Chip za proračunske prenosnike AMD A8-6410

AMD A8-6410 je energetsko učinkovita osrednja procesna enota vstopne ravni. Odličen je za izdelavo mobilnih računalnikov z izjemno proračunskim razredom. V tej niši so v ospredju naslednji parametri: stroški in energetska učinkovitost. Toda vprašanje visoke ravni produktivnosti gre v ozadje. V tem ravnotežju se lahko pohvali polprevodniška rešitev, o kateri govorimo v tem materialu.

Namen CPU

Kot smo že omenili, je ta čip namenjen prenosnikom in netbookom v ekonomskem razredu. Ima nizko raven zmogljivosti, ki vam omogoča reševanje preprostih nalog, ki vključujejo pisarniške programe, internetne portale, predvajanje videa, poslušanje glasbe in najbolj preproste igre. Obravnavani 4-jedrni procesor ne more izvajati zahtevnih aplikacij, ki lahko vključujejo grafične urejevalnike ali najzahtevnejšo strojno opremo za sodobne igralne programe.

Specifikacije. Frekvence

AMD A8-6410 čipov pripada družini procesorjev Beema. Značilnosti, kot je bilo prej omenjeno, kažejo na prisotnost 4 računalniških modulov za obdelavo podatkov in programsko kodo. Urna frekvenca te CPU se lahko dinamično spreminja glede na njeno trenutno temperaturo in stopnjo kompleksnosti obdelane programske opreme. Najmanjša vrednost je 2 GHz, največja pa 24 GHz. Ta polprevodniški kristal je izdelan po standardih 28 nm. Količinarealiziranih polprevodniških komponent je 930 milijonov kosov. Raven porabe energije je 15 vatov. Posebej je treba opozoriti, da je ta procesor namenjen za vgradnjo v procesorski priključek BGA769. CPU-ji v tej obliki so razdeljeni neposredno na ploščo. To vam omogoča, da znižate stroške ultraproračunskega mobilnega računalniškega sistema, vendar popravila ali nadgradnje takšnega računalnika ni mogoče.

Predpomnilnik. RAM

Predpomnilnik AMD A8-6410 ima organizacijo na dveh ravneh. Prva raven je sestavljena iz štirih skupin, od katerih vsaka obsega 64 KB. Skratka, prva raven predpomnilnika lahko sprejme 256 KB informacij in podatkov.

Druga raven pomnilnika je 2 MB. Toda na tem polprevodniškem kristalu ni tretje stopnje predpomnilnika. OCP krmilnik je vgrajen v CPU. Namenjen je delovanju v povezavi z moduli DDR3L. Njihova urna frekvenca mora biti enaka 1866 MHz.

Grafični pospeševalnik

Procesna enota AMD A8-6410 je integriran grafični pospeševalnik vstopne ravni. Njegov model Radeon R5 vključuje 128 modulov za obdelavo shaderjev. Pospeševalnik spada v arhitekturo GNC. Hitrost tega grafičnega procesorja je bila 800 MHz. Ta video vmesnik nima ločenega video pufra in uporablja sistemski pomnilnik za shranjevanje obdelanega video pomnilnika. Glasnost video pufra je nastavljena v BIOS-u računalniškega sistema. Hitrost grafične kartice vam omogoča, da rešite le najpreprostejše naloge, za nekaj več pa bodo računalniški viri rešitveni dovolj

Povzetek

AMD A8-6410 je odlična in cenovno ugodna rešitev za izvajanje poceni mobilnih računalniških sistemov z nizko zmogljivostjo in sprejemljivo stopnjo energetske učinkovitosti. Tak osebni računalnik se lahko pohvali z visoko avtonomijo in zelo demokratično vrednostjo. To je odlična rešitev za primere, ko potrebujete prenosnik z nizko ceno in avtonomijo, vendar je to minimalna zahteva za njegovo delovanje. Glavni programi, ki bodo na takem "železu", so pisarniške aplikacije, brskalnik ali multimedijski predvajalniki.

Sorodne publikacije