Kako spremeniti mapo za prenos v Yandex.Brauser: funkcije dela s skladiščem prenesenih datotek.

Vsak spletni brskalnik, vključno z "Yandex.Browser", privzeto shranjuje vse prenesene datoteke na sistemski particiji Windows. Spremeni se lahko le določena lokacija, vendar se kot repozitorij uporablja disk sam, veliko uporabnikov ne pripisuje nobene vrednosti in zato ni posebej zanimivo, kako spremeniti mapo za prenos v Yandex.Brazerju, nekateri prav tako pravočasno pozabijo mapo s prenosi. . Posledica tega je, da njegova velikost včasih doseže dovolj pomembne parametre, kar pogosto povzroči pomanjkanje prostora ali celo zmanjšanje hitrosti računalnika. In v primeru okvare sistema in nezmožnosti zagona operacijskega sistema, prenosna mapa dodaja samo dodatno delo.


Te težave seveda ne nastanejo pri tistih, ki ročno izberejo želeno mesto nalaganja določene datoteke ročno ali ročno spremljajo stanje svojih podatkov, toda tisti, ki jih zanima ta trenutek, vam ne bodo preprečili vedeti, kako spremeniti mapo za prenos v Yandex.Brauser. Toda preden spremenite skladišče prenesenih datotek, je smiselno pregledati njegovo trenutno stanje in po potrebi obnoviti red. Priporočljivo je, da to storite takoj, tako da ne iščete posebej dodatnih prostorskih datotek.

Lokacija mape za prenos v "Yandex.Browser"

Če privzeta mapa za prenos že vsebuje številne datoteke, ki jih je treba premakniti ali izbrisati,vmesnik brskalnika vam bo pomagal hitro priti do njega, in sicer gumb s puščico zraven pametne linije. S klikom na gumb kliknite na povezavo »Odpri mapo«, nato pa se odpre imenik s trenutnimi prenosi. Do njega lahko dostopate tudi s pomočjo raziskovalca Windows, tako da greste na cesto Od: Uporabniki do imena računa Prenosi.


Seznam prenosov

V istem meniju lahko uporabnik nadzoruje seznam prenosov, iz katerega je mogoče izbrisati enega ali več elementov. To storite tako, da izberete želeno vrstico, pokličete njen kontekstni meni in izberete element »Odstrani s seznama«. Če želite v celoti počistiti dnevnik, uporabite gumb »Skrij preneseno«, ki se nahaja zgoraj. Obe operaciji zbrišeta le zgodovino prenosov, medtem ko datoteke ne vplivajo nanj.

Kako spremeniti mapo za prenos v Yandex.Brazer

Vse nastavitve za prenos datotek so na voljo uporabnikom iz menija Napredne možnosti. Za dostop do:
  • Odprite meni glavnega brskalnika tako, da kliknete ikono desno od naslovne vrstice.
  • Pojdite v blok "Nastavitve".
  • Povlecite stran navzdol do maksimuma in kliknite »Prikaži več možnosti«.
  • Tukaj, v polju "Naložene datoteke", kako spremeniti mapo za prenos v "Yandex.Browser" in aktivirati shranjevanje na zahtevo. S klikom na gumb "Uredi" bo uporabnik lahko izbral novo mesto za shranjevanje datotek (na primer H: Prenosi) in s preverjanjem "Vedno"vprašajte, kam shranite datoteke ", boste lahko samostojno določili mapo za zagon in ime prenesene datoteke.
    Z uporabo tega mini-pripomočka in vedenja, kako spremeniti mapo za prenos v Yandex.Brauser, lahko skladišče obdržite v redu in prihranite veliko časa v primeru težav z operacijskim sistemom.

    Sorodne publikacije