Pralni stroj Hotpoint Ariston. Modeli, pregledi

Pralni stroji Hotpoint-Ariston se popolnoma prodajajo na ozemlju Rusije. Asortiman vključuje aparate domače montaže in italijanskega. Kaj je bolje Nedvoumni odgovor na to vprašanje ni mogoč. Vsi modeli so priljubljeni in njihovi pregledi so večinoma pozitivni. Pralni stroji so funkcionalni in kakovostni. Proizvajalec ponuja obe možnosti proračuna od 12.000 rubljev, in drago - od 50.000 rubljev. V tem članku bomo preučili značilnosti blagovne znamke Ariston, njihove prednosti in slabosti. Tu se lahko seznanite tudi s tehničnimi značilnostmi nekaterih modelov.
Značilnosti

Pralni stroji Hotpoint-Ariston imajo posebne lastnosti. Gre za uporabo inovativnih tehnologij. Najbolj opremljena do sedaj je serija Aqualtis. V njej je proizvajalec izboljšal sistem zaščite in samodiagnoze, s katerim lahko pravočasno opazimo okvaro. In to, v zameno, bistveno zmanjša stroške popravil. Čeprav se rezervni deli za Ariston pralni stroji prodajajo po vsej Rusiji, in z njihovo pridobitev posebnih problemov ne pride, vendar še vedno stroški za njih ni zelo nizka. Pozornost potrošnika si zasluži sistem Auto Dose. Ta oprema je omogočila proizvodnjo naprav z visoko stopnjo prihranka energije - razred A +++. Prav tako zmanjša porabo vode za približno 30%. Inteligentni nadzor neodvisno odvaja količino praška in klimatske naprave. V predelu za pralno sredstvo je vgrajen senzor. Lastnika obvesti, da je prašekcelica je končana.


Tehnologija nege - sistem, ki omogoča napravi, da samostojno določi težo perila. Tudi s to tehnologijo se naprava lahko prilagodi vsaki vrsti tkanine. Številni Aristonovi modeli so označeni z Ecotech, saj so okolju prijazni.

Prednosti in slabosti

Pralni stroji Hotpoint-Ariston, kot tudi drugi aparati, ki imajo tako slabosti kot prednosti. Oglejmo si jih podrobneje. Prednosti:
 • Originalna zunanja oblika.
 • Počisti nadzorno ploščo.
 • Sposobnost prilagajanja časa in temperature v samodejnih programih.
 • Velik izbor modelov, povezanih z različnimi cenovnimi kategorijami.
 • Visoka stopnja donosnosti.
 • Priročna škatla za detergent.
 • Zanesljivost, trajnost delovanja.
 • Popolnoma izpolnjuje glavne naloge.
 • Slabosti:
 • Veliko pripomb kupcev na črpalko (črpalka za odvod).
 • Če ne pritegnete pipo za dovod vode na pralnem stroju, bo cev za prestrezanje hitro odpovedala.
 • Pogoste težave z elektroniko.
 • Hotpoint-Ariston ARUSF 1051

  Model ARUSF 1051 blagovne znamke Hotpoint-Ariston (cena - od 12000 rub.) Je izdelan v klasični izvedbi. Oblikovana za 4 kg. Vrsta prenosa je čelna. Vrtenje se izvaja pri 1000 vrt /min (največja hitrost). Učinkovitost dela: poraba električne energije - A + pranje - A, spin - C. Dimenzije modela: 85x60x33 cm. Avtomatski programi 16. Dodatne funkcije: nadzor pene in ravnovesje bobna, časovnik, hitropranje Obstaja sistem zaščite pred uhajanjem.

  Hotpoint-Ariston AQ114D 697

  Za velike družine je idealen model prenosni model AQ114D 697, ki v enem ciklu izbriše do 11 kg perila. Pokrov se nahaja spredaj. Dimenzije: 85x60x62 cm Maksimalna hitrost bobna med vrtenjem - 1600 vrt /min. Dodatne funkcije: zakasnitev zagona, nadzor neravnovesja in penjenje. Razvrstitev: energetska učinkovitost - A +++, spin - A, pranje - A. Stroški se začnejo od 28000 rubljev.

  Priljubljen model Hotpoint-Ariston AQD1070D 49

  Priljubljen model z veliko obremenitvijo (10 kg) porabi skoraj 80 litrov vode na pranje. Razredi učinkovitosti na vseh treh točkah - A. Dimenzije ohišja: 85x60x62 cm. Naprava je opremljena s sušilnikom. Ogrevanje TEN je narejeno iz nerjavečega jekla. Avtomatski programi 17. Možno je nastaviti temperaturo in hitrost vrtenja. Največja vrtilna hitrost bobna - 1400 vrtljajev. Model stane povprečno 30.000-4.000 rubljev.

  Pralni stroji Hotpoint-Ariston: pregledi

  Lastniki nimajo nobenih pritožb glede delovanja teh naprav. Popolnoma se drgne, izpere in stisne. V seriji blagovnih znamk Ariston so na voljo različice, ki so opremljene z najsodobnejšo tehnologijo. Širok izbor aplikacij močno olajša postopek pranja. Zdaj je vredno povedati, kaj se kupci pritožujejo. Prvič, draga popravila. Tudi pri zamenjavi ležajev morate kupiti komplet z bobnom, ker je njegovo telo spajkano. Mnogi kupci so že v drugem letu delovanja spremenili črpalko in TEN.

  Kode napak za pralne stroje Ariston

  Vsesodobni modeli so opremljeni s samodiagnozo. Proizvajalci so programirali napake s posebnimi kodami za lažjo uporabo. To je potrebno za pravočasno upoštevanje problema in s tem prihranek pri popravilih. Prikažejo se informacije. Da bi ga razumeli, morate poznati dekodiranje kod. Napake v pralnih strojih Ariston so označene z angleško črko F in z zaporednimi številkami.
  F01 - prišlo je do kratkega stika. F02 - težave z delovanjem motorja. F03 - Temperaturni senzor ni uspel ali težave z relejem Tena. F04 - okvara senzorja nivoja vode. F05 - izpad delovanja črpalke. F06 - Težave z nadzorno ploščo (kršitev stiskanja gumbov). F07 - TEN ni prekrit z vodo. F08 - lom senzorja grelnega elementa. F09 - problemi z elektroniko (neobstojni spomin). F10 - napaka senzorja nivoja vode. F11 - Težave s priključkom črpalke. F12 je razdalja med prikazovalnim modulom in krmilnikom. F13 - napaka v krmilnem krogu procesa sušenja. F14 - sušenje ni vključeno. F15 - kršitev načina sušenja. F17 - težave pri zapiranju vrat strehe. F18 - Motnje v mikroprocesorju. Te kode napak so opremljene s pralnimi stroji Hotpoint-Ariston, ki imajo zaslon. Modeli brez njega lahko opravijo tudi diagnozo, vendar so programirani tako, da lastnika obvestijo z utripanjem določenih gumbov. Signal se bo večkrat ponovil v določenem časovnem obdobju. Natančne informacije o kodi za vsak model so navedene v navodilih, ki jih je treba vključiti.Pomembno je vedeti, da lahko popravilo takih naprav izvaja samo oseba, ki ima posebno izobrazbo. Zato brez znanja ni priporočljivo samostojno opravljati popravil. To lahko povzroči, da naprava popolnoma ne deluje.

  Sorodne publikacije