Strešna streha za kolo: pregled, montaža, pregledi

Prevoz kolesa lahko prinese veliko težav, če ni prezgodaj skrbeti za posebno ploščad za prevoz. Seveda lahko obidete in poenostavite nalogo - na primer, razstavite zasnovo zgodbe in jo postavite v standardno deblo. Toda ne vsako kolo je zloženo, in če je potovanje na dolge razdalje, potem je bolj verjetno, da ima še eno polnjenje za zadnji prostor. Zato v takih primerih uporaba dodatne naprave za pritrjevanje ne bo odveč. Sodobna prtljažna prtljažnica za kolesarski avtomobil se odloči za nalogo prevoza brez zapletenih tehničnih nastavitev. Samo nekaj manipulacij - in kolo je stabilno pritrjeno na svojem mestu. Vse, kar ostane, je izbrati primeren model prtljažnika.

Različne kolesarske čelade na strehi

Večina modelov je izvedenih z držali za stojala - standardna velikost je 80 mm. Kot nosilna plošča se uporabljajo kovinski profili za tirnice, ki jih je mogoče pritrditi neposredno na zgornji del telesa ali na že nameščene tirnice. Razdelitev na vrste prtljažnikov za kolo na strehi avtomobila temelji na dveh značilnostih - nosilnem materialu in številu pritrdilnih regalov. Glede materiala je najbolj zanesljivo pritrjevanje neposredno iz jeklenih odtokov, običajno v obliki črke T. To pomeni, da obstaja neposredna fiksacijaNosilec nosilca skozi kovinsko stojalo s ključavnico na okvir kolesa. Rezultat je točna pritrditev, pomanjkljivost katere bo oddajanje močnih vibracij na kolesu na stojalih, kar negativno vpliva na obliko samega kolesa. Odstranjevanje tega minusa je pomoč hitrih sprostitvenih pasov, ki temeljijo na odpornih vlaknih na osnovi polimera. Na eni strani so zaklenjeni za kovinske police, na drugi pa za okvir kolesa. Posledično je zagotovljeno mehko pritrjevanje z učinkom dušenja. Glede na število nosilcev se standard obravnava kot en sam element, vendar je za večjo zanesljivost v nekaterih primerih uporabljena dvostranska konfiguracija zajemanja okvira.

Prednosti prtljažnika na strehi

Na prvi pogled je vgradnja kolesa na streho morda težka in neprijetna. To je deloma res, če upoštevate prednosti pritrditve na vlečno kljuko, pred ali za vozilom. V takih primerih ni potrebno vzpenjati se na streho, saj se obremenjuje. Ampak, nenavadno je, da je postopek pritrjevanja strešnega trika enostavnejši kot v drugih primerih. To je posledica dejstva, da na vrhu uporabnika ni zaprt prostor, medtem ko je treba isto fiksacijo na farcon opraviti v tesnih pogojih. In kar je najpomembneje, zgornja postavitev ne nasprotuje zakonu. V skladu s pravili namestitev kovancev ne sme preprečiti pogleda skozi steklo ali pokriti registrsko tablico. Ti standardi v celoti ustrezajo strešnemu prtljažniku za kolo.V nadaljevanju je predstavljen pregled najbolj priljubljenih in donosnih obratovalnih značilnosti modelov takšnih struktur.

Pregled modelov SportWing Trunk Mount

Vsestranski sistem kolesarskih vložkov na strehi palete Reese Carry, ki je primeren za konstrukcije vseh velikosti. To je ravno predstavnik prtljažnega prostora z strijami, zato mnogi lastniki upoštevajo varnost prevoza za gradnjo kolesa. Vibracije, ki se prenašajo iz avtomobila, praktično ne vplivajo na okvir. Vendar pa izkušeni uporabniki v ta namen priporočajo, da najprej opravijo napetost obremenitve točk, ki je specifična za obremenitev določenega modela. Pomembno je tudi opozoriti, da je to prtljažnik za 2 kolesa na strehi avtomobila, ki razširja zmogljivosti nosilne osnove. Prav tako uporabniki mehanizma opozarjajo na visoko stopnjo zanesljivosti kovinskih elementov in, kar je najpomembnejše, na zadrževanje strij.

Pregledi nosilca koles Apex

Posamezno ogrodje, ki je klasična izvedba prtljažnika za kolesa s trdno pritrditvijo. Konstrukcija uporablja sistem za zajemanje dvojnega profila skozi ključavnico. Po mnenju lastnikov je to dobra enostavna rešitev, ki je najbolj primerna za amaterske izlete. Lahko rečemo, da primanjkuje funkcionalnosti, ki jo opazijo tudi uporabniki, vendar je proizvajalec sprva obljubil, da bo zagotovil zanesljivost. Kot vsa debla na strehi avtomobila za kolo na dveh stojalih za pritrditev, je za ta model značilno povišanjetrpežnost in vzdržljivost V zvezi z vibracijami, ki nastanejo zaradi togosti vgradnje, potekajo, zato je priporočljivo natančneje voziti avto na cesti.

Mnenja o modelih LUX Bike-1

Druga različica tradicionalnih pritrdilnih elementov na kovinskih nosilcih. Za razliko od prejšnje različice ima ta mehanizem podnožje na enem profilu, ki pa drži dvojni nosilec za kolo na majhni kovinski ploščadi. Mnoge prednosti sistema vključujejo prilagodljivost pri montaži. Na primer, pritrditev je lahko zagotovljena s prečnimi loki z aerodinamičnim ali pravokotnim prerezom. Poleg tega lahko pričakujemo, da bosta obe možnosti prihranili prostor. Če je načrtovano, da bo zasedel le majhen del zgornjega prostora, potem je možno izbrati ravno ta prtljažnik za kolo na strehi avtomobila. Pregledi operativnih praks kažejo, da dizajn ustreza zahtevam zanesljivosti, čeprav izgleda precej neumno in izgleda precej kul.

