PHP sprintf: oblikovanje in obdelava linij

Funkcija sprintf PHP omogoča pretvorbo in postavitev določenega števila argumentov v en znakovni niz. Specifikacije oblikovanja omogočajo delo z znaki, vrsticami, celimi števili in delnimi številkami. Uporaba funkcije, potrebne za obdelavo tabelaričnih informacij in ustvarjanje predlog. Lahko se uporablja za predhodno formalizacijo izhodnih podatkov v določeni strukturi, spremembe v njihovi vsebini ali zaporedju.

Sintaksa funkcije sprintf PHP ()

Rezultat funkcije - niz znakov, oblikovan v določenem zaporedju določenih podatkov, parametri funkcije:
 • formatni niz;
 • Seznam argumentov.
 • Oblikovanje, lahko uporabite katerokoli konstrukcijo in logiko, vključno z oznakami HTML. Čeprav uporaba sprintfa ni omejena, priročnik PHP podrobneje opredeljuje pretvornike za številske informacije.


  Element formata se začne z znakom% in konča s karakterističnim znakom. Večina zmožnosti oblikovanja je na področju numeričnih informacij. Zelo praktično je pretvoriti številko v binarne in šestnajstiške formate. Tukaj funkcije sprintf na PHP je komaj vredno napisati zamenjavo.
  V zgornjem primeru je posebno poudarjeno pravilo za poimenovanje argumentov in razlike med specifikatorjem x iz X. Pravilna uporaba povezav na zaporedje argumentov, ki so oblikovani, je pomembna za pravilen rezultat. Oštevilčenje se vedno začne s 1.
  Zaporedjeuporaba povezav ni pomembna, vendar je pomembno, da si zapomnite: funkcija PHP sprintf vsi elementi% (ne da bi navedli številko argumenta) se obravnava zaporedno na splošnem seznamu. Na številčenje splošnega seznama ni nobene povezave niti število niti zaporedje elementov%, ki so določeni s številkami specifičnih parametrov.


  Opis uporabe sprintfa v PHP

  Če upravljate argument v obliki vrstice, ni neposredne možnosti, potem upravljanje vrstice formata in izhod v vrstici rezultata digitalnih informacij ne predstavlja problema. V prvih dveh vrsticah primera (argument Arg1 Arg2c in Arg2p) je prikazan prvi argument - vrstica (ime položaja). Tretji argument zavzema izpeljavo 12
  znakov. Prva vrstica poravna številko na levo z ničlami ​​do skupne dolžine 12 znakov. Za točko so štirje znaki. Druga vrstica poravna številko desno (delni del) do 14 znakov. Znak, ki ga želite poravnati desno, je simbol. Formatni niz je običajen niz znakov. Lahko je vgrajen v računalniške izraze. V tem primeru se za izbiranje druge številke uporabljajo vstavki {$ cL} in {$ cR}. S tem je bila oblika zapisa jasnejša in poenostavljena za vse primere.

  Oblikovanje formata niza

  PHP v ruskem jeziku ali funkcija sprintf, - delo tolmača v naravnem in uporabniku prijaznem okolju. Pravzaprav HTML stran z vstavitvami PHP predstavlja kateri koli kontekst v katerem koli jeziku. To ni svoboda, ki jo v okolju brskalnika daje javascript.
  Za prikaz ruske vsebineV PHP-ju ni treba kodirati cirilice, včasih pa morate uporabiti funkcijo iconv (). Vsekakor je vse dostopno in berljivo.
  Besedilo vstavljanja kode PHP v stran HTML je jasno in povpraševanje. Uporaba v nizu znakov: Vrednost spremenljivke ABC = {$ ABC} enote Vnos {$ ABC} ima vrednost samo enkrat in se izvede samo enkrat.

  Funkcija izvajanja PHP na strani

  Interpreter enkrat obišče samo stran in nadomesti {$ ABC} vstavljanje samo enkrat z njihovimi vrednostmi. Programer lahko po lastni presoji uporabi izraz "samo enkrat" in PHP prisili večkratni povratni prenos želenega rezultata. V vsakem primeru, takoj ko je stran HTML poslana v brskalnik, ne vsebuje nobene kode PHP.
  Če postavka strani brskalnika sproži stik s strežnikom, lahko zažene nov PHP-skript. Vstavki {$ ABC} so tukaj zelo relativni in ni zagotovila za pravilen rezultat. Toda s pomočjo PHP v sprintf je dinamika take priložnosti. Razvijalec ne more dobiti le želene izvedbe takega vstavljanja, ampak tudi spremeniti vrstico, v kateri bo posredoval želeno vrednost.

  Trenutek nastanka vsebine

  Uporaba potenciala PHP kot sredstva za oblikovanje vstavkov na strani HTML kot orodja za oblikovanje strani je povsem naravna. Iz tega se začne mesto. Takoj, ko je stran oblikovana, in dejansko obiskovalec prišel na spletno stran, nato pa v skladu s sodobnimi idejami:
 • stran ni mogoče spremeniti;
 • Tudi uporabnika ni mogoče zamuditi.
 • Pravzaprav je prišel obiskovalecna spletno mesto in prejeli odgovor v obliki kode HTML. Popolnoma nepravilno je, da spremenite ta odgovor - to pomeni, da morate obiskovalcu povedati, da ga stran spreminja. Toda odgovor na dejanja obiskovalca in njegova pobuda je obvezna. Obisk obiskovalca - prvi odgovor. Dejanje obiskovalca je ustrezen odziv strani in njena priprava na vse predvidljive nadaljnje aktivnosti obiskovalcev.
  Pomemben del odgovornosti za dinamiko strani na pobudo obiskovalca je v javascriptu, vendar deluje le v brskalniku, strežnik pa lahko pošilja samo poizvedbe AJAX. Vsak dostop do strežnika lahko izvaja PHP-skript. Toda trenutek oblikovanja strani in trenutek odziva na zahtevo se bistveno razlikujeta.
  Funkcija sprintf PHP je idealno orodje za dinamično ustvarjanje odzivne predloge in njeno polnjenje z zahtevano vrednostjo.

  Spreminjanje kode PHP med izvajanjem

  Zamisel o dinamiki kode se je rodila s prvim programskim jezikom in je danes prisotna v vsakem sodobnem programskem jeziku. Izvajanje kode z eval (kodna vrstica) se danes šteje za varnostno kršitev, vendar je poizvedba nevarna. Če želite spremeniti kodo v procesu izvajanja, danes ni potrebno uporabljati funkcije eval (). Gre za hitri zajtrk, za izvedbo ene ali dveh ekip, kot za praktično osnovo za izgradnjo želene dinamike.
  Funkcija sprintf () PHP vam omogoča, da oblikujete predlogo skripta, kot je predmetna koda, ki jo bo klical eden ali drug dejanje obiskovalca.Sedanja praksa pisanja predmetov kot samostojnih datotek je odlična rešitev za njihovo spreminjanje v delu spletnega mesta. Uporaba PHP skriptnih orodij, ki dopolnjujejo funkcionalnost sprintf (), vam omogoča, da ne spreminjate le predmetov, ki jih uporabljate kot rezultat delovanja določenega obiskovalca, temveč tudi prenesete to dinamiko na delo z drugimi obiskovalci: to je razvoj strani, dinamika njegove funkcionalnosti, kopičenje izkušenj in znanja.

  Sorodne publikacije