Teleskopski nakladalniki: Pregled in funkcije

Teleskopski nakladalniki so posebna vrsta univerzalnih terenskih vozil, opremljenih s teleskopsko roko. To pripisuje dodatne elemente, ki vam omogočajo uporabo teh strojev za različne namene. Modeli teh agregatov imajo različne lastnosti, od njih je odvisna višina dviga in nosilnost. Najbolj priljubljen v našem času teleskopski viličar - tip vilic. Prvič, to je zaradi vsestranskosti njegove uporabe. Takšni mehanizmi se uporabljajo za popravila, prevoz različnih vrst tovora na kmetijskih zemljiščih.

Tehnične značilnosti

Različni proizvajalci proizvajajo teleskopske nakladalnike, ki so zelo podobni zunanjim značilnostim, njihove funkcionalne zmogljivosti pa se lahko zelo razlikujejo.
Tudi če se splošne značilnosti modelov ujemajo, so lahko razlike še vedno podrobnosti, iz katerih je stroj sestavljen. Obstaja veliko točk, ki bi morali biti pozorni na izbiro SUV te vrste.

Okvir

Teleskopski nakladalniki so trenutno lahko opremljeni z dvema vrstama okvirjev. Prvi tip ima okvir v obliki korita, drugi pa dve ležajni stranski plošči. Za krepitev puščic prve vrste, ko je ustvarjena nujno uporablja močne, debele kovine, saj mora biti obremenitev zelo velika. Za drugo vrsto naredite več ločenih škatel. Toda proizvodnja te vrste okvirjev zahteva velikofinančni stroški.

Arrow

Teleskopski nakladalnik ima več tipov konstrukcij. Puščico lahko potisnete skozi hidravlične cilindre ali s pomočjo verig. Menijo, da je prva različica bolj zanesljiva in trajna, saj sčasoma vezje izgubi svoje prvotne lastnosti, ki se raztezajo v procesu uporabe. Zato je pomembno, da spremljamo njihovo stanje in ga uredimo. Toda s tem je verižni mehanizem veliko cenejši od hidravličnega.

Prenos

Obstajajo tovornjaki s hidrodinamičnim in hidrostatičnim prenosom. Prvi tip je bolj zanesljiv, ker ima manj pritiska in RVD. Druga vrsta se razlikuje po tem, da zahteva manj podrobnosti in zato je potrebno manj popravil in zamenjave elementov.
Na kratko, teleskopski nakladalniki, ki so jih ustvarili znani proizvajalci, imajo precej dobre lastnosti. Seveda ima vsak model svojo ceno, prednosti in slabosti, toda na splošno ima potrošnik, kaj izbrati idealno enoto za osebne namene.

Primerjava znanih agregatov z blagovnimi znamkami

Manitou, JCB in Faresin so najbolj priljubljeni na domačem trgu. Ti nakladalniki so izdelani v Franciji, Angliji in Italiji. Manitoujev teleskopski nakladalnik ima posebno prednost pred modeli drugih podjetij, saj so prvi uvedli takšno tehniko.
Imajo zelo dobro osnovo in vse podrobnosti na visoki ravni. Edina pomanjkljivost - to je cena, saj so modeli tega podjetja najdražji na domačem trgu. Cenejše enote soAngleško podjetje. Teleskopski nakladalnik JCB kupcu že pozna, vendar ne toliko, kot francoske enote. Podjetje trenutno ponuja najširši izbor agregatov z nizko ceno in dobro opremo. Stroji, ki jih je izdal Faresin, so bili pred kratkim prosto dostopni, kupci pa šele zdaj spoznajo prednosti te tehnologije. Ker je to novo podjetje, si zasluži pozornost potrošnikov, poskuša se z visokokakovostnimi agregati, kopirnimi stroji "Manitou", po precej nizkih cenah.

Testna vožnja

Najbolj priljubljeni modeli v naši državi so agregati z nosilnostjo približno 4 tone, odtok puščic pa doseže 7 metrov. Pri primerjavi teh blagovnih znamk, kadar se uporabljajo za gradbene in kmetijske namene, dobimo naslednje rezultate: najdaljši in najtežji - JCB, najkrajši in najožji - Faresin. Iz tega lahko sklepamo, da je najprimernejša možnost za gradnjo nizkih stavb teleskopski nakladalnik "Manitou" (ali "Faresin").
Glede na parametre montaže, najboljši kazalniki njegove kakovosti, natančnosti v cevovodih in električni energiji - pri JCB. "Manitou" ima svoje pomanjkljivosti, plastični deli pa ne ustvarjajo zaupanja. Pravzaprav ima zadnji obravnavani model enake slabosti.

Najboljše dimenzije kabine so JCB in Faresin, kvadratne in zelo prostorne, Manitou pa nudi ozko in dolgo kabino, ki ni zelo udobna. Čeprav je dostop do njega dober na vseh modelih. Zaklepanje puščice iz kabine je preprosto, v vseh modelih jepriročna nadzorna plošča.
Prednost JCB v zvezi s tem je, da je opremljena tudi s tipko za zaustavitev v sili. Če je dovoljena obremenitev presežena, se sproži posebni indikator. V vseh modelih so različni. V italijanskem modelu se lahko izklopi, v francoščini pa bo še naprej signal, vendar lahko zvok izklopite. V primerjavi s podobnimi stroji so tovrstni nakladalniki zelo glasni. JCB ima najnižjo raven hrupa. Delovanje z nizkimi motorji je na voljo samo za JCB-jeve modele. Španski modeli so dovolj hitri, vendar je izvedba več operacij mogoča le pri visokih vrtljajih. Kar zadeva Manitou, je delo puščic zelo počasno, čeprav vam omogoča, da ga premikate gladko.

Rezultati preskusne vožnje

Ob upoštevanju osnovnih parametrov, ki jih imajo na domačem trgu teleskopski nakladalniki glavnih proizvajalcev družbe, je mogoče zlahka reči, da je izbira potrošnikov velika. Med ponujeno ponudbo lahko izberete tehniko, ki bo zadostila vsem zahtevam tako glede lastnosti opreme kot tudi zaradi njenih stroškov. Glavna stvar je, da pred nakupom preverite opremo v akciji. Po tem morate vedeti, koliko stane in kje lahko dobite rezervne dele za avtomobile.
Takšna oprema, čeprav ne poceni, vendar dovolj hitro, se izplača na kmetiji. Poleg tega je veliko lažje izvajati različna gradbena dela, kot tudi v kmetijskem sektorju, z uporabo. Takšni strojiv povprečju izplačajo v nekaj letih. Hkrati se povečuje učinkovitost podjetja in hitrost dela. Poleg tega, z nakladalcem, lahko shranite na zakup žerjava med gradbenimi deli. Teleskopski nakladalniki so zato zelo priljubljeni na domačem trgu in ne samo.

Sorodne publikacije