Koncept-art lik: oblikovanje, oblikovanje in oblikovanje

Ko umetnik govori o risbi, si predstavlja ustvarjanje nečesa lepega, nenavadnega, motečega drugega. Zanima ga vsak, ki si ogleda njegovo delo. Naloga umetnika pri ustvarjanju koncepta lika je ena - narediti nekaj zanimivega drugim. Delo se začne z iskanjem idej. Na tej stopnji imajo začetniki veliko misli o tem, kako narediti koncept likovne umetnosti. V delu umetnika, glavna stvar - to je rešitev problema, ki si ga je sam postavil ali prejel od delodajalca. Torej bi morala sama osnova vsega temeljiti na ideji, ki bo nato prikazana kot podoba.

Iskanje idej za ustvarjanje značaja

Nekateri konceptualni umetniki ne začnejo z idejami, ampak iz realizacije. Zastavljajo si vprašanje, kako narediti nekaj, kar ima za posledico bistvo naloge razmišljanja o njenih podrobnostih.


Ko umetnik, ki ustvarja koncept lika, razmišlja o tehnikah in orodjih, ki se osredotočajo na končni rezultat in navodila, išče spletne izobraževalne videe in procese, kjer so drugi že pripravljeni na idejo. Ne pojasnjuje, kaj je povzročilo nastanek tega značaja. Zato, ko poskušam delati izkušnje, je treba zastaviti vprašanje ne "kako?", In "zakaj?". Ne glede na krtače in tehnike umetnikov, čeprav jim je všeč drugi, gre za trčenje z rezultatom dela. Poskušate jo ponoviti, lahko se naučite samo kopirati idejo.

UporabaReferenca

Kopiranje končnih rezultatov študijske tehnologije pomaga pri slikanju, pri konceptualni umetnosti, ko ustvarjamo nekaj iz nič ali ko je potrebna jasno določena naloga, morate v sebi iskati nekaj in sami oblikovati podobo. Večina umetnikov začetnikov tega ne počne, ker se večinoma sklicujejo na reference.


Referenca ni prepovedana, vendar je potrebna, kot tudi teorija, le takrat, ko se pojavljajo vprašanja v procesu dela na konceptu umetnosti. Na primer, pri ustvarjanju orožja za karakter mora razumeti njegovo obliko. V odsotnosti informacij jo je še vedno treba iskati v vseh razpoložljivih virih. Toda pred tem, pred risanjem koncepta umetnosti, mora biti umetnik nujno pripravljen na idejo.

Pomembnost samostojnega dela

Umetnik se bo z obdelavo že dokončanih slik, namesto da bi ustvaril nove, hitro naveličal in ga ne bo zanimal, saj ne bo mogel ustvarjati idej na ustrezni ravni. Praksa kaže, da ustvarjalni liki vse bolj potrebujejo razvijalce, ki so pripravljeni ustvarjati ideje. Ampak takoj je nemogoče nekaj ustvariti. Da bi lahko govorili, moramo poznati jezik, znanje pisem in sposobnost, da jih izrazimo. Tudi v konceptu umetnosti. Prvič, obstaja ideja, ki jo želite povedati, potem se prenaša v besedah ​​in frazah.

Delo na ustvarjanju znaka iz nič

Bolj kot je umetniški obseg dela, pogosteje si postavlja vprašanje "zakaj?" In ne "kako?".Vadba - je odnos do plastike, obseg, posebnosti dela z obrazcem. Z izboljšanjem veščin so pripravljene odločitve, ko morate nekaj prikazati. Toda ideja je vedno primarna. In šele po njenem nastanku je potrebno prevzeti orodja in ga izvajati.
Če je uresničevanje koncepta umetnosti značaja prvo, potem je vredno razmišljati. Informacije, ki so na voljo iz odprtih virov, so običajna ideja umetnikov. Zato je samo vprašanje časa, da kopiramo zamisli drugih ljudi, če obstaja želja, da bi postali profesionalni, to ni možnost. Če umetnik ni v dialogu s samim seboj, mu bo težko ustvariti nekaj izvirnega.

Kako postati avtor konceptne umetnosti

Na vprašanje, kako postati umetnik koncepta, nekateri pričakujejo, da bodo prejeli navodilo za odgovor ali potek orodij. Strokovnjaki najpogosteje postavljajo nasprotno vprašanje, zakaj imajo takšno željo. Po tem se izkaže, da ni jasnega razumevanja uradnih dolžnosti in procesa dela na umetnosti. Obstaja samo razumevanje, da je to zanimivo. Najprej pa morate preučiti vsakdanje stvari, isto abecedo konceptne umetnosti. Po tem se morate naučiti, kako narediti kompleksne strukture iz preprostih elementov in z njihovo pomočjo sami pridobiti od sebe čustveno komponento, se pogovoriti s seboj in delati s svojim notranjim svetom. Nato se pojavi zgodba - zgodba o junaku. To je proces oblikovanja koncepta znakov. Če je zanimiv in privlačen za gledalca, je cilj dosežen. Če ne, boizkušnje in se spremenijo v delovne izkušnje.

Težave pri delu umetnika.

