MySQL LIMIT: opis, skladnja, primeri in priporočila

Izbira določenega števila zapisov iz velikega niza je dobra ideja, toda ko je komplet res velik, je učinek degradacije ideje. Izbira več vnosov iz določenega položaja ustvarja resničen padec zmogljivosti: pred dosego cilja MySQL pogleda na druge vnose, ki porabijo čas za to.

Formalno, meja MySQL lahko deluje od začetka tabele ali od njenega konca. Vzorčenje lahko določi določeno število vnosov, ki se začnejo z določenega položaja. Vedno lahko pride do incidenta, kar pomeni, da je možen najhujši položaj. Običajno splošni pretok strank določa splošni statistični način delovanja, vendar je za predvidevanje različnih situacij potrebno, to je resna odločitev v korist mesta.


Strukturna skladnja LIMIT

V uradnih virih je sintaksa omejitve MySQL označena, kot je prikazano na spodnji sliki v kontekstu poizvedb za izbiranje in brisanje.
Vzorčna zahteva (izbira) vključuje dve številki: odmik "O" in "R", zahtevo za brisanje se zapiše z enim številom - število vnosov "R" se izbriše.

Velike vrednosti omejitve "O, R"

Meja MySQL: skladnja omogoča izbiro vrednosti v kateri koli shemi. Osnovni pogoji: "O" je odmik prvega izbranega zapisa, "R" pa število izbranih vnosov. Problem je, da če bo "O" = 9000 potem pred MySQL izbral 9001 zapis, bo šel skozi prvih 9000. Če je R = 1000, potem bo celoten vzorec "vzel" 10.000 zapisov. MySQL select limit lahko deluje od začetka tabele ali od njenega konca, odvisno od smeri razvrščanja zapisov asc /desc. Možnost dela od koncaTabele niso obetavna rešitev, čeprav je v nekaterih primerih težko brez tega.


Oblikovanje, kjer velik "R" ne bi bil zanimiv za razvijalca in uporabnika: MySQL izbrisati omejitev. In to je daleč od vseh primerov. V tej zasnovi je glavno breme odgovornosti v stanju vzorca (kje) izbrisanih zapisov. Za varnost in nadzor procesa brisanja zapisov razvijalec ponavadi zanima uporabo mehanizma AJAX in brisanje zapisov v majhnih delih. S takšnim mehanizmom obiskovalec ne bo opazil zamud pri oblikovanju brisanja.

Vzorec z enim edinstvenim zapisom

Pravilno stanje, v katerem in poizvedba "meja 1" MySQL se bo izvajal takoj. Vendar brisanje ali izbira enega vnosa ni vedno dobra odločitev. Običajno se inkrementalno vzorčenje za vse vnose v tabeli uporablja za organizacijo podatkov strani (na primer komentarji, članki, pregledi izdelkov). Odločitev za izgradnjo vsebine spletne strani bi morala biti sprejeta takoj, toda s klasično uporabo MySQL meje O, bo R hitro izbrana le prvih deset prvih stotih zapisov, nato pa se bo začela odlašati. Medtem, ni vse tako težko, lahko hitro izberete s snemanjem, vendar zmagajte zaradi zasnove in logike izpisa zapisa v brskalnik obiskovalca.
Nič mu ne preprečuje, da bi to naredil spektakularno in prikrival usodno zamudo v dialogu o oblikovanju vsebin.

Relacijski odnos v MySQL

MySQL je odlično orodje za predstavitev in obdelavo informacij. Razvijalec ima dobro jezikovno narečjeSQL in priročen mehanizem za ustvarjanje poizvedb. Zabeležijo se napake in nepredvidene situacije, dostop do podatkov se upravlja do ravni osnovnih operacij.
Vse slabosti se nanašajo na sam koncept relacijskih odnosov. Kaj storiti, ta koncept deluje tako temeljito in zanesljivo, ničesar ni ostalo storiti, kako upoštevati njegove posebnosti in jih upoštevati. Trenutna raven razvoja strojne opreme, kakovostno izvajanje funkcionalnosti vseh MySQL orodij (omejitev ni izjema) zagotavlja razpoložljivost velikih količin podatkov pri visokih hitrostih in, kar je najpomembnejše, vzorčenje.

