Kaj je Periscope? Navodila za uporabo

Periscope je najbolj priljubljena platforma za pretakanje prenosov v živo prek mobilne naprave. Zdaj ljudje radi spremljajo življenja drugih uporabnikov na spletu. To je odličen način, da ugotovite, kako vaši idoli živijo in klepetajo z njimi v realnem času. Da bi se vključili v svet oddaj, ne potrebujete poglobljenega poznavanja tehnologije. Ustvarjalci programa in spletne storitve so znižali vstopni prag. Za usposabljanje bo trajalo le 5 minut, zahteve za železo pa so omejene na internet in dober fotoaparat. Oglejmo si natančneje, kaj je Periscope in kako ga uporabljati na različnih napravah.


Zgodovina storitev

Večina uporabnikov sistema Periscope sploh ne ve, kdo in kdaj je ustvaril to aplikacijo. Leta 2014 je Caywon Bikpuru pomislil na idejo o ustvarjanju storitve za pretakanje videa na veliko občinstvo. Skupaj s prijateljem Joem Bernsteinom je izdelal podrobno shemo za nadaljnji razvoj. V fazi programiranja je bil glavni ideolog Bernstein. V začetku leta 2014 je izšla beta različica Bounty. Velika oglaševalska akcija in naložbe so prinesle sadove - v nekaj mesecih je program pridobil 15 milijonov dolarjev. Potem so uporabniki postopoma začeli padati ali preiti na konkurenčne storitve - prisotnost številnih napak in pomanjkanja posodobitev. V začetku leta 2015 je Twitter popolnoma unovčil Bounty pravice in ga poimenoval Periscope. Družba se je začela premikati skozi "Twitter", ki je prineseluspeh Marca istega leta je bila v App Store izdana testna različica. Nekaj ​​mesecev kasneje je program prišel do platforme Android. V istem letu je družba napovedala doseganje oznake 10 milijonov uporabnikov po vsem svetu. Zdaj veš, kaj je Periskop.


Kako ga uporabljati?

Za začetek prenesite brezplačno aplikacijo prek AppStore ali Play Market. Oddajanje iz osebnih računalnikov se ne sme oddajati samo prek spletnega mesta. Po namestitvi se morate registrirati. Če želite to narediti, uporabite enega od dveh načinov:
 • obstoječi račun na Twitterju. Ustvarjalci popolnoma sinhronizirajo dve družbeni mreži;
 • številka mobilnega telefona.
 • Po registraciji lahko začnete delati s storitvijo. Poglejmo, kako uporabljati Periskop. V aplikaciji čakate na 4 glavne zavihke. Prvi je seznam oseb z vašimi naročninami (računi za katere oddaje sledite). Seznam prikazuje aktivne kanale. Za prikazovanje v ozadju morate samo klikniti na vzdevek kanala in počakati na prenos videa. Tukaj je seznam gostov za zadnjih 24 ur oddaj. Drugi zavihek je vse oddajne postaje po vsem svetu. Ogledate si jih lahko v načinu seznama (kar ni zelo priročno) in na interaktivnem zemljevidu. Na zemljevidu lahko takoj določite lokacijo uporabnika. Tretji zavihek je ustvarjen za vključitev osebne estetike. Tu lahko določite vse nastavitve in ime prihodnje strime. Več podrobnosti spodaj. In končno, četrti odziv se odzivaza iskanje uporabnikov. Tukaj lahko najdete ljudi, jih zavedate, si ogledate statistiko kanalov in vse druge informacije v tej družabni mreži. Tukaj lahko odprete meni z nastavitvami, spremenite osebne podatke in tako naprej.

  Kako deluje periskop?

  Ko greste na rob drugega uporabnika, boste na zaslonu videli:
 • ozadje - sliko uporabnikove kamere;
 • polje za vnos spodnjih sporočil;
 • besedilni klepet;
 • Leteče srce na desni bo prikazalo število všečkov med oddajo;
 • V spodnjem kotu je število gledalcev;
 • desni zgornji kot je križ za izhod iz etra.
 • Če želite komunicirati z drugim uporabnikom, boste lahko samo besedilno obliko, in odgovorite, da bo glas v toku, če berete vaše sporočilo. Vsak zapis se hrani natanko 24 ur, če ga lastnik ne hrani. V tem času si ga lahko ogledate, vnesete besedo in komentirate. Pojdimo naprej, da vodimo naš eter. Ko odprete zavihek, boste videli okno z nastavitvami: vklop fotoaparata, vklop mikrofona in vklop lokacije. Prva dva odstavka je treba nujno vključiti, tretji - če je želeno. Nato se odpre okno za oddajanje. Sedaj napišite ime svoje oddaje. 4 ikone na zaslonu opravljajo naslednje funkcije (od desne proti levi):
 • vklop /izklop geolokacije;
 • skrivanje zraka (zasebnost);
 • nastavitve za dostop do klepeta;
 • Opozorilo na Twitterju.
 • Če želite zagnati tok, kliknite gumb "Začni oddajanje zdaj".Ko končate, se vaša oddaja shrani tudi v arhiv kanalov. Zdaj veste, kakšen je Periscope in kako ga oddaja v to!

  Uporabniški pregledi

  Na samem začetku videza aplikacije se je imenoval pravi preboj. V "Periskopu" kopirajo v živo vse druge socialne mreže. Mnenja o Periskopu so večinoma pozitivna. Z njim se lahko ljudje seznanijo z življenjem zvezd in se pogovarjajo z njimi. Zahvaljujoč ogromni uporabniški bazi, razvijalci nenehno posodabljajo stranko in popravijo napake, tako da se težave v programu skoraj ne pojavijo.

  Povzetek

  "Periskop" je odlična možnost za tiste, ki se želijo zavedati vseh dogodkov iz življenja svojih idolov, najti nove zanimive vsebine, komunicirati z tujci z uporabo interaktivnega. Razburljiva zabava bo vodenje oddaj za svoje prijatelje. Povejte svojim prijateljem, kaj je Periscope in razložite, kako uporabljati storitev - po tem se sami ne bodo odtrgali od gledanja potokov!

  Sorodne publikacije