Povečajte velikost pisave v sistemu Windows 10: nastavitev, vrstni red dejanj, program in standardne metode

V večini primerov, ko je sistem pravkar nameščen na računalnik ali prenosni računalnik, zaradi udobja ni potrebnih parametrov za prikazovanje grafike ali velikosti kontrol, vključno s ploščami ali pisavami, ker niso optimalne način Vendar ta situacija ne ustreza vsem uporabnikom. Zlasti lastniki majhnih netbookov ali tablet z majhnimi diagonalami zaslona pogosto poskušajo povečati pisavo v operacijskem sistemu Windows 10, saj standardne možnosti za njih niso primerne (skoraj vsi elementi so videti zelo majhni). Za izvajanje takšnih dejanj lahko navadni uporabniki e-trgovine svetujejo nekaj preprostih metod, katerih uporaba je neposredno odvisna od zbiranja samega operacijskega sistema, saj nekatere metode sploh niso na voljo.


Kako povečati pisavo na računalniku z operacijskim sistemom Windows 10: najlažja metodologija

Najprej se bomo zanašali na najpreprostejšo in najučinkovitejšo skupno metodologijo, ki jo lahko uporabimo za nastavitev potrebnih uporabniških parametrov v vseh znanih zbirkah desete spremembe. Pisavo v operacijskem sistemu Windows 10 lahko povečate prek nastavitev zaslona, ​​zaradi česar je težko dostopati do menija PCM neposredno na namizju.
V prilagodljivem oknu z možnostmi preprosto spremenite povečavo tako, da nastavite nastavljeno vrednost na 125%. Hkrati pa absolutno vse elementeGrafični vmesnik, vključno z uporabljenimi pisavami, bo samodejno spremenjen. Toda ta lestvica ne ustreza vsem.


Napredne nastavitve

Povečajte velikost pisave v operacijskem sistemu Windows 10 ali uporabite višje razmerje povečave za druge elemente, tako da spremenite napredne nastavitve, povezave, ki so tik pod glavnim oknom, da nastavite možnosti merila. .
V tem primeru lahko povečate do 500%, vendar, kot bo razvidno iz opisa, uporaba takšnih precenjenih vrednosti ni zaželena.

Spreminjanje elementov vmesnika v sistemih brez nameščenih posodobitev

Zdaj pa poglejmo, kako povečati namizno pisavo Windows 10, če je na primer uporabnikov prenosni ali prenosni računalnik, na primer 1709, kar pomeni, da niso bile izvedene zadnje nadgradnje. V tem primeru lahko še vedno uporabljate razdelek »Zaslon« v »Nadzorni plošči«, kjer so na voljo možnosti za spreminjanje velikosti nekaterih plošč in uporabo, na primer, vsebine pisav.
Ko nastavite lastne možnosti s seznama, lahko izmenično izberete želeno kontrolo in nato, če uporablja pisavo, spremenite njeno velikost po lastni presoji. Po želji lahko uporabite ločeno točko optimizacije besedila ClearType in privzeto spremenite tudi pisavo, ki se uporablja v sistemu.

Kako povečati velikost pisave v operacijskem sistemu Windows 10 pri gradnji 1809 (Redstone 5)?

Ni znano, zakaj, ampak pri namestitvi nekaterih nadgradenj, povezanih s nadgradnjami sistema, setupPisava, kot je bila zahtevana, je bila odstranjena iz glavnih parametrov, ki so na voljo zaslonu, za neuporabnost. Predvsem gre za zbirko 1803. In samo pri nadgradnji Redstone 5 (zbirka 1809), ki je daleč najsvežja, se je vse spremenilo v svoje kroge. Res je, da je povečanje pisave v operacijskem sistemu Windows 10 postalo možno ne iz standardnega odseka, temveč iz oddelka posebnih funkcij, ki predstavlja tudi nekatere parametre zaslona.
Tukaj je dovolj, da uporabimo zgornji odstavek, pod katerim je poseben drsnik, ga premaknemo v desno in povečamo uporabljeno pisavo. V tem primeru bo pri nastavitvi neke vmesne vrednosti sistem v stanju pripravljenosti, na zaslonu se bo prikazalo "Počakaj", po nekaj sekundah pa bodo spremembe uporabljene.

Uporaba posebnih značilnosti

Kljub temu pa lahko v starih zbirkah med posebnimi možnostmi v delu gledanja še vedno najdete nekaj posebnih orodij.
Na primer, če greste v nastavitve, ki veljajo za zaslonsko povečevalno steklo, ga lahko aktivirate sami, uporabite polje samodejnega povečanja vseh elementov vmesnika in nato spremenite možnosti za povečavo. Kot dodatno orodje to vključuje nastavitev koraka povečave. Privzeto je nastavljeno na 100%, za postopno povečanje pa lahko nastavite korak 25%. Malo raztreseno od glavne teme, je treba opozoriti, da se lahko v točki nastavitve parametrov kurzorja spremenijo in spremenijo njegove možnosti,velikost in debelina ter celo videz, ki vam bo preprečil uporabo podobnih možnosti v razdelku "Možnosti premikanja miške prek nadzorne plošče." Nastavitve in stroški samega operacijskega sistema niso vedno privlačni, če želite povečati zaslonsko pisavo v sistemu Windows 10 ali spremeniti druge parametre s pomočjo programčkov drugih izdelovalcev, ki so posebej zasnovani za ta namen. majhen pripomoček, imenovan sistem za spreminjanje velikosti pisave.
Povečanje velikosti pisave v programu Windows 10 je zelo enostavno. Uporabnik mora izbrati postavko, za katero bo opravljena sprememba (ime plošče, besedilo sporočila itd.), In nato s pomočjo horizontalnega faderja nastaviti želeno velikost. Če je potrebno, lahko določite uporabo krepke pisave ali celo spremenite standardno temo dizajna. Shranjevanje nastavitev se izvede s pritiskom na gumb "Uporabi", če pa je potrebno, lahko izvozite nastavitve v datoteko za uporabo tako rekoč končne sheme v prihodnosti. Po želji lahko eksperimentirate tudi z naprednimi nastavitvami in orodji (razdelki Advanced in Tools). Edina neprijetnost, mimogrede, je, da velja za vse programe za spreminjanje vmesnika ali dekoracijo oken, je, da bo vsak tak program nenehno visel v sistemskem pladnju, zasedel določeno (celo zelo majhna) količina RAM-a in zagon skupaj s sistemom. Če odstranite ta zagonski programček, bodo vse nastavitve ponastavljene na standardne nastavitve, ki jih določi sam operacijski sistem. Enako velja za odstranitev programa iz računalnika.

Epilog

Toda na splošno, kot je že jasno, spreminjanje privzetih možnosti, ki jih določa privzeti sistem, ni preveč težko. Kot smo že omenili, nekatere tehnike morda niso na voljo, zato za zanesljivost najprej določite številko, ki ste jo nastavili v računalniku, s pomočjo konzole Win-win z ukazom winver. Vprašanja o smotrnosti spreminjanja možnosti, ki jih operacijski sistem samodejno namesti in uporablja privzeto, v vsakem primeru ostanejo za uporabnikovo obravnavo.

Sorodne publikacije