Velike količine in standardni predpomnilnik

Pridržanje podatkov pred snemanjem in po vzorčenju - ideja je čudovita, izvira iz oddaljenih 80. let. Predpomnjenje je postalo modno na vseh ravneh obdelave podatkov od procesorja, omrežja, do ravni http-strežnika in dejansko podatkovnih baz. Razvijalec se lahko obrne na skrbnika strežnika ali pa se konfigurira predpomnjeno na ravni Apache in MySQL ali druga kombinacija programske opreme, ki se uporablja za delovanje spletnega vira in strežnika MySQL.
To je normalna, standardna rešitev. V večini primerov je to običajno. V programiranju je dolgo iskana ideja delitve dela. Razvijalec izdeluje spletna mesta, administrator upravlja delo vsega, kar zagotavlja optimizacijo uporabe spletnega mesta. V kritičnih situacijah, ko so tabele zbirke podatkov velike, se morajo odmakniti od sprejetih kanonov. Nekaj ​​morate spremeniti v organizaciji podatkov.

TablichnaPaging organizacija

Razvijalci so navajeni: relacijske baze podatkov - zbirka tabel med seboj povezane s ključi. To preprosto idejo, kot tabelo, predstavlja množica podobnih strani z istim imenom, vendar različni indeksi, ki presegajo običajno predstavitev.
Toda kaj je tukaj smešno? Tabela je niz zapisov, ki vsebujejo različne podatke, ki ustrezajo tipom polj (stolpci, glave tabele). Poizvedba omejitve poizvedbe MySQL se nanaša na tabelo "big_info" in izbere prikaz c 100000 vrstice 24 v brskalniku.
V tej odločbi sodeluje 100024 vrstic - to je dolgo časa. Ampak, če spremenite situacijo in celotno "big_info" preglednico za več sto tabel "big_info [0999]" za 1000 vnosov, potem bo problem nastal le, če se MySQL imenuje "order by * limit O, R", ker bo razvrščanje zelo zapleteno. Vendar pa ne le razvrščanje, ampak tudi vse druge operacije na vseh zapisih s pomočjo baze podatkov nad tabelo, ki jo predstavlja več tabel, ni mogoče. V tem kontekstu ni indeksa v MySQL. Relacijski odnosi zagotavljajo jasnost: obstaja baza podatkov, tabele, tabele - stolpci in zapisi. No, tam so "losjoni": shranjeni postopki, sprožilci, pogoji in druge podrobnosti.

Lastni predpomnilnik in pojem ustreznosti

Dobra ideja "Yandex" - "toplotna kamera": termični zemljevid klikov na spletnih straneh. To orodje v spektralni barvni odločitvi prikazuje porazdelitev ustreznosti obiskovalcev na "ozemlje" strani. Očitno se bo kmalu pojavil nov šolski predmet - geografija spletne strani: kje in kaj postaviti. Dober dodatek k splošnemuGeografija Ta ideja, prevedena na ozemlje zapisov velikih tabel baze podatkov, nam omogoča, da formuliramo objektivno tezo: ne zahteva celotnega ozemlja evidenc in ne vedno.
Večji je pretok obiskovalcev, več pravilnosti glede na potrebe vzorca. Omejitev MySQL se vedno izvaja natančno in vedno iz določenega razloga. Zbiranje konkretnih razlogov ne bo nikoli uspelo. Za vsak poseben razlog so mejni rezultati MySQL v vsakem primeru trivialni. Izkazalo se je, da ni tabela organizacije strani v obliki stotine podobnih strani in stožca povpraševanja po informacijah. Samo v smrtnih primerih ali pri vnosu strani informativnega obiskovalca je vzorec velike količine podatkov. Običajno so izbrani čipi. Lastni predpomnilnik rešuje problem hitrosti: vzorec gre v ključni "specifičen vzrok" iz majhne tabele rezultatov nedavnih operacij vzorca iz ene velike tabele.

