Kako vrniti jezikovno vrstico v opravilno vrstico v sistemih Windows različnih generacij

Sistemi Windows vseh vrst so pogosto nepredvidljivi. En tak pojav lahko imenujemo situacija, ko jezikovna ikona na opravilni vrstici preprosto izgine, zaradi česar je preklapljanje med postavitvami tipkovnice in jeziki neprijetno (čeprav deluje). Za podrobnejše informacije o tem, kako v celoti vključiti celotno ploščo v različne sisteme.

Najenostavnejši koraki v operacijskem sistemu Windows XP

Za sisteme tega ranga lahko predlagate najpreprostejšo rešitev, ki na žalost poznejše spremembe morda ne bodo delovale.
Orodno vrstico z jezikom Windows XP lahko zavrtite z menijem PCM v prostem področju opravilne vrstice, z možnostjo orodne vrstice in aktiviranjem v kontekstnem meniju vrstice govora. Res je, da če sistem opazuje kritične napake ali virusne učinke, rezultat morda ne bo podan. Še huje, če je kljukica že pred ploščo, vendar ni prikazana. Nato razmislite o univerzalnih rešitvah za vse sisteme Windows, ne glede na različico in leto izdaje.


Kako na standardni način vrniti jezikovno vrstico na "opravilno vrstico"?

Začeti morate z uporabo jezika, ur in regije v standardni nadzorni plošči (v različici XP je jezikovni oddelek in regionalni standardi). V sistemu Windows 10 se za dostop do nadzorne plošče uporablja nadzorni ukaz, ki je vnesen v ukazno vrstico za zagon.
Zdaj je rešitev problema, kako obrniti jezikovno vrstico v "opravilno vrstico"jeziček za jezik in tipkovnica uporabljata gumb za spremembe tipkovnice, nato pa v zavihku nastavitev v nastavitvah izberite potrditvena polja poleg vrstic za postavitev opravilne vrstice in prikažite dodatne jezikovne oznake. Ni priporočljivo uporabljati nastavitev preglednosti v neaktivnem stanju in namestiti ploščo v poljuben položaj.


V operacijskem sistemu Windows XP se boste morda morali prijaviti v napredne nastavitve za deaktiviranje dodatnih besedilnih storitev.

Urejanje zagonskih nastavitev

V vseh sistemih Windows, posebna datoteka ctfmon.exe, datoteka z istim imenom, ki se nahaja v imeniku System32 glavnega imenika sistema (Windows), ustreza prikazu plošče in trenutno uporabljeni jezikovni ikoni. Začeti bi morali s sistemskim zagonom (privzeto je njegova komponenta v samodejnem zagonu v stanju on-off).
Vprašanje, kako s to metodo vrniti jezikovno vrstico v opravilno vrstico, je rešeno z vnosom ukaza msconfig iz menija Zaženi s prehodom na jeziček za zagon in aktiviranjem želene komponente, nato pa bo nujno potrebno ponovno zagnati sistem. . Opomba: Samodejno varnostno kopiranje sistema Windows 10 je v upravitelju opravil, vendar element ctfmon.exe ni na voljo, zato ga morda ne boste niti poskušali najti.

Kako vrniti jezikovno vrstico na vašo lokacijo prek nastavitev registra? Na koncu je najbolj radikalen način urejanja registrskih ključev sistema. Čeprav je veliko uporabnikovČe vas je strah vzpenjati tam, kar je povsem naravno, če pa zgoraj navedene metode ne delujejo, ne boste storili ničesar.
Torej je vprašanje, kako jezikovno vrstico spremeniti v "opravilno vrstico", rešeno na naslednji način. Pojdite v oddelek HKLM prek razdelka SOFTWARE, po drevesu imenikov v mapi CurrentVersion, poiščite imenik Run. Na desni strani poglejte parameter ctfmon. Za aktivno ploščo jezika se mora njena vrednost ujemati s celotno potjo do izvedljive datoteke. Če je drugačen, pojdite v urejanje (dvojni klik ali meni PCM) in ročno vnesite pot. Windows XP uporablja vejo HKLU in gre skozi razdelek DEFAULT. Če element ctfmon manjka (kar se najpogosteje zgodi), boste morali sami ustvariti parameter niza in mu dodeliti ime in vrednost v obliki zgornje poti do izvedljive datoteke. Opomba: po urejanju sistemskega registra je potreben ponovni zagon za vse spremembe sistema Windows, sicer ne boste dobili ustreznega učinka.

Nekaj ​​besed na koncu

Še vedno je treba dodati, da če nobena od predlaganih rešitev ne bo pomagala najverjetneje, je problem veliko globlji. Očitno je nekaj narobe z operacijskim sistemom samim. Lahko pa poskusite preveriti sistemske komponente v ukazni konzoli tako, da izvedete linijo sfc /scannow, prenesete manjkajoče knjižnice s pomočjo DLL Suite, preverite, ali so na trdem disku napake, ali izberite kateri koli avtomatizirani optimizator. Po uporabi teh sredstev ponovite zgornje korake.

Sorodne publikacije