Kaj je ponovni zagon in kako to narediti pravilno

Ponovno zaženite, kaj se dogaja in kako se dogaja? Ponovni zagon računalnika je operacija, ki jo vsak uporabnik pozna. Poleg tega, če želite odpraviti težavo ali namestiti novo programsko in strojno opremo, morate najprej ponovno zagnati napravo. Kaj se zgodi z računalnikom ob ponovnem zagonu? Preberite o tem, da najdete odgovore na vprašanja.

Ročna ponastavitev

Ponovni zagon, kaj je beseda? V razumevanju povprečnega uporabnika je to povezano s ponovnim zagonom računalnika zaradi nekaterih težav pri njegovem delovanju. Na primer, zagnali ste zelo veliko število aplikacij, potem pa vaš računalnik ni obvladal obremenitve in je bil prekinjen. To se dogaja zelo pogosto, še posebej, če je vaš računalnik šibek po lastnostih (v tem primeru je verjetnost, da se bo to zgodilo, višja od verjetnosti osebe z močnejšim računalnikom).
Za rešitev težave preprosto izklopite računalnik iz napajalnika in ga nato ponovno vklopite ali pritisnite gumb Start na sistemu. Prav tako je vredno posvetiti pozornost programom - čistilcem. Lahko vam pomagajo znebiti se nepotrebnega predpomnilnika, zlonamernih datotek in drugih sistemskih informacij, kar povzroči znatno zmanjšanje obremenitve računalnika.


Ponovni zagon sistema

Kaj je ponovni zagon? Lahko si prizadeva za drugačen namen: znova zagnati računalnik zaradi na novo nameščenih posodobitev, aplikacij invoznikov. Naprava vedno opozarja, da potrebuje ponovni zagon in vaša naloga je le, da mu to omogoči zdaj ali počakati na ustreznejši čas, da se bo ponovno zagnala šele po naslednjem zagonu računalnika. Ne pozabite, da če ne dajete možnosti, da takoj ponovno namestite nove gonilnike, lahko pride do tehničnih težav. Na primer, slišite sistemske zvoke (pesek, hrup v ozadju), monitor bo prikazal sliko nepravilno, povečal obremenitev CPU-ja in RAM-a (ker bodo nameščene nove posodobitve pomnilniškega sistema). Zato je priporočljivo, da ponovno zaženete takoj po namestitvi gonilnikov.

Stalni ponovni zagon računalnika s tipko "Vklop /izklop"

Nekateri navadni uporabniki menijo, da je edini način za ponovni zagon računalnika s pritiskom enega gumba na sistemski enoti. Ta metoda pogosto krši delo samega računalnika in v prihodnosti lahko povzroči pogoste spontane izjeme, saj naprava v najkrajšem možnem času zaključi veliko procesov in jim tako prepreči pravilno opravljanje dela. Zato ta način ponovnega zagona ni priporočljiv za uporabo zelo pogosto, razen če je vaš računalnik popolnoma brezplačen.


Spontani ponovni zagon

Izkazalo se je, da ko računalnik zažene postopek ponovnega zagona /obnavljanja datotek brez opozoril. V tem primeru je problem najverjetneje računalnik. Najpogostejši zRazlogi za takšno obnašanje so prekinitve temperature procesorja, visoka obremenitev grafične kartice ali pomanjkanje pomnilnika RAM. Znova zaženite računalnik v tem primeru ne bi smeli takoj obravnavati kot "zvonec", ker so taki ponovno zagoni včasih normalni in celo preventivni: računalnik bi lahko potreboval le začasni počitek in po ponovnem zagonu bo spet lahko delal v običajnem načinu. Več podrobnosti najdete na videoposnetku:
Pomembno: Ponovni zagon v angleščini pomeni "nadgradnja", "ponovni zagon", "ponovni zagon". Beseda restart je sinonim za besede reboot, reset, reloading. Ponovni zagon lahko izvedete tudi s ponovnim zagonom računalnika s tipkami, tako da jih pritisnete - Ctrl + Alt + Del, tako da morate najti samo ikono za napajanje in izbrati možnost »Ponovni zagon«, ponovni zagon pa se izvede takoj. Obstaja tudi kombinacija Ctrl + Shift + Esc, ki odpre samo upravitelj opravil. Z njim se lahko znova zaženete, vendar je potrebno več časa kot v prvem primeru. Pregledali smo, kaj je ponovni zagon.

Sorodne publikacije