Razvrščanje in druge veleprodajne operacije

Problem velikih količin podatkov je v učinkovitosti strojne in programske opreme. Danes je bila dosežena izjemna raven uspešnosti, vendar so se tudi podatki močno povečali. Ko se hitrost in kakovost cest povečata, se potreba po hitrem gibanju in takojšnji rešitvi nalog ustrezno poveča. Preprosta operacija razvrščanja, pisanja ali iskanja neposredno ali posredno vpliva na vse zapise velike mize - potencialno zavoro, zagotovljeno izgubo zmogljivosti.
Relacijskirazmerje je bilo predolgo za dlan prvenstva, toda, da bi dali pot do današnjega dne, nimajo namena: samo nikomur. Druge variante organizacije podatkov, ki zagotavljajo takojšnjo navigacijo v velikih količinah informacij, ni prišlo niti do super-vodje industrije "Great Information" - Oracle. Vendar pa je Oracle zagotovil dobre izkušnje in odlično znanje pri uvajanju jezika SQL in njegovih narečij. Na funkciji MySQL ima določen odtis kakovosti. Razvijalec lahko varno uporabi omejitev MySQL na eni podatkovni tabeli in ima prost dostop do veleprodajnih operacij nad to veliko tabelo.

Naravna zaznava informacij

Oseba zaznava in procesira večinoma nevedno veliko količino informacij, ki niso na voljo najbolj naprednim orodjem Oracla. Vendar ne more biti posebej ponosen na to. Oracle lahko prenese takšne količine podatkov in izvede takšno razvrščanje, kar zahteva izvedbo več kot sto primerov človeškega življenja.
Vsakdo mora opraviti svoje delo in to narediti na najbolj učinkovit način. Relacijski odnosi se ne bodo nikoli izbrisali - so svojstveni podatkom, je njihov sestavni del. Toda implementacija baz podatkov v relacijskih odnosih nima semantike. Ključna organizacija, indeksi za dostop do zapisov, ni tista vsebina, ki omogoča hiter dostop do informacij. Dosledna organizacija strojnega pomnilnika in emulacija asociativnega dostopa do informacij - pravi razlog za izgubo časa pri dostopanju do velike tabele za vzorčenje podatkov ob upoštevanjucelovitost za skupinske operacije.

Informacijski objekti in naravna združenja

Izogibajte se zaporedju izvajanja dejavnosti, ki jih razvijalec še ne more. Tako urejen računalniški svet. Računalnik ima en procesor, več-jedrne in večprocesorske različice - to še vedno ni nevronska organizacija vzporedne obdelave informacij, ki uporablja človeško razmišljanje. Razvoj algoritma vedno privlači en sam proces, čeprav je razdeljen na več tokov. Programiranje je še vedno na eni ravni, tudi če je koda zgrajena v obliki sistema medsebojno povezanih objektov, katerih primeri delujejo sami. Vprašanje ni toliko v strukturi informacijskih sistemov v obliki neodvisnih objektov, ampak v okolju, ki zagotavlja njihovo delovanje. Sreda je dosledna, ne vzporedna. Rast števila jeder in število procesorjev v enem računalniku, tabličnem računalniku ali drugi napravi jih ne povezujejo z združljivimi računalniškimi napravami.
Toda rezultat je še vedno tam: vsaka posebna aplikacija je vprašanje, na katerega morate najti hiter odgovor. Potrebno je hitro izbrati (omejitev MySQL), medtem ko druga funkcionalnost (MySQL nalog, skupina po, pridruži se in kje) ne bo trpela, tabela ne bo razdeljena na več podobnih delov in postopki predpomnjenja bodo dobili posodobljene podatke takoj po njihovi obnovi , in ne takrat, ko prejmejo drug "specifičen razlog". Jezik SQL je dober jezik, če pa mu dodate asociacije, bo še boljši.

Sorodne publikacije