BenQ projektorji: Pregled, specifikacije, pogledi in pregledi

BenQ je tajvansko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo različne opreme, vključno z napravami za prikazovanje in projektorji. BenQ projektorji so na trgu pridobili popularnost in prepoznavnost zaradi aktivne uporabe inovativnih tehnologij, ki varčujejo z viri, in serijskih modelov. Na primer, uporaba tehnologije Brilliant Color je omogočila povečanje obsega osnovnih barv na sedem, namesto standardnih treh. Zahvaljujoč tej inovaciji imajo BenQ projektorji slike visoke ločljivosti.

Nekateri modeli projektorjev imajo vgrajeno 3D tehnologijo. Na primer, posebna očala za projektor BenQ 3D očala omogočajo ogled 3D modelov. Pridobitev BenQ-ovega projektorja varuje okolje: vsi moderni modeli uporabljajo tehnologijo SmartEco, ki zmanjšuje porabo energije.

Serija Smart Eco

Vsi BenQ projektorji so razdeljeni v več serij, od katerih je eden Smart Eco. Funkcija senčenja zaslona za preusmeritev poslušalcev iz projicirane slike na multimedijski projektor s tehnologijo Eco Blank Mode zmanjša moč svetilke na 30%. Naprave v tej seriji izdelajo avtomatsko analizo kakovosti slike, ki ji prilagodi parametre kontrasta in svetlosti. Tako lahko npr. Pri gledanju filma dve uri zmanjšate moč 600 W na 450 W.

Serija W

Projektorji iz te serije so posebej zasnovani za domačo uporabo, tudi zanamestitev domačega kina. Ustvarjene so z uporabo DLP tehnologije, minus stalna potreba po zamenjavi žarnic za BenQ projektorje zaradi njihove hitre obrabe. Proizvajalec pa je skušal zmanjšati to pomanjkljivost s posebno tehnologijo, ki ščiti žarnico pred pregrevanjem, zaradi česar je bilo mogoče čas njegovega dela podaljšati do 6 tisoč ur. Glede na specifičen model projektorja se moč svetlobnega toka giblje od 1800 do 2500 ANSI Lm, visok kontrast - do 50.000: 1 - pa ne zahteva preveč zatemnitve. Najnovejši 3D modeli BenQ serije W podpirajo 3D tehnologijo, medtem ko so s tehnologijo DLP Link, ki podpira funkcijo NVIDIA 3D Vision, veliko boljši od svojih konkurentov.

Serija S

BenQ projektorji posebej za velike prostore. Takšni modeli so idealni za uporabnike, ki si želijo ogledati slike visoke ločljivosti in visoke ločljivosti v formatu Full HD. Pogosto uporabljajo tehnologijo HQV, prevajajo analogne formate v dinamično črno Full HD in ohranja kontrastno razmerje do 50.000: 1, ki ohranja ostrino tudi pri svetli dan.

Serija M

Ta serija vključuje različne modele projektorjev za izobraževalne in poslovne namene, ki se razlikujejo po parametrih moči in kontrasta. Skoraj polovica te linije spada v serijo Smart Eco, drugi modeli pa imajo svoje posebnosti.

Kaj morate iskati pri izbiri projektorja BenQ

Pri izbiri projektorjev iz BenQ-jaPozornost je treba nameniti naslednjim značilnostim naprav:
 • tehnološka varnostna palica - posebna pritrdišča, ki preprečujejo in preprečujejo krajo naprave. Zahvaljujoč tej tehnologiji vam projektorja ni treba skrivati ​​pod stropom, da bi ga zaščitili pred krajo.
 • Tehnologije kratkega stika, s katerimi se projicira popolna slika v majhnih prostorih.
 • Vgrajeni zvočniki, ki reproducirajo zvok iz samega projektorja. Zelo priročna funkcija, ki vam omogoča predvajanje videoposnetkov iz prenosnih naprav - pametnih telefonov ali netbookov.
 • Posebej velja omeniti ultra prenosni projektor Joybee, ki se po svoji ponudbi ne razlikuje veliko. Modeli imajo kontrast 2400: 1 in svetlobni tok majhne moči - približno 200 ANSI Lm.
  V večini mest Rusije obstajajo servisni centri podjetja BenQ. Podjetje podpira tudi telefonsko linijo in uradno spletno stran za prenos potrebnih gonilnikov za projektorje.

  Projektorji s tehnologijo DLP

  BenQ-jevo DLP inovativno tehnologijo s svojo visoko berljivostjo besedila, popolno jasnostjo slike in realističnimi, živahnimi barvami med življenjsko dobo projekta uporabljajo projektorji v proizvodnji projektorjev. Načelo te tehnologije je preskočiti svetlobo iz svetilke preko posebnega barvnega kolesa, ki svetlobi daje določeno barvo, ki se nato prikaže iz mikro ogledala, ki se nahaja na DMD čipu, in vstopi na zaslon. Ogledalo in DMD čip, kot tudi vsi drugi optični sistemi projektorja, so zaradi zračnega tlaka varno zaščiteni pred prahommodelov. Zaradi tega BenQ DLP projektorji ohranijo svetlost, jasnost in barvno nasičenost skozi celotno življenjsko dobo.

