WindowsImageBackup: kaj je mapa in ali jo je mogoče izbrisati?

Včasih se soočamo s problemom, kot je pomanjkanje prostega pomnilnika na trdem disku vašega računalnika. Seveda, prva stvar, ki jo želite izbrisati, je nekaj, kar ni posebej potrebno in zato "težko". Če je tak kandidat za vas mapa WindowsImageBackup, je pomembno, da tehtate, ta članek vam bo pomagal pretehtati vse prednosti in slabosti njegove odstranitve.

WindowsImageBackup - Kaj je ta mapa?

Tukaj so shranjeni vsi podatki za obnovitev operacijskega sistema v primeru nesreče, ki je rezervna slika vašega sistema. To pojasnjuje njegovo dostojno "težo" - par ali celo ducat gigabajtov.


Ob spoznanju, da je to imenik WindowsImageBackup, razumemo, da je obnovitev operacijskega sistema posledica slik, ki so shranjene v njem. Postopek obnovitve lahko zaženete na naslednji način:
 • Meni Start, nato razdelek »Možnosti«, razdelek »Varnost in posodobitve« in nato »Obnovitev sistema« - »Vrste posebnih ponovitev«. Kliknite gumb »Osveži zdaj«.
 • Na naslednjem zaslonu boste potrebovali razdelek "Diagnostika".
 • Nadaljnje "napredne možnosti" in, končno, "obnovitev operacijskega sistema".
 • Ali lahko izbrišem mapo WindowsImageBackup?

  Brisanje mape bo neboleče za računalnik. Prostor na disku se bo sprostil, vendar boste izgubili varnostne kopije sistema, kar pomeni, da v primeru, da se sistem povrne, ne bo mogoče izgubiti podatkov. Če ste prepričani v svoj operacijski sistem, lahko WindowsImageBackup sprostite.
  Vendar pa vam svetujemo, da ne odstranite celotne mape, temveč najstarejše podatke iz nje, in jo pustiteprimer je svež. To lahko storite takole:
 • "Start" - "Control Panel". Poišči "Obnovitev in varnostno kopiranje".
 • Pojdite na "Upravljanje", nato v "Datotečni arhiv" in še več - "Ogled arhivov".
 • Odstranite najstarejše komponente iz arhiva.
 • Pomembno je vedeti: načela arhiviranja

  Kaj je imenik WindowsImageBackup, smo ugotovili. Ugotovili ste, da če ga boste izbrisali več kot enkrat, bo v naslednjem obdobju varnostnega kopiranja podatkov Windows ponovno ustvaril in izpolnil potrebne informacije. Če želite ustaviti ta proces, morate iti v "Backup and Restore" in ga onemogočiti.


  Sistem tudi ne dovoljuje, da arhivi zasedejo celoten trdi disk - takoj, ko WindowsImageBackup zapolni 30% pomnilnika, se najstarejši podatki samodejno izbrišejo iz njega. Največji delež prostora na disku ta mapa ne more vzeti. Če želite ročno prilagoditi največji obseg za WindowsImageBackup, pojdite na "Backup" na nadzorni plošči, "Space Management", pojdite na "System Image" in spremenite nastavitve po lastni presoji. Če želite, lahko zahtevate, da shranite samo najnovejšo varnostno kopijo operacijskega sistema. Če ugotovite, kaj je ta mapa za WindowsImageBackup, se verjetno ne mudi, da bi jo odstranili. Še toliko bolj je enostavno ročno nastaviti parametre polnjenja in maksimalno prostornino.

  Sorodne publikacije