Standardna avdio mapa za GTA SA: opis, vsebina, namestitev in konfiguracija

GTA San Andreas - ogromno področje dejavnosti za ljubitelje modifikacij, dodatkov in sprememb v grafiki in igri. Še več kot 10 let po izidu projekta lahko najdete nove dodatke navijačev, ki se nenehno izpopolnjujejo. Za tiste, ki redno spreminjajo ali zamenjujejo datoteke z igro, bodo nepotrebne originalne kopije. V primeru morebitnih okvar ali napak in obnavljanja zmogljivosti jih lahko kopirate v mapo z igrami. Ta članek opisuje standardno avdio mapo za GTA SA - njeno vsebino, opis datotek, delo z imenikom in še veliko več.

Zakaj potrebujemo izvirne datoteke?

Odgovor na vprašanje je lahko dvoumen. Običajne datoteke lahko uporabljate na več načinov. Spodaj so navedeni najpomembnejši primeri, v katerih lahko igralci ali moderatorji potrebujejo standardno avdio mapo za GTA San Andreas:


 • Obnovite izvedbo igre. Če ste namestili kakršne koli spremembe, povezane z radijem, zvoki in potmi iz mačjih prizorov, lahko povzročijo odhod ali napake v sami igri. Te napake lahko hitro popravite z zamenjavo spremenjenih datotek z izvirnimi. In v prihodnosti lahko modni ustvarjalci popravijo napake.
 • Dodajanje izrezanega radia. Ta problem je še posebej pomemben v času širjenja piratskih kopij na zgoščenkah. V večini primerov je bila igra zabeležena z veliko napakami in izgubljeno vsebino. Ena od pogostih težav je zmanjšanje radia. Kdaj?protagonist sedi v avtu in obrne radijske postaje, sliši se lahko samo zvok melodije, potem pa tišina. V takih primerih je treba standardno zvočno mapo za GTA San Andreas prekopirati v nadomestni korenski imenik.
 • Stiskanje prostora za varčevanje. Na internetu lahko katalog prenesete samo s potrebnimi avdio datotekami, brez katerih stabilno delo v igri ni mogoče. Ta možnost je pomembna za tiste, ki raje igrajo SAMP multiplayer strežnike, kar ne zahteva izvirnega glasovnega pogovora, videov in glasov zgodbe. Če namestite poenostavljeno zvočno mapo, se zagon scenskega načina ne bo zgodil zaradi napak (na začetku igre bo video, katerega avdio posnetki ne bodo v tej različici). V tem primeru morate prenesti podatke iz prejšnjih shranjevanj.
 • V prvih dveh možnostih boste potrebovali standardno avdio mapo za GTA SA, v tretji pa posebno poenostavljeno različico. V obeh primerih je načelo delovanja s tem imenikom eno in isto. Gre za to - spodaj.


  Kako obnoviti izvirne datoteke?

  Razen dejstva, da lahko preprosto kopirate mapo iz avdio v korenski imenik igre in potrdite zamenjavo datoteke, imate dve drugi možnosti za rešitev problema:
 • Znova namestite igro. Najbolj pogosto neizkušene igralce uporabljajo na ta način. Igro morate popolnoma odstraniti s standardnim ali programom tretje osebe in jo nato namestiti iz nič. V tem primeru vam sploh ni treba iskati imenika.
 • Zamenjava posameznih datotek. Če točno veste, katere komponente manjkajo ali kajDatoteke so poškodovane zaradi sprememb, nato pa lahko preprosto odstranite nepotrebne podatke in nato kopirate datoteke iz originalne zvočne mape za GTA SA.
 • Popolna zamenjava mape. V tem primeru je vse zelo jasno - izbrisati morate obstoječo mapo in prilepiti novo.
 • Preverjanje datotek s pomočjo pare. Druga metoda je, da v celoti obnovite izvirne datoteke. Vendar ga lahko uporabljate le, če imate v trgovini Steam licenco GTA San Andreas. Uporabnik mora najti knjižnico iger in oditi na nepremičnino. Nato odprite zavihek Local Files in kliknite gumb Cache Integrity Check (preverjanje integritete predpomnilnika) .Po preverjanju bo program samodejno zamenjal zamenjane ali poškodovane datoteke.
 • Kako namestiti zvočno mapo?