  Projicirana slika se ne spremeni in se ne poslabša niti po namestitvi nove žarnice na projektor. Tehnologija DLP izboljša uporabno sliko slike do 96%, medtem ko LCD tehnologija dosega le 60%. Pod ogledali so vse kontrole, zato je razdalja med slikovnimi pikami minimalna. Skoraj neopazna vrzel med slikovnimi pikami in visok odstotek uporabne površine zaslona vam omogoča, da projicirate jasno, bogato sliko visoke gladkosti. Prednost DLP projektorjev je visoka stopnja kontrasta: temni prizori, fine podrobnosti in fine linije so popolnoma vizualizirani. Takšne tehnologije omogočajo preprosto branje iz dolge razdalje v dobro osvetljenem prostoru.

  Svetli in realistični odtenki

  BrilliantColor DLP projektorji odlično reproducirajo vse barve in podpirajo popolno ravnovesje svetlosti in kontrasta, tudi v dobro osvetljenih prostorih. Takšna tehnologija je omogočila povečanje števila prenesenih cvetov, zaradi česar je projicirana slika bolj realistična in živa. Poleg treh glavnih barv - modre, rdeče in zelene, BenQ projektorji BrilliantColor uporabljajo še tri odtenke - vijolično, modro in rumeno.

  Označevanje ecoFACTS

  BenQovi izdelki so eden najbolj okolju prijaznih na trgu, kar potrjujeposebne označbe ecoFACTS. Proizvajalec ne uporablja okolju škodljivih komponent pri ustvarjanju multimedijske opreme in uporablja inovativne rešitve na področju energetske učinkovitosti.

  BenQ MS506

  BenQ MS506 projektor je paket za multimedijsko usposabljanje, ki predstavlja popolno BenQ učno in poslovno rešitev. Kompaktna naprava, ki oblikuje popolnoma jasno sliko z živimi in realističnimi barvami.

  Načini delovanja

  MS506 deluje na več načinih:
 • SmartEco. Avtomatsko krmiljenje moči svetilk in inteligentna nastavitev ravni moči žarnice za maksimalno varčevanje z energijo in ohranitev svetlosti in kontrasta slike.
 • LampSave. Način, ki uravnava moč svetilke, podaljša njegovo življenjsko dobo za 50%. Omogoča zmanjšanje stroškov vzdrževanja projektorja s podaljšanjem življenjske dobe svetilk.
 • EcoBlank. Način, ki vam omogoča, da onemogočite projekcijo slike, če projektor ni v uporabi ali je potrebno poslušalce usmeriti na druge naloge. V načinu EcoBlank se moč svetilke avtomatsko zmanjša, kar zmanjša porabo energije za 70%.
 • Lastnosti in prednosti projektorja

 • Pomanjkanje signala od vira. Naprava samodejno preklopi v način EcoBlank, če tri minute ni signala iz vira.
 • Nižja poraba energije v stanju pripravljenosti. MS506 v stanju pripravljenosti porabi manj kot 05 W energije. S tem se izraz povečadelovanje svetilke in zmanjšanje stroškov električne energije.
 • Predvajanje glasbe v stanju pripravljenosti. Projektor ima vgrajene zvočnike, ki omogočajo poslušanje priljubljenih skladb tudi po prenosu opreme v stanje pripravljenosti.
 • Enostaven dostop do modula svetilke. Prostor žarnice se nahaja pod vrhom projektorja, kar olajša dostop do njega.
 • Predloge za integrirano učenje. Pomnilnik projektorja ima vgrajene predloge, ki bodo v veliko pomoč študentom in učiteljem. Vključujejo štiri glavne postavitve, ki se odprejo v tabli in redni šolski tabli.
 • Hitra namestitev. Projektor ima na daljinskem upravljalniku gumb Hitra namestitev, s katerim se odpre meni z nastavitvami. Vodnik za projektor BenQ podrobno opisuje postopek spreminjanja nastavitev.
 • MS506 je idealen za uporabo v konferenčnih dvoranah in učilnicah. Odlične specifikacije - Dynamic Mode, DLP in BrilliantColor, svetlost 3200 ANSI Lm in kontrast 13000: 1 zagotavljajo visoko ločljivost in kakovost slike z živahnimi, živahnimi in živimi barvami. Povratne informacije o projektorju BenQ potrjujejo njegove prednosti in učinkovitost. Uporabniki se odlikujejo po inovativnem sistemu All-in-One, ki ne potrebuje priključitve računalnika: projektor ima vgrajen operacijski sistem, ki temelji na operacijskem sistemu Android. Nadzor nad vsemi dejanji na zaslonu se izvede iz katere koli točke prostora, zahvaljujoč Air Mouse Air miški.Brezžične funkcije projektorja omogočajo povezovanje dodatnih pripomočkov in dodatkov prek povezave Bluetooth in Wi-Fi, odprtih datotek in predvajanja videoposnetkov brez povezave z osebnim računalnikom ali mobilno napravo. Tehnologija, ki se uporablja v projektorju, bistveno poveča življenjsko dobo projektorja in zagotavlja visoko jasnost, nasičenost in svetlost slike.

  Sorodne publikacije