Včasih se umetnik hitro srečuje z nalogo, da oblikuje koncept, ga uskladi, nariše in poda dober rezultat. Jasno je, da je v tem primeru enkrat živeti junak in iskati njegov notranji občutek - kaj bo imel držo, ki jo bo nosil in kje živi. Zato se potopni element ne pojavlja. Delo v tem načinu poteka v toku, ki lahko popolnoma uniči ustvarjalnost. Posledično lahko umetnik izgubi zanimanje za poklic, ne da bi prejel kakršno koli zadovoljstvo pri delu. Prvič, v vsakem ustvarjalnem procesu so samo notranja čustva, iskanje lastne vloge v dogodkih in uresničevanje samega sebe. Užitek, da je umetnik s kreativnostjo nekaj povedal, še posebej, če ga je gledalec odobril.

Razmerje med maso in dimenzijami objektov v konceptu

Enostavni, osnovni elementi umetniškega jezika so v središču vsega - ne glede na to, ali morate narisati en sam objekt ali kompleksno lokacijo. Po svoji naravi se ustvarjanje nečesa začne s primitivnimi. Pogoste napake začetnikov umetnosti, ki dajejo neprofesionalnost, je prisotnost v odločitvi vrstic debeline, ki je enaka v celotnem predmetu. Če se debelina vseh elementov objekta ne spremeni, se ustvari občutek nerealnosti. Razumevanje umetnika razlike med množicami, sposobnost označevanja glavnega in odvisnega povzroča zanimanje za predmet.
Zato je pomembno, da se spomnite, da v vseh prikazanih točkah ne bi smelo biti blizumasa predmetov, še posebej, če so drugačne narave. Vsi elementi morajo imeti svojo plastiko in seveda morajo biti nameščeni na svojih mestih. Dimenzije morajo biti porazdeljene tako, da so oči gledalca nekaj, na kar se je treba vleči in kaj počivati.

Kako je nastal koncept umetnika

Vsaka podoba ima svojo pot, kjer sta dodeljena glavna in odvisna. Geometrija in plastika vsakega umetnika sta njegova. Ta funkcija se imenuje slog ali slog. Zato je treba poleg tega, da razmišljamo o masah in kako bodo razporejeni v predmet, hraniti material. To še posebej velja za skice. Pozornost je pritegnil ne zapletene, podrobne oblike, ampak značaj, življenjski slog. Zato mora plastika oživiti predmet. Linija dopolnjuje spektakel celotne kompozicije. Ta spretnost se bo sčasoma razvila. Toda znotraj ustvarjalca nenehno mora biti dialog z njim samim. Umetniški občutek za plastičnost ustvarja privlačnost koncepta umetnosti.

Značilnosti dela s primitivi

Kljub temu, da so vsi predmeti med seboj zelo različni, se pristop k njihovi konstrukciji in izvedbi izvaja na istih kanonih. Vse se začne s primitivnimi oblikami - krogi, kvadrati, trikotniki. Z njihovo pomočjo je zanimivo in enostavno iskanje množic. Pritožba na primitive je tisto, kar je začetek vsake risbe, saj je koristno, da gremo od preprostega do kompleksnega. To pomaga pri izogibanju napakam z nadaljnjimi podrobnostmi. Prav tako se začenjajo s fantazijami likov ali junaki igerprimitivci Sposobni so povedati o naravi predmeta, pomagati pri delu in ga izboljšati. Če začnete takoj s podrobnostmi, lahko zlahka zamenjate dimenzije in glede na glavno in odvisno. Posledično bo gledalec preprosto neprijetno pogledati sliko, saj ne bo mogel poudariti glavnega predmeta, kot če ne bi bil podroben. Zato je v fazi primitivnosti pomembno razumeti, kako narava predmeta in naloge umetnika vplivajo na geometrijo koncepta, nato pa graditi želeni koncept. Tako se razvija dejansko dojemanje predmeta.

Iskanje združenj in delo s slikami

Iskanje primitivnosti in variabilnosti množic - ena najpomembnejših nalog pri razvijanju konceptov likov v igrah, filmih itd. Masa in dimenzije se nanašajo na površino. Pomoč pri določanju pravilnega razmerja pomaga definirati besedo. Na primer, če označite predmet kot težek, ga lahko združljivo izberete za želeno obliko in velikost. Zato morate za reševanje problemov uporabiti verbalne ključe in na njihovi podlagi ustvariti asociacije in osnovno geometrijo. Pomaga in dela s plastmi, ki se gibljejo, kar je lažje ustvariti drugačne občutke in porazdelitev mas. Ozadje v konceptu umetnosti ni potrebno, bodisi sivo ali belo. Barve so lahko dodeljene podrobnostim, a glavna stvar so informacije. Ni treba prikrivati ​​svojih odvečnih dodatkov, ki na koncu ovirajo pregled dela. Vse silhuete morajo biti jasno in enostavno razporejene. Iskanje idej, variacije konceptov preko primitivnih, kompetentno delo s črtami in. \ TPravilna konstrukcija je osnova pri ustvarjanju koncepta znaka.

Sorodne publikacije