  Če prenesete celoten imenik z vsemi zvočnimi datotekami, jih morate zamenjati z mapo, ki se nahaja v imeniku z igro GTA SA. Če tega postopka niste nikoli naleteli, sledite algoritmu:
 • Razpakirajte zvočno mapo na katero koli mesto na trdem disku, jo izberite s klikom na miško.
 • Nato pritisnite Ctrl + C ali kopirajte mapo prek kontekstnega menija.
 • Zdaj odprite imenik z nameščenim GTA in prilepite kopirane datoteke s Ctrl + V ali prek menija.
 • Raziskovalec predlaga zamenjavo istih datotek - morate se strinjati in počakati na konec postopka.
 • Dokončaj! Zdaj je ostalo, da preverite uspešnost igre.
 • Če se odločite za zamenjavo posameznih datotek, predlagamo, da preberete vsebino imenika inrazumeti namen vseh komponent.

  Vsebina avdio map

  Upoštevajte imenik in njegovo vsebino. V mapi lahko vidite 3 pododdelke:
 • CONFIG. Ta razdelek vsebuje konfiguracijske datoteke, ki so odgovorne za prikazovanje zvoka, glasu, glasbe med prenosi in tako naprej.
 • SFX. Tukaj lahko najdete zvočne posnetke iz ohranjevalnikov zaslona, ​​ki so prikazani igralcu med potekom scene.
 • Tokovi. Vse radijske postaje se nahajajo tukaj. Ta mapa ni v isti piratski različici, ki je bila distribuirana na diskih ob izdaji računalniške igre. Če imate nameščeno to različico, morate mapo kopirati v zvočno mapo, po kateri se bodo v igri prikazale vse radijske postaje.
 • V standardni avdio mapi za GTA SA ni druge vsebine.

  Ali lahko posamezno prenesem mape?

  Včasih lahko uporabniki naletijo na ponudbo za prenos ločenih odsekov CONFIG, SFX in Streams. Ni nujno, da iščete celoten imenik z zvočnimi posnetki. Dovolj je, da ročno ustvarite zvok v korenskem imeniku GTA San Andreas in tam kopirate 3 omenjene mape. Treba je omeniti, da je ta struktura pomembna za starejše igre serije GTA. Na primer, standardna zvočna mapa za GTA 5 ima drugačen videz.

  Urejanje zvoka

  Če se odločite zamenjati zvoke v originalni igri, boste potrebovali več programov za pripravo komponent za delo v GTA SA. Ti pripomočki vključujejo Alci SAAT GUI FrontEnd, SAAT vizualni 100 dBpoweramp. S prvo aplikacijo morate razširiti datoteko, ki jo vsebujepotreben zvok Nato se obrnemo na opis avdio arhivov in poiščemo tiste datoteke, ki jih je mogoče zamenjati. Če želite predvajati novo skladbo, jo morate pretvoriti v pravilno obliko, prilagoditi bitno hitrost. To naredite z dBpoweramp. Strogo je prepovedano ustvarjati nove imenike in dodajati obstoječe skladbe v razpakirano mapo z zvoki. Uničuje celotno strukturo in lahko povzroči nestabilnost in bombe.

  Self Radio

  Če želite prilagoditi svoj radio, poiščite mapo GTA San Andreas User Files in odprite imenik User Tracks. Glasbene posnetke morate kopirati v obliki zapisa mp3, nato pa v nastavitvah za igranje začeti iskanje radia. Po nekaj minutah bo zvok dodan in lahko uživate v svojih najljubših pesmih, medtem ko ste na poti. Standardna zvočna mapa za GTA SA torej ne igra vloge za radijske nastavitve po meri.

  Sorodne publikacije