevanja datotek, ki so bile razčlenjene z napakami. Uporabite lahko tudi podvojene podatke. To naredite tako, da na seznamu izberete želeni predmet, nato pa v PCM določite odlomek z določene lokacije ali pa izberete kopijo izbrane datoteke v odložišče z naslednjo vstavitvijo na želeno mesto. V tem primeru bo samo določen objekt razpakiran in vse ostale datoteke bodo ostale v arhivu nedotaknjene.

Drugi programi

Če nobena od zgoraj navedenih metod ni dala rezultata, lahko uporabite pripomoček Recovery Toolbox for RAR. Vendar se ta vloga plača. Brezplačna poskusna različica lahko obravnava samo analizo poškodovanih arhivov. Če potrebujete ta program in ne želite plačati, poskusite poiskati prenosno spremembo.

Sorodne publikacije