Prstni odtis za iPhone 5S ne deluje: Možni vzroki in načini za rešitev problema

Fingerprint Touch ID je ena od koristnih funkcij iPhone in drugih pametnih telefonov s takšnim robom. Ne samo, da zaščiti telefon in njegove podatke od oči drugih proizvajalcev, temveč služi tudi kot ključ do nakupa v App App Store in Apple Pay sistemu. Skener varuje tudi aplikacije tretjih oseb, kot je Sberbank Online. Vendar, kot vse tehnične novosti, ne vse naprave, deluje brezhibno. V tem članku bomo pogledali, kaj storiti, če Touch ID na iPhone-u ne deluje.


Kaj je Touch ID

Za začetek bomo analizirali, kaj je bralnik prstnih odtisov. Touch ID, ki se imenuje ena od pomembnih funkcij iPhone-a, se je prvič pojavil na iPhone 5s; Kasnejši modeli brez izjeme imajo to možnost. Skener je vgrajen v glavni gumb Domov. Njegova naprava z debelino samo 170 mikronov (to je dvakrat tanjši od človeških las!) Je sposobna hitro analizirati subepitelijski sloj prsta kože, ki se je dotaknil človeškega gumba na sliki-odtisu z ločljivostjo 500 ppi. Ni presenetljivo, da tako tanek sistem lahko pogosto "žvečiti", zakaj prstni odtisi na iPhone 5s ne delujejo.
Funkcija One Touch ID je, da jo je mogoče "usposobiti", prilagoditi in shraniti v pomnilniku do 5 prstnih odtisov (eno in več oseb), od katerih bo vsak ključ do vaše naprave in ločene programe.

Pravilna nastavitev dotika ID

Včasih je čitalnik prstnih odtisov iPhone 5s nepravilno izveden.začetno nastavitev Zato morate na začetku uporabe novega pametnega telefona nastaviti ID za sledenje, ki sledi Appleovim priporočilom:
 • Pred nastavitvijo senzorja vnesite geslo za napravo (4-6 številk, odvisno od različice operacijskega sistema). To je on, ki vam bo pomagal odkleniti napravo, če skener nenadoma zabarali.
 • Prepričajte se, da je gumb Home in vaše roke čiste in suhe.
 • Pojdite na nastavitve pod ikono "gear", izberite "Touch ID in geslo". Vpišite kodo iz točke 1.
 • Kliknite na "Dodaj žig". Nato se dotaknite (ne pritiskajte močno - samo dotik gumba Home). Pomembno je, da napravo ohranite naravno, s prstom namestite kar najbolje.
 • S pritiskom na gumbe držite prst, dokler se na zaslonu ne pojavi besedilo. : "Dvignite prst in ga večkrat položite na tipko Domov.
 • Po tem ukazu položite prst na njo, rahlo spremenite njegovo lokacijo.
 • Poleg tega naprava predlaga, da se v spomin prilega Držite se roke v roki, kot ste vi Pri odklepanju naprave bo m priročno nameščen v roko, na tej točki pa ne pritiskajte na sredino prstne blazinice, ampak na robove na "Home".
 • Ko v pomnilnik vstavite prstni odtis, lahko ponovite postopek in za druge.Za večjo zanesljivost optičnega bralnika v pomnilniku mora biti do tri natisnjene fotografije.
 • "Usposabljanje" Touch ID

  Če ste soočeni z dejstvom, da je prstni odtis na iPhone 5s slab, potem poskusiteza vadbo "vašega ID-ja dotika", tako da vnesete želeno kodo, vnesete želeno kodo, nato se dotaknete optičnega bralnika, ki je vstavljen v pomnilnik, s palcem, v katerem bo ime njegovega natisa na zaslonu vzemite sivo barvo


  Zaženite "vadbo" optičnega bralnika - nadaljujte z dotikom prstov "Home" v različnih položajih, s katerimi boste povečali hitrost skeniranja in odvzema prstnih odtisov. večkratni algoritem delovanja

  v mirovanju Skener prstnih odtisov: univerzalna pravna sredstva

  Če ste soočeni z dejstvom, da je iPhone 5s prenehal delovati s prstnim odtisom, vam bomo ponudili najverjetnejše vzroke za okvaro in kako jih odpraviti:
 • Najprej se prepričajte, da je optični bralnik vklopljen in konfiguriran v Ujemanje algoritma iz drugega podnapisa. V razdelku »Nastavitve«, mora biti ID dotika in geslo aktivno proti drsniku, App Store, iTunes Store, Apple Pay in zavihek »Odtisi« mora biti vsaj en prst v pomnilniku .
 • Poskusite še en ali več prstnih odtisov. Upoštevajte, da lahko vsak od njih dodeli svoje ime.
 • Razlog za dejstvo, da prstni odtis na iPhone 5s ne deluje, je lahko tudi stanje vaših rok. Če ste samo prišli iz zmrzali, ste bili v vodi za dolgo časa, imajo mastno kremo, ali pa so manjše škode (razpoke, praskanje) na dosegu roke, to je lahko razlog, da iphone ni mogel pravilno prepoznati vaš odtis.
 • Tipko "Home" očistite s suhim papirjem ali tkivnim vložkom. Na njegovem obodu se včasih nabira neopazno oko blatnega obroča, kar zmanjšuje delovni premer ključa in otežuje delo skenerja.
 • Zdaj pa se obrnemo na bolj zasebne primere napak.

