Kako postaviti starševski nadzor na Yutub? Različni načini reševanja tega problema

Internet - omrežje z neskončnimi možnostmi. Vsebuje ogromno informacij, ki so dobronamerne in nezaželene. Danes vedno več otrok začenja razvijati internet, in to je posledica krivde odraslih, ki se vedno bolj ne morejo ukvarjati z otrokom. Starši dajejo pametni telefon ali tablični računalnik svojemu otroku in vključujejo risanke ali kognitivne videoposnetke na "Utube". Kaj pa če bi zaščitili otroka pred isto neželeno vsebino?

Zamenjava TB

Yutub je platforma za gostovanje video posnetkov. Zdaj je vrh priljubljenosti te spletne strani prav zdaj. Mnogi priljubljeni televizijski predsedniki, blogerji ali preprosto znane osebnosti gredo v Utoub. Zdi se, da bo kmalu zamenjal televizijo z lahkoto. Vsakdo ustvarja lastne kanale in poskuša posneti nekaj resnično koristnega in zanimivega, obstajajo tudi zabavni kanali, vendar pa njihova vsebina pred ogledom otrok pogosto ni nujno potrebna.


Nekateri blogerji preprosto ne razmišljajo o kakršni koli cenzuri. Vse bolj se zatekajo k nespodobnim jezikom in nezaželenim vsebinam, samo zato, ker vsebino takšnega načrta vidi veliko število ljudi, njihov dohodek na tej spletni strani pa je neposredno odvisen od števila pogledov, komentarjev in "všečnosti". Razumemo jih lahko zato, ker so v svojem življenju, ampak tukaj je problem: naši otroci radi tudi gledajo različne video posnetke na Utube, starejši pa postajajo bolj različni.valji

Načini za omejitev vsebine

Obstaja več načinov, da nadzor nad starši postavite na Yutub. Treba je omeniti, da ne gre samo za starševski nadzor, ampak za izrezovanje nezaželenih vsebin. On ne daje sto odstotkov jamstva, da bo popolnoma izločena vsa potencialno neželena vsebina. Prav tako vam ne daje popolnega nadzora nad materiali, ki se nahajajo na platformi tega video gostovanja.


Ne morete urejati seznama kanalov, ki jih vaš otrok lahko vidi, ne morete najti zgodovine brskanja. Najbolj zanesljiv način blokiranja slabega "Yutuba" je, da ga popolnoma omejite. Na ta način boste popolnoma prepričani, da vaš otrok ne naleti na slabo vsebino.

Starševski nadzor

Če pa razmišljate o tem, kako starševski nadzor prenesti na Yutub, tukaj je nekaj nasvetov. Odvisni so od tega, kakšno platformo ga podarite svojemu otroku. Ker je ta video gostovanje navzkrižno platforma, jo lahko najdete na različnih napravah z različnimi operacijskimi sistemi, danes pa bo govorila le o pametnih telefonih in tablicah.

Posebna aplikacija

Če je glavna naprava pametni telefon ali tablični računalnik, obstaja še nekaj načinov, kako starševski nadzor prenesti na Yutub. Google sam, kljub dejstvu, da se je veliko nezaželenih vsebin pojavilo na njihovi strani za ogled videoposnetkov, je ustvaril program Yutub Baby. Ta dodatek je bil izdelan posebej za razdelitev glavne aplikacije in ustvarjenposebej za otroke, tako da ne skrbi, da vaš otrok po naključju klikne na ta video.
Posebni algoritmi izključujejo videoposnetke, ki niso primerni za gledanje otrok. Nastavite lahko starost vašega otroka, sam program bo izbral videoposnetke, ki jih bo zanimalo gledati. Za razliko od standardne aplikacije za starše, obstaja veliko nastavitev v Utubi, v katerih lahko dobesedno vse nastavite. Določite lahko časovno omejitev za gledanje videoposnetka na dan, s tem pa zagotovite, da vaš otrok ne pokvari oči in porabi veliko časa na internetu, tudi če ne boste v bližini. Po tem času otrok ne bo mogel nadaljevati gledanja, ker je portal preprosto blokiran. Poleg tega lahko omejite ali popolnoma onemogočite iskalno vrstico, da bo vaš otrok lahko gledal samo videoposnetke iz samodejne zbirke, ustvarjene posebej zanj.

Glavna "Utoub"

Glavna aplikacija podpira tudi starševski nadzor, vendar ne tako resen kot v posebnem programu, ki je bil ustvarjen za otroke, vendar kljub temu. Kako nastaviti starševski nadzor Yutubi? To je enostavno! Pojdite na nastavitev Utuba, pojdite v razdelek »Splošno« in nato pomaknite nastavitve navzdol in poiščite varni način. Če želite omogočiti zaščito pred neželeno vsebino v videoposnetkih, jo morate aktivirati. Kot lahko opazite, YouTube sam opozarja, da ta način ni popoln, njegovo delo je lahko napačno, v večini primerov pa zaščita deluje. Tam vam ni več priložnostipopoln nadzor nad otrokom, saj ta vloga ni bila ustvarjena, da bi jo otroci videli. Ogledate si lahko samo en način, da vidite, kaj vaš otrok gleda. V razdelku »Knjižnica - & gt; Zgodovina« si lahko ogledate zgodovino videoposnetka videoposnetka. Upamo, da ste našli odgovor na vprašanje: "Kako postaviti starševski nadzor na Yutub?".

Sorodne publikacije