Thule FreeRide pregledi

Pregled avtomobilskih debel, seveda, ne more storiti, ne da bi omenil izdelek podjetja "Tula". V tem primeru se upošteva modifikacija FreeRide, ki vključuje montažo na T-utore tirnic na eni strani in namestitev na kolo preko ene police z visoko trdnostjo zlitine na drugi strani. Glede na preglede je jasno, da je konstrukcija dobro izvedena v smislu materialov s komponentami in v svoji ergonomiji. Oblikovani profili in tirnice"Thule" prtljažnik za kolo na strehi avtomobila FreeRide ima zaobljene oblike, ki jim dodaja tudi privlačnost oblikovalca. Na splošno, po mnenju večine lastnikov, se je izkazalo, da je sistem funkcionalen, enostaven za uporabo in zanesljiv.

Pripomočki za pritrditev

Čeprav si proizvajalci pritrdilnih elementov prizadevajo za čim večjo proizvodnjo z vsemi potrebnimi dodatki, iz enega ali drugega razloga, je morda potrebna dodatna oprema. Ponovno, izkušeni potniki priporočajo razpoložljivost jeklenega kabla za dodatno zaščito kolesa. Uveljavljeni gradovi redko povzročajo cenzure, vendar je vredno zavarovati na dolgi poti. Priporočljivo je tudi, da so na voljo drugi seti nosilcev in okovja za profile, na katere so pritrjeni strešni kovčki na vozilu. Tudi za kolo bo nepotrebno zagotoviti zunanjo zaščito v obliki nepremočljivega ponjave.

Namestitev prtljažnika

Namestitev se izvede na strehi s pomočjo nosilcev, sponk, vijakov ali podaljškov, ki so na voljo v kompletu. Optimalno je pritrditev na ograje preko kovinskih objemk. Ta možnost vam omogoča, da ohranite celovitost tirnic in hkrati varno pritrdite podstavek, na katerega bo pritrjena prtljažna prtljaga na strehi vozila. Namestitev v nekaterih primerih lahko vključuje možnost neprekinjenega položaja nosilcevprofilov in daljinskega upravljalnika - na primer z dvema točkama montaže. Druga možnost je primerna, ker omogoča prilagajanje parametrov podnožja posebej za dolžino kolesa. Pri tem je treba opozoriti, da pravila prepovedujejo vgradnjo bajk, tako da presegajo meje nosilne platforme, zato bo imela razdeljena zasnova v tem pogledu prednost.

Vzdrževanje

Po vsakem zagonu se temeljito izperite in očistite njegove površine. Priporočljivo je, da za ta material uporabite avtomobilski šampon ali drugo specializirano kemijo. Takšna sredstva imajo antikorozivni učinek, ki omogoča zaščito debel na strehi avtomobila za vožnjo koles. Posebna pozornost je namenjena pritrdilni infrastrukturi. Vse vijake, matice, sponke in druge pritrdilne elemente je treba redno mazati. Med dolgim ​​potovanjem redno preverjajte kakovost zavijanja strojne opreme in splošno stanje ležajnih profilov.

Varnostni ukrepi med obratovanjem

Osnovni varnostni predpisi za upravljanje tovrstnih prtljažnikov se nanašajo na način vožnje avtomobila. Kot že omenjeno, pri takšni obremenitvi ni priporočljivo voziti off-road in drugih problematičnih pokrovov. Tudi na enakomerni cesti se morate držati optimalnega načina, ki je predviden za premik s takšno opremo. Izbira določenega načina je odvisna od mnogih dejavnikov, vendar pod vsemi pogojiPrtljažnik za prevoz kolesa na strehi avtomobila omejuje omejitev hitrosti na 130 km /h. Istočasno je treba vsakih 50 km ustaviti in opraviti kontrolo kakovosti prtljažnega prostora.

Zaključek

Oblikovanje nosilca koles je treba izbrati na podlagi številnih dejavnikov. Upoštevajte pravilnost potovanj, značilnosti basne, cestne in vremenske razmere načrtovanih poti ter stroške. Mimogrede, prtljažnik na strehi avtomobila za kolesa, katerih cena je v razponu od 1-2 tisoč. rub., komaj lahko zagotovite tudi minimalno stopnjo zanesljivosti. Strokovnjaki priporočajo, da se nanašajo na naprave, ki se prodajajo za 3-4 tisoč. In to je samo srednji segment, razen enostavnih, a dobro izvedenih modelov debla. V razredu premium niše lahko najdete tudi večnamenske modele, ki so zasnovani za namestitev več koles. Ampak, stanejo ne manj kot 5 tisoč, in v povprečju - 10-12 tisoč. Ali je ta naložba načeloma upravičena? To je odvisno od narave uporabe modela. Seveda, 1-2 izleti, da bi tako pridobitev naglo in za isti denar lahko uredite alternativno in manj moteč prevoz. Ampak za nore kolesarje in samo za navijače, ki potujejo z dvokolesnim prevozom vsako sezono, preprosto ne morejo brez tega pomočnika.

Sorodne publikacije