Skrivnosti "Skyrim" in "Oblivion": korenina Nirne

Korenina Nirna velja za redko in zelo dragoceno rastlino. V svetu "antičnih mečev" korenine Nirne niso bile proučene, kot tudi druge alkimične sestavine. Znano je, da je rastlina primerna za uporabo (čeprav nezaželena) in se lahko uporablja tudi pri pripravi nekaterih vrst. V "Skyrime" in "Oblivionu" se Nirnina korenina takoj pojavi v nekaj misijah znotraj igre.

Splošne informacije

Običajno se korenine Nirna lahko najdejo v bližini vodnih virov. Rastejo v nižinah, ne potrebujejo sončne svetlobe in se popolnoma spopadajo s hladnimi temperaturami. Lažje je opazovati rastlino ponoči, saj proizvaja temno modro-zeleno svetlobo in daje poseben zvok.


V igri lahko najdete dve vrsti korenin - navadne in rdeče. Rdeče korenine rastejo le na črni meji, korenine pa najdete po vsem Tamriju. Oba tipa imata enake lastnosti.

"Iskanje korenin"

V svojem potovanju s Cyrode se bo igralec prej ali slej srečal z nenavadno rastlino, imenovano koren Nirna. V "Oblivion", kot v "Skyrim", je mogoče najti poleg različnih rezervoarjev. Razbijmo našo prvo napravo in dobimo zapisnik o novem iskanju. Po tem se moramo vprašati o odkritju katerega koli alkimističnega trgovca, ki nas bo poslal k drugemu alkimistu po imenu Sinderion. Sindherion lahko najdete v Skingradu, v kleti enega od hotelov, imenovanih "West Veld". Po pogovoruAlkimist, spoznamo, da dela na posebnem eliksirju, katerega glavna sestavina mora biti korenina Nirne. Trenutno potrebuje 10 kopij tovarne. Strinjamo se, da pomagamo Sinderionu in gremo k Tinist Guyu. Mimogrede, kot bonus dobimo zelo koristen rokopis o koreninah, iz katerega se lahko naučimo veliko koristnih informacij.


Spomnimo se, da je korenina Nirna v »Oblivionu« najdena v bližini vode, zato je, ko je prispela v Tinistu, bolje, da takoj odidemo na jezero. Zbiramo 10 izvodov in se mudi nazaj v Sindereon. Zdaj morate en dan čakati, da alkimist pripravi svoj eliksir - en mehurček, ki ga dobimo za nagrado. Da bi okrepili delovanje eliksirja, nas bo Sinderion prosil, da mu prinesemo 20 korenin (po katerih se bo količina potrebnih sestavin povečala na 30 in 40 kopij). Če boste uspeli zbrati več rastlin, jih bo alkimist plačal.

Koristne kode za pozabo in Skyrim

V tem poglavju smo zbrali nekaj koristnih goljufij in modov, ki so nekako povezani z koreninami Nirne. Za začetek se pogovorimo o goljufijah, za aktiviranje katerih naj se igra izvaja konzola (za začetek morate pritisniti tipko "E" /"~"). Te kode za koren Nirna v Oblivionu in Skyrimu so standardne ID-je.
 • 0005-9B86 - daje igralcu normalno korenino.
 • 000B-701A - daje igralcu rdeči koren Nirne.
 • Opomba: kode je treba vnesti brez ločevanja znakov.

  Koristni vtičniki za korenine Nirna

  KajZa različne dodatke je glavni poudarek na olajšanju procesa nabiranja rastlin. Na primer, vtičnik z imenom »Restored Nursing Roots« (za Oblivion) ​​omogoča igralcu, da iz ene celice zbere nekaj korenskih enot. Dejstvo je, da ima Oblivion za razliko od Skyrim-a veliko celic za enkratno uporabo, v katerih lahko vznikne samo en koren. Ko je koren zlomljen, se ne obnavlja več in igralec mora poiskati novo lokacijo. Ta vtičnik reši ta problem in vrne napravo na njeno večkratno regeneracijo.
  Plugin "Koren Nirne - Quest element" naredi točno to, kar je navedeno v njegovem imenu - preoblikuje korenine v quests. Rastline ne dodajajo teže, ne morejo se po nesreči zaužiti ali zavreči iz inventarja. Na splošno je to zelo zanimiv in zelo uporaben plugin.

  Sorodne publikacije