Kako narediti Obama Hope Poster

V tej lekciji se bomo naučili, kako narediti plakat Obame Hope. Avtor tega plakata - ameriški umetnik Shepard Fairy je mnoge oblikovalce navdihnil, da so ustvarili podobne podobe v barvah ameriške zastave. Portret v tem slogu je lahko izdelan iz katere koli slike. Plakat izgleda elegantno v notranjosti, lahko ga uokvirimo in predstavimo na rojstni dan ljubljene osebe. Barve so dovoljene za spreminjanje po vašem okusu. Oglejmo si, kako narediti fotografski plakat v Photoshopu. Tudi če ne poznate programa, ustvarjanje takega dela ne traja več kot pol ure. Različico lahko uporabite v ruskem ali angleškem jeziku.

Kako odstraniti ozadje na sliki

Za začetek izberite sliko in jo odprite v programu. Ustvarite nov dokument tako, da odprete element menija Datoteka in nato Novo, tako da izberete velikost 1000 x 1200 slikovnih pik in povlečete sliko tam. Zdaj uporabljamo orodje za hitro izbiro ali angleško različico - orodje za hitro izbiranje in izberemo ozadje. Če je bilo po nepotrebnem zajeto nepotrebno območje, ga lahko z istim orodjem odstranite s pritiskom na tipko Alt. Nato pritisnite Ctrl + Shift + I, da izberete inverzijo. Kopirajte izbiro s tipkami Ctrl + C in jo prilepite v novo plast tako, da jo ustvarite in pritisnete Ctrl + V. Slabosti orodja je mogoče pritrditi z radirko z največjo togostjo.


Preden ustvarite plakat v Photoshopu CS6 in novejši, gremo v meni Filter (Filter)in izberite element "Filter Galerija". Izberite kategorijo "Umetniški" in "Aplikacijski" (Izrez). Rezultat našega dela je odvisen od tega filtra. Preden ustvarite plakat, morate najti prave nastavitve. Veliko je odvisno od same slike. Običajno zadostuje, da za vsak parameter nastavite naslednje vrednosti:
 • Število nivojev - 6.
 • Enostavnost robov - 6.
 • Robustnost robov - 3.
 • Zameglitev portreta

  Če je vaš portret obarvan, preden lahko naredite plakat, ga morate spremeniti. To lahko storite na več načinov: izberite ustrezen element v meniju Image, izberite Correction and Desaturate. Ali pa pojdite na ploščo s plastmi in med prilagoditvenimi plastmi izberite postavko "Sloj kanalov" (Layer - Nova prilagoditvena plast - Channel mixer). Nato najdemo potrditveno polje z napisom "Monokromatski" (Monochrome) in tukaj označimo kljukico. Zdaj je portret postal črno-bel.


  Zdaj v istem meniju izberite Posterize in ustvarite nov korekcijski sloj. V oknu izpostavimo vrednost 6 ali 7, odvisno od vira. To naredimo, da bi dobili več kontrasta na sliki in ustvarili grafični učinek. Dodali bomo barvo. Eden od načinov za plakat v slogu Obame je Hope - uporabite gradientni zemljevid. Nahaja se v meniju s korekcijskimi kroglicami. Nato pojdite na ploščo s plastmi, izberite dve ali tri nastavitve, z desno tipko miške kliknite meni inizberite element "Ustvari masko za izrezovanje". Zdaj morate odpreti ploščo Swatch. Pomagala nam bo slikati portret. Barve so morda že prisotne na plošči, vendar nas ne bodo motile.

  Izberite barve za plakat

  Vzemite izvirni plakat in ga odprite v programu, da sprejmete barve. Potrebno bomo določili z orodjem Kapalke. Na njih kliknemo v barvah, nato pa na plošči Swatches. Tukaj se samodejno prenesejo zahtevani odtenki. Vrnite se na sliko. Kliknemo na plast z gradientom, odpremo meni za urejanje in začnemo z barvami na traku. Kliknite na prvi kvadrat na spodnjem prelivu in nato na modro na plošči z vzorci. Del slike bo poslikan. Nato ustvarite novo točko na 25% in dodajte rdečo barvo. Dodamo 50% modre in 75% in 100% rumene barve. Sedaj je slika naslikana v barvah plakata Obame Hope. Po želji lahko odtenke spremenite v svoje, izbirate lahko kombinirane tone. Ampak potem bo plakat v stilu "Pop Art". Na tej stopnji bodo opazne slabosti konture. Lahko jih pritrdite s trdo radirko. Levo je še nekaj korakov in naučili se bomo, kako narediti plakat v Photoshopu s fotografijo.

  Kako narediti okvir za plakat

  Sedaj delajte z ozadjem. Ustvarite novo plast z bližnjico na tipkovnici Shift + Ctrl + N. Vzemite orodje Pravokotnik in dodelite polovico prostora na novi plasti. Izpolnitemodri barvi, kot na originalnem plakatu. Drugi del ozadja se vlije rdeče. To lahko naredite s pravokotno izbiro. Da bi naredili okvir, lahko platno povečate za 100 pik in širino, označite sliko, naredite inverzijo izbranega področja in obarvate rob s čopičem. Obstajajo tudi druge možnosti. Na primer, s pomočjo vodnikov označite mesto okvirja, ga izberite, naredite inverzijo in izpolnite barvo.

  Ustvarjanje napisa

  Orodje Pravokotnik doda ozadje za napis pod portretom in ga napolni z modro barvo. Možnost izdelave plakata v rojstnem dnevu Photoshop - uporabite to lekcijo na plakatu Obama Hope in posnemite rojstni dan. Medtem ko lahko napisi uporabljajo njegovo ime. V orodni vrstici izberemo orodje Horizontal Type Tool, naredimo beležko, barvamo jo modro in izberemo pisavo Nevis. Če ni nameščen v sistemu, se ne bo prikazal, zato je priporočljivo, da ga prenesete vnaprej.

  Dodajanje teksture

  Originalni plakat ima teksturo, ki jo je mogoče dodati po želji. Orodje za čarobno palico razdeli več področij na obraz osebe in ustvari novo plast, na katero dodamo masko. Treba ga je napolniti s sivo prosojno barvo. Zdaj pojdite na meni Filter, nato Filter Gallery in poiščite zavihek Skica, da izberete vzorec Polton. Kontrast je nastavljen na največ, velikost je zmanjšana na nič, vrsta vzorca »(Vrsta vzorca) - Vrstica (vrstica). Pritisnemo ok in naš plakat Obame Hope je pripravljen.

  Sorodne publikacije