Kako očistiti silikonski kovček iz javlina: značilnosti in priporočila

Telefon je precej občutljiv predmet. Še posebej, ko gre za sodobne pametne telefone. Da bi jih rešili, smo se odločili, da uporabimo posebne primere. Lahko so izdelani iz različnih predmetov, vključno s plastiko in silikonom. Sčasoma je ta oprema onesnažena in potrebuje nego. Paziti je treba, da ga očistite, da ne povzročite poškodb.

Pravila za čiščenje

Kako očistiti silikonsko prevleko? Takšna prevleka ima svoje prednosti in slabosti. Ta pripomoček izgleda privlačno in ščiti napravo. Pomanjkljivosti so dejstvo, da ta prevleka absorbira umazanijo.


Pri čiščenju je treba vedeti, da je ta material v svoji strukturi zelo nežen in mehak, zato je treba upoštevati določena pravila. O tem, kako očistiti silikonski pokrov in ga ne poškodovati, bomo razložili spodaj.
Med tem postopkom je nemogoče uporabiti:
 • materiale abrazivne narave, kot je nazhdachka. Pod njihovim vplivom bo primer prišel v neprivlačnem stanju.
 • Zaščitne prevleke iz gobice prav tako poškodujejo silikonski kovček.
 • Krtače, v katerih so močne ščetine.
 • Predmeti, ki lahko razbijejo silikon, kot so igle ali škarje.
 • Detergenti, ki vsebujejo klor.
 • V zvezi z ostrimi predmeti jih ni priporočljivo uporabljati, ker lahko preluknjajo silikon. Če se to zgodi, se bodo razpoke umazale. Kot za klorpotem povzroči rumeni pigment v silikonu. Torej, če uporabljate takšno orodje pri čiščenju izdelka, to vpije. Potem bo videti neprivlačno. Poleg tega bo iz belila silikona postala še blatna.


  Najboljši način za čiščenje te prevleke je uporaba tako preprostih sredstev kot voda in navadnega mila. Bolje bo, če vzamete tekoče milo ali šampon. Prav tako je primeren detergent za pomivalni stroj.

  Milo

  Kako očistiti silikonsko posodo z milom? Za pripravo raztopine morate vzeti toplo vodo. Dodati je treba tekoče milo in pretresti, da nastane pena.
  Nato je treba silikonsko prevleko postaviti v vodo in pustiti pol ure ali uro. Čas pokritja z vodo je odvisen od stopnje njegovega onesnaženja. Bolj je umazan, dlje je potrebno, da ga pustimo v vodi. Po namakanju priporočamo, da vzamete mehko gobo ali krpo. Potem morate očistiti mesta, ki so močno onesnažena. Nato operite pokrov pod vodnim curkom. Če je po tem postopku čiščenja prišlo do kontaminacije ali razveze, je možno ponoviti postopek čiščenja. Po umivanju pokrova ga morate obrisati s suho krpo. To je potrebno, da se zagotovi, da ne pokaže ostankov kapljic ali razvez.
  Opozoriti je treba, da je silikonske prevleke bolje spirati pogosto. Ker ima ta material lastnost sesanja. Če nekakšno onesnaževanje ne čisti dolgo časa, bo odpravljanje madežev problematično. V primeru, ko je onesnaževanje nepomembno, potemPokrov lahko obrišete z vlažno krpo. Uporabite lahko tudi običajno gospodinjsko milo.