  Touch ID ne deluje na hladnem.

  Če vaš iPhone 5s ne deluje na bralniku prstnih odtisov na hladnem, potem sledite naslednjim LIFHAKAK:
 • Za nadaljnje manipulacije se znajdite v najbolj vročih pogojih in pojdite na Zavihek Id in geslo za dotik
 • Kliknite na "Dodaj nov odtis." Vaše roke bi morale biti že hladne.
 • V okviru sheme, podane v drugem podnapisu, dodajte odtis v pomnilnik naprave.
 • Tudi če ta manipulacija ni pomagala, ostane ena stvar - Odklenite telefon z digitalnim geslom.

 • Težave po posodobitvi

  Večina uporabnikov se pritožuje, da prstni odtis na iPhone 5s ne deluje natančno po tem, ko so nadgradili iOS na trenutno različico. Najbolj učinkovit "leni" način tukaj je počakati na naslednjo "osvežitev", v kateri bo ta napaka odpravljena. Če pa potrebujete pravilno delujoč optični bralnik na tipki Home, poskusite odpraviti težavo na naslednje načine:
 • Zaprite vse odprte programe in nastavite Soft Reset (hkrati pritisnite tipko Home in Power) za 10 sekund. Potrebno je očistiti skener in blazinice za prste s prtičkom. Pojdite v razdelek »Nastavitve« v ID-ju za dotik ingeslo "in izbrišite vse obstoječe natise (povlecite" na levo ali kliknite na njihovo ime, nato "Izbriši odtis"). Nato izberite "Dodaj nov odtis in si oglejte podroben algoritem, ki je opisan zgoraj v nastavitvah.
 • Če prejšnja metoda ni delovala, boste morali dokončati posodobitev vdelane programske opreme. V iPhonu morate vašo iTunes Apple ID za iPhone prenesti in odobriti na vašem osebnem računalniku ali prenosnem računalniku, prekiniti funkcijo Find Finder in nato povezati telefon s starejšim bratom prek kabla USB. ta manipulacija je tri držite tipko Shift na tipkovnici, če je Mac Alt /Option, nato izberite "Restore", ki označuje preneseno programsko opremo.
 • Touch ID Dotaknite se
  Prstni odtis na iPhone 5s morda ne bo deloval kot posledica nesreče na optičnem bralniku - to sporočilo se pojavi na zaslonu po nekaj nepotrebnih poskusih odklepanja naprave s tipko ID. Razlogi za to so lahko različni: rahlo poslabšanje same naprave, pogoji, ki otežujejo skeniranje prsta itd. Preprečevanje tega problema je po mnenju mnogih uporabnikov mesečna posodobitev vtisov, shranjenih v spominu. Slednje je treba v celoti izbrisati in z dodajanjem odtisa dodati nove.
  Tradicionalni način reševanja tega problema je čiščenje gumba Home, blazinic za prste, odstranitev starih "prstov" iz spomina in dodajanje novih standardnim postopkom.

  Težave z App Store

  Še enaTežava, ki je rešena, je napaka v optičnem bralniku, če se uporablja v App Store. V tej trgovini je Touch ID dejansko ključ za prenos novih aplikacij. V tem primeru lahko "popravite" bralnik prstnih odtisov:
 • Pojdite v razdelek "ID dotika in gesla" v "Nastavitve".
 • ​​
 • Pred App Store, iTunes Store, naredite drsnik neaktiven.
 • Znova zaženite napravo.
 • Vrnite se na korak 1, aktivirajte drsnik, odgovoren za "App Store, iTunes Store".
 • Optični bralnik na dotik je poškodovan

  Napaka sistema Touch ID sama je redka, vendar je še vedno mogoča. V tem primeru bo rešitev problema le zamenjava bralnika prstnih odtisov iPhone 5s. Če želite odpraviti napake, odstranite vse natise in ponovno zaženite iPhone. Znova dodajte prstni odtis za ID dotika in geslo. V primeru okvare postopek ponovite še nekajkrat. Če po tem skener ostane slep in gluh za vaše prstne odtise, mu bo pomagala le kvalificirana diagnoza in po možnosti popravilo v Appleovem servisnem centru.
  Kot ste videli, skener prstnih odtisov na napravi iPhone 5s ne deluje ali slabo deluje iz več razlogov. Z rešitvijo za večino težav se lahko zlahka in hitro obrnete sami - obisk strokovnjakov je potreben le, če je skener poškodovan - da ga zamenjate. Pomembno je tudi, da nastavite Touch ID pravilno za dobro in dolgotrajno delovanje.

  Sorodne publikacije