Zakaj je iPhone prišel na zaslon?

Priljubljenost iPhone-a nima omejitev. Tudi tisti, ki si tega nakupa ne morejo privoščiti, o tem še sanjajo. To je enostavno razložiti. Ti telefoni so seveda ne le funkcionalni, temveč tudi kvalitativni. Pametni telefoni iz Apple so zadovoljni kupcu z najnovejšo tehnično opremo, originalno napravo, zanesljivostjo. Glede na velik obseg mobilnih naprav so ti pripomočki izven konkurence. Vendar to ne pomeni, da so okvare popolnoma izključene. Če iščete po spletu, lahko najdete povratne informacije o zrušitvah v delu. Če je na zaslonu iPhone trak, potem ne zaženite takoj v servisni center. V tem članku si poglejmo razloge, ki lahko sprožijo takšno razčlenitev, in preučimo, kako rešiti težavo.

Glavni razlogi za pojav pasov na zaslonu

Appleov pametni telefon v primerjavi z drugimi blagovnimi znamkami ne uspeva veliko manj. Proizvajalec pri sestavljanju pripomočkov uporablja samo najbolj kakovostne dele in materiale. Zaradi tega imajo dolgo življenjsko dobo.

Toda tudi vsi pripomočki te družbe niso tako brezhibni. Pojavijo se lahko nekatere težave, na primer trak na zaslonu. Na iPhone-u lahko naslednji dejavniki povzročijo naslednje težave:
 • Pregrevanje naprave.
 • Mehanske poškodbe, ponavadi po padcu.
 • Neustrezno sestavljanje delov po popravilu.
 • Kopičenje vlage v prostoru.
 • Težave s programsko opremo.
 • Po statističnih podatkih sistem na iPhoneu deluje stabilno, vendar napake v njem kljub temupojavijo. Zato je videz pasov na zaslonu priporočljiv predvsem zato, ker ga gledamo. In šele po neuspehu programske opreme, lahko nadaljujete z drugimi možnostmi.

  Navpične črte na zaslonu iPhone

  Na zaslonu Apple pametnega telefona se lahko prikaže več vrst pasov. Vsi izmed njih pričajo o različnih okvareh.
 • Blue Strip. Naprava mora preveriti kontakte zanke in priključke.
 • Bela črta. Najpogosteje se ta težava pojavi po padcu ali pregrevanju telefona. Trdnost udarca je sposobna odklopiti kondenzatorje s plošče. In to bo pripeljalo do oblikovanja pasov na zaslonu. Če je telefon močno pregret, lahko povzroči, da se krmilnik odklopi od prikazovalnika.
 • Sivi trak na dnu zaslona iPhone. Pri najnovejših modelih te napake praktično ni mogoče najti. V starih pametnih telefonih pa se je po močnem pritisku na zaslon s prstom ali kaj podobnim pojavil sivi pas.
 • Rumena črta. Če na zaslonu opazite majhen mrk oblike kapljice, to pomeni, da sta zgornje steklo in sam zaslon zlepljena s pomočjo lepila. Vendar, če je ta vrstica komaj opazna, potem je najverjetneje razlog iskati na zaslonu.
 • Vodoravni pasovi

  Na zaslonu iPhone ne morejo biti prikazani samo navpični pasovi. Uporabniki naletijo tudi na horizontalne večbarvne črte. To težavo lahko povzroči več razlogov: težave z krmilnikom, zanko ali priključkom na zaslonu. Najpogosteje zvidez vodoravnih trakov preneha delovati na zaslonu na dotik.

  Sistemska nesreča

  iPhone se je pojavil na zaslonu - kaj naj storijo lastniki? Uporabniki bodo bolj verjetno panično in takoj poiskali pomoč kvalificiranih strokovnjakov. Vendar ne smete pohiteti. Prvič, razlog za prikazovanje pasov na zaslonu je iskanje programske opreme. Občasno se po nadgradnjah vdelane programske opreme ali uporabi funkcije Tweaks, ki omogoča povezavo nedodeljene dodatne opreme, operacijski sistem zruši. Če želite odpraviti napako, se boste morali vrniti na prejšnjo različico sistema iOS. To lahko storite na naslednji način:

 • Onemogočite funkcijo »Najdi iPhone« v pametnem telefonu.
 • V računalniku zaženite pripomoček iTunes.
 • Povežite telefon.
 • V programu poiščite zavihek »Obnovi iPhone« in ga aktivirajte.
 • Priporočljivo je, da pred zagonom procesa obnovitve izdelate varnostno kopijo. Nekateri napredni uporabniki se za prenos programske opreme s preverjenega spletnega mesta svetujejo, toda za tiste, ki niso posebej seznanjeni s takimi razlikami, je bolje počakati, da program naredi vse v samodejnem načinu.