  Nasveti

  Kako očistiti silikonsko prevleko iz zapletenih onesnaževalcev? V primeru, da pranje pokrova z milom in vodo ni prineslo rezultatov, je treba preklopiti na druge metode čiščenja. Bolj so kardinalni. Vendar morate vedeti, da je silikonska torbica občutljiva na kemijske elemente. Zato ga v primeru poškodbe ne bo mogoče uporabiti za predvideni namen. Posebej problematično je, da se znebite sledi, kot so pero ali svinčnik. Prav tako niso izpostavljeni sledi hrane, kot so kava ali čaj. Kraji, ki niso iz oblačil, niso prikazani. Lahko so lažji. Hkrati pa je popolnoma nemogoče, da bi jih izpeljali.
  Kako očistiti silikonski kovček iz rumene mrzlice? Trgovine so opremljene s posebnimi orodji za čiščenje silikonskih prevlek. Njihova cena je precej visoka. Glede na dejstvo, da ima pokrov sam po sebi precej nizke stroške, bo bolje uporabiti improvizirana sredstva za čiščenje kot za nakup posebne opreme. Torej, kako očistiti silikonsko prevleko od rumenkastega? Spodaj je seznam nasvetov, ki vam bodo pomagali obnoviti videz dodatka. Po tem jo lahko še naprej uporabljate za namen.

  Flasher

  Kako očistiti silikonsko prevleko za telefon z belilom? Kot je navedeno zgoraj, ni treba uporabljati gospodinjskih kemikalij, ki vsebujejo klor. A lutke za opazovanje, katerih ta komponenta nipriloženi, da se očisti pokrov.
  Taka sredstva vključujejo belilo "Vanish" in "Boss". Obstajata dva načina za čiščenje ohišja z zgoraj omenjenimi orodji za odstranjevanje madežev. Namesto tega pripravimo raztopino z dodatkom belila in nanjo nanesemo pokrov za določen čas. Ali pa nanesite neposredno na zamazano površino in očistite z majhno krtačo ali gobo. Lahko uporabite zobno ščetko.

  Soda

  Kako očistiti prozorno silikonsko posodo s soda? Učinkovito zdravilo je običajna pecilna soda. Za pripravo raztopine, ki jo uporablja, morate vzeti majhno količino te snovi in ​​dodati malo vode. S to vrečko lahko začnete s čiščenjem ohišja. Ne drgnite slabo, saj lahko poškoduje izdelek. Vse ukrepe je treba izvajati z mehkimi gibi.

  Tekočina za odstranjevanje laka

  Kako očistiti silikonsko prevleko iz umazanije s tekočino za odstranjevanje laka? Drugi znani detergent je tekočina za odstranjevanje laka. Uporabite brez acetona. Priporočljivo je, da najprej opravite test. V ta namen vzemite majhno količino tekočine. Nato s pomočjo vate nataknite pokrov. Nato si oglejte reakcijo silikona. Če je vse v redu, lahko nadaljujete s čiščenjem. Ta metoda ne sme biti izdelana na izdelkih iz silikona, ki so pobarvani v eni ali drugi barvi. Ker bo barva izginila, bo pokrov izgubil privlačen videz.

  Zobna pasta

  Zobna pasta je tudi odlično čistilo. Za izvedbočiščenje z uporabo tega sredstva, bo dovolj, da stisnemo majhno količino paste na pokrovu. Nato izdelek očistite z zobno ščetko ali gobo.
  Nato silikonsko posodo dobro speremo pod tekočo vodo. To je treba storiti tako, da ni razvezanih zakonskih zvez. Zobne paste očistite z belo. Barvne predmete lahko poškoduje zobna pasta. Za čiščenje prozornih pokrovov lahko uporabite tudi pasto.

  Rešitve na osnovi alkohola

  Kako očistiti silikonsko prevleko z ročaja? Da bi odstranili sledove, morate uporabiti raztopino, ki vsebuje alkohol. Tu lahko uporabite tudi dva načina čiščenja. Namreč, ohišje namočite v raztopino, ki vsebuje alkohol, ali pa jo obrišite s krpo, navlaženo z alkoholom. Po namakanju je treba kožo oprati v vodi. Po pranju ga obrišite s suho krpo. Treba je vedeti, da denim tkanina pušča sledi silikona. Zato je bolje, da se s tem materialom ne dotaknete pokrova.

  Sorodne publikacije