Sedite v Minecraftu - kaj je to?

Za igralce na Maincraftu je vas idealen kraj za trgovanje in iskanje različnih dragocenih virov. Značilno je, da takšno ozemlje sestavlja skupina zgradb in drugih tematskih konstrukcij, ki jih naseljujejo lokalne NPC (ne igralni liki).

Splošne informacije

Vasi lahko nastanejo samo v puščavskih in navadnih biomasah (in iz posodobitve iz 1.7 - tudi v savanah). Od kraja proizvodnje so odvisni od glavnih materialov, iz katerih so zgrajene hiše. Vas, ki se nahaja v savani ali ravnici, bo imela lesene in kamnite zgradbe, ena v puščavskih - peščenih konstrukcijah. Takšna spletna mesta se pojavljajo v različnih posodobitvah iger, vendar se za preprečitev pogostih napak in napak pri obnavljanju priporoča uporaba najnovejših različic, do 10. Strani "Meinkrafta" se pojavljajo v kubičnem svetu s standardnimi nastavitvami iger ali spremembami tretjih oseb.


Zgodnja zgodovina ustvarjanja

Na začetku je bil razvoj vasi NPC pod osebnim nadzorom podjetja Notch, nato pa se je preselil v Jebhe. Prva razstava novega materiala je potekala v različici "Beta" 1.8. V skladu s predhodnim načrtom razvijalcev je postalo jasno, da bi morale biti vasi naseljene z zombi-svinje, v naslednji posodobitvi pa so jih zamenjali navadni vaščani. Kot glavni material za gradnjo hiš v tistem času je bil uporabljen kamen zamshili. Prve vasi v "Maincraftu" so bile postavljene v puščave in ravnine, a zaradi občasne generacije krajine so domačini pogostoujeti v teksture. Zaradi tega je v zgodnjem razvoju pogosto obstajal ločen biome, ustvarjen posebej za takšne primere.

Zaradi posodobitve 12. septembra 2007 se je prebivalstvo domačinov naučilo samoobnovitve. Ta sposobnost je bila zelo koristna, saj je NPR trpel zaradi nenehnih napadov zombi mobov, kar je vodilo do njihovega popolnega izumrtja. Hkrati je igri dodana še ena posebna funkcija, ki je uporabnikom omogočila nadzor nad širjenjem in izboljšavami vasi. Različica 12w08a je dala prebivalcem vasi osebno zavoro, katere glavni namen je bil zaščititi miroljubne osebnosti pred sovražnimi mafijami (razen stražarjev). 12w21a ima dolgo pričakovano značilnost trgovanja z domačini. In kot posebna valuta so razvijalci ustvarili smaragd.

Kako najti vas?

Poiščite vas v neskončnem kubičnem svetu Minecrafta, medtem ko ne uporabljate nobene zunanje pomoči, primerjalno iščete iglo v plastu sena. Obstajajo različni namigi in triki, ki bodo igralcu pomagali prihraniti čas in živce. Za začetek morate določiti lokacijo iskanja. Spomnimo se, da se vasi pojavljajo le v treh biomih: v puščavi, na ravnicah in v savani. Nato lahko uporabite uporabno metodo "vzporednega sveta": pritisnite F3 in vnesite kodo /seme. Zaradi tega bo celoten svet spremenil svojo volumetrično obliko na stanovanje. V taki pokrajini je veliko lažje videti vas in njegove koordinate bodo enake tistim, ki se uporabljajo v obsežnem svetu.
Igralci lahko uporabljajo tudi posebne načine v vasi Minecraft. Spremembe vam omogočajo, da ustvarite potrebna območja v ne-značilnih biomih za njih: v gorskem terenu, divjini, dolinah itd.

O ugledu

Vsak igralec, ki vstopi v vas, prejme svojo ugledno lestvico. Njegova začetna vrednost je vedno na nič, medtem ko je najnižja razpoložljiva raven -30 in največja 10. Ugled se spreminja glede na dejanja, ki jih igralec izvaja v vasi. Na primer, trgovina je vedno spremljana s pozitivnimi točkami, vendar so negativna dejanja (tatvina, umor in napad na zavore) samo negativna.

Sorodne publikacije