DayZ: Sistemske zahteve in pregled igre

DayZ - priljubljena računalniška igra v žanru preživetja groze z elementi akcije in na odprtem svetu. Strokovnjaki iz studia Bohemia Interactive na strelu Arma 2 so ustvarili lastno vizijo projekta o temah zombi. Pojdimo bližje tej igri in upoštevamo sistemske zahteve DayZ.

Kaj je igra?

V tem projektu je bila osnova za temo zombi in preživetje po apokalipsi. Popolnoma večuporabniška sprememba ponuja odprt svet, veliko predmetov, sposobnosti obrti in interakcije z drugimi igralci prek pisnega in glasovnega klepeta. Ustvarjanje igre se je začelo leta 2012 in se nadaljuje vse do danes. Kljub tako dolgemu obdobju razvoja so igralci po vsem svetu kupili več kot 2 milijona izvodov. Dodatek nove vsebine in izboljšanje, ki je že v veljavi, je precej počasno, zato igra ni najboljša ocena, celo med navdušenimi navijači. Tudi na priljubljenosti in povpraševanju so vplivale sistemske zahteve DayZ. Čeprav je osnova za igro in je precej zastarel motor Arme 3, je optimizacija projekta zelo svetla. Zaradi tega ne boste dosegli stabilnega števila FPS ves čas seje, tudi na zmogljivem računalniku. Spoznajmo minimalne in priporočene lastnosti osebnih računalnikov, ki bodo potrebne za nizko in visoko kakovostno grafiko.


Zahteve sistema DayZ

Minimalne zahteve za računalnik, da začne igro na slabih grafičnih nastavitvah, so precej demokratične. Za udobno igranje boste moralipribližno naslednjo konfiguracijo:
 • operacijski sistem Windows Vista in novejši;
 • dvojedrni procesor Intel Dual Core ali podoben AMD 24 GHz;
 • vsaj 2 GB RAM-a;
 • grafična kartica GeForce 8800 GT ali analogna kartica AMD s pomnilnikom 512 MB ali več;
 • 10 GB prostega prostora na trdem disku za namestitev.
 • Na tem računalniku lahko uživate v igri DayZ z nizko grafiko. Vendar pa v tem primeru popolna stabilnost ni zagotovljena. Da bi zmanjšali možnost zakasnitve ali prekinitve, morate upoštevati naslednje sistemske zahteve DayZ:
 • Windows 764-bit ali novejši;
 • procesor Intel Core i5 ali analogni od AMD;
 • Najmanjša količina RAM - 4 GB;
 • grafična kartica z 1 GB ali več pomnilnika;
 • 14 GB prostega prostora na trdem disku za namestitev.
 • Potrebujete tudi hitro in stabilno povezavo z internetom. Hitrost in kakovost povezave neposredno vplivata na ping in komunikacijo s strežnikom. Zaradi stalnih vrzeli se lahko pojavijo neprijetne situacije, povezane z drugimi igralci. Pregledali smo sistemske zahteve DayZ-a, zdaj pa se pogovorimo o samem načinu igranja.

  Bistvo igranja

  Na začetku igre morate ustvariti edinstven značaj, ki mora preživeti v sovražnem in zlobnem svetu. Ta svet je poln zombijev in praznih stavb, kjer lahko najdete dragocene stvari v obliki orožja, oklepov, medicinskih pripomočkov in hrane. Slednje ne bo bistveno, saj brez hrane in vode vaš junak ne bo dolgo trajal (celoče preživiš zombi napad). Kompleksnost dodaja, da se pojavite tukaj popolnoma brez zemljevida, brez pomoči. Tudi sodelovanje s prijatelji bo trajalo dolgo. Če vaša naprava ustreza zahtevam programa DayZ na osebnem računalniku, se prepričajte, da je obseg terena in znakov največji. Tako boste lažje opazili druge igralce in sovražnike, to je biti pripravljen na napad ali na nenadno komunikacijo z drugimi preživelimi.

  Sklep

  DayZ Standalone nima pravice do napake - po vsaki smrti izgubite plen in celoten značaj. Iz te opredelitve preživetje postane še bolj natančno in relevantno za to igro. Če ste ljubitelj žanra, se prepričajte, da kupite kopijo igre v Steamu.

  Sorodne publikacije