  Mehanska poškodba

  Če se na zaslonu iPhone prikažejo vodoravni in navpični modri pasovi, bo naprava nedvomno izpostavljena mehanskim obremenitvam, na primer, ko je padla, je dobila hud udarec. V tem primeru je vzrok napake lahko odstranitev zanke zaslona, ​​poškodba matične plošče ali krmilnika. Razen tehKo odpravite težave z napravo, lahko odkrijete okvaro priključkov in drugih komponent. V tej situaciji je najbolje, da imate celovito diagnozo. Takšno delo lahko opravljajo le usposobljeni obrtniki.

  Uničujoča vlaga

  Vlažnost v telefonu lahko povzroči najbolj nepredvidljive posledice. Daweiss lahko preprosto ne vklopi ali deluje, ampak z zrušitvami. Najpogosteje se v tem primeru na zaslonu iPhone prikaže na zaslonu, lahko pa so vse barve mavrice. Kaj je priporočljivo za lastnika v tej situaciji?
 • Hitro izklopite telefon. V nobenem primeru ne moremo preveriti, ali deluje pravilno, niti ni dovoljeno priključiti polnilnika.
 • Odklopite vso dodatno opremo: kabel, pokrove, odstranite zaščitno steklo.
 • Če je mogoče, razstavite pripomoček, obrišite vse dele s suho krpo. Po tem, da se posuši za nekaj časa.
 • Nekateri uporabniki so slišali, da je v tem primeru mogoče uporabiti riž. Vendar bo učinkovita le, če je naprava površinska. Pomembno je razumeti, da v nobenem primeru ni dovoljeno sušiti pametnega telefona na ogrevalnih napravah ali pod neposredno sončno svetlobo. Prav tako ne morete uporabljati sušilca ​​za lase za te namene. Najbolj pravilna bo šel v servisni center, kjer bo specialist očistiti napravo, odstraniti vlago in zdraviti vse komponente s posebno sestavo, da se prepreči nastanek korozije.

  Pregrevanje - razlog za nastanek črt na zaslonu

  Bele črte na zaslonu iPhoneOblikujejo se v primeru, da je naprava močno pregreta. V tem trenutku lahko pride do kakršnega koli kontakta.

  Kaj pomeni izraz "pregreti pametni telefon"? Včasih uporabniki pustite napravo polniti pod sončno svetlobo. To je strogo prepovedano. Tudi pregrevanje lahko vodi do aktivne uporabe. V tem primeru je priporočljivo namestiti posebno aplikacijo, ki bo nadzorovala temperaturo procesorja. Težko je samostojno ugotoviti, kaj je zares požgano v iPhoneu, zato je najboljša rešitev obrniti se na servisni center.

  Gradnja je bila narejena nepravilno

  Ko se je na zaslonu iPhone pojavilo popravilo? V tem primeru so bila kršena pravila dodatka. Te težave se lahko pojavijo po zamenjavi zaslona na dotik, baterije, zaslona in drugih delov. Presenetljivo je, da mojstri-strokovnjaki pravijo, da tudi če so vijaki zamenjani z mesti, lahko to povzroči okvaro aparata. Prav tako se lastniki soočajo s trakovi na zaslonu v primeru, da med popravilom niso bile zamenjane vse komponente.

  Zaključek

  Pametni telefoni iz Apple - visokotehnološke naprave. Njihovo delo zagotavlja veliko število različnih čipov matične plošče in druge ne manj pomembne podrobnosti. Za samostojno odkrivanje vzroka za nastanek pasov na zaslonu morate imeti posebno znanje in spretnosti. Če lastnik ne razume elektronike, je najbolje, da zaupate kvalificiranim strokovnjakom. Pomagali bodo zelo hitrougotovite vzrok napake in ga hitro odstranite.

  Sorodne publikacije