Zamenjava baterije na iPhone 5. Kako zamenjati baterijo?

Sodobni pametni telefoni opravljajo precej funkcij. Postali so nam nepogrešljivi pomočniki. Z običajno napravo lahko z GPS modulom preprosto krmarite po terenu, uporabljate hitri internet, izdelujete kakovostne fotografije, igrate produktivne igre in še več. Seveda, vse to slabo vpliva na baterijo: začne se prazniti hitreje, življenjska doba baterije pa postaja vse manjša. Izkazalo se je, da morate v nekaj letih zamenjati baterijo. Zdaj bomo razmislili, kako zamenjati baterijo na "iPhone 5" in kako razumeti, kdaj jo je treba izvesti.

Zmanjšanje časa pametnega telefona

Če ste opazili, da je vaš iPhone 5 izpraznjen hitreje, je to prvi signal, da je treba kmalu zamenjati baterijo. Ne pozabite, da pametni telefon ne sme izgubiti več kot 1% naenkrat. Seveda, če ne igrate "težkih" iger. To lahko sledite v nastavitvah tako, da greste na statistiko napolnjenosti baterije.


Prav tako naprave ne smete nenamerno odklopiti, ko se baterija napolni za 20-30%. To vedenje telefona jasno kaže na okvaro baterije. V tem primeru je treba baterijo zamenjati z "iPhone 5".

Ogled stanja baterije po programski opremi

Telefon iPhone 5 je visokotehnološki pametni telefon, opremljen s posebnimi programi, ki lahko preštejejo polnjenje akumulatorjev. Takšna funkcijaomogoča spremljanje zmogljivosti baterije. V nastavitvah, na žalost, lahko te podatke ogledate - na voljo so samo zaposlenim Apple.


Običajni uporabnik lahko nadzoruje baterijo z uporabo iBackupBot. IPhone morate povezati z računalnikom, zagnati program in povabiti vse informacije o stanju baterije. Pripomoček bo vzpostavil povezavo med računalnikom in napravo in prikazal bo število ciklov polnjenja, trenutno stanje baterije in začetno glasnost. Če se prvotna zmogljivost baterije bistveno razlikuje od trenutne, zamenjajte baterijo. Na splošno lahko telefon deluje dobro, dokler ne preseže 500 ciklov polnjenja baterije.

Zamenjava baterije na "iphone 5"

Če se odločite, da boste sami izdelali nadomestno baterijo, boste potrebovali izvijač TS1, plastično orodje za odstranjevanje telesa in izvijač PH000. Preden začnete, morate izklopiti pametni telefon. Treba je opozoriti, da kitajski "iPhone 5" sploh ni drugačen od izvirnika. Zato bo zamenjava baterije praktično enaka.
 • V bližini modula Lightning lahko vidite 2 vijaka, ki ju je treba odviti. Po tem vzamemo naivnež in ga postavimo na zaslon, je zaželeno, da ga postavimo bližje tipki "Home". Trdno potisnite sesalnik na steklo.
 • Zaslon je pritrjen na ohišje na ključavnicah. Naša naloga je, da jo nežno zgrabimo s plastičnim orodjem in ga nekoliko dvignemo. Ne pozabite, da je zaslon povezan z matično ploščo z več vtiči. Da jih ne poškodujetezaslon morate rahlo dvigniti in prekiniti zanke. Na "iPhone 5" se nahaja pod gumbom "Home", medtem ko so drugi na vrhu telefona.
  Ta postopek lahko traja kar nekaj časa, saj je zaslon pametnega telefona precej tesno povezan s primerom. Ni dovolj, da povlečete zaslon v upanju, da ga boste hitro odprli. Tako boste samo poškodovali zanko in telefon bo moral nositi servisni center.
 • Ko je zaslon na zankah, lahko odstranite sesalno posodo. Po tem nadaljujte s popolno odstranitvijo zaslona. Najprej ga dvignemo s strani gumba "Home" in nežno izvlečemo zanko. Zaželeno je, da to storite s pomočjo pincete. Ne pozabite, da se zanke pri odstranjevanju ne raztegne. Pri razstavljanju pametnega telefona morate zapomniti zaporedje dejanj, ki preprečujejo napake v sestavljanju. Za pravilno montažo obroča je potrebno poslati stran z več vrzeli na akumulator in stran z majhnimi zobmi na napravo. Telefon "iPhone 5" je precej dobro zbran. Da ne poškodujete nobenega dela naprave, morate skrbno opraviti vsa dejanja. Za prekinitev zanke z matične plošče morate uporabiti pinceto. Zaslon lahko dvignete samo, če ste prepričani, da so vsi odklopljeni.
 • V naslednjih korakih je treba prikazovalnik dvigniti za 90 °, tako da je primerno odstraniti druge elemente. Na matični plošči so 4 vijaki, ki jih morate odviti.
  Pri sestavljanju je potrebno zelo lepo priviti vijake, da se telefon ne poškoduje. Čevijak je močno zasukan, ni ga treba siliti, morda ste se zmotili z njegovo lokacijo.
 • Odstranite varnostni zaslon. S pomočjo plastičnega "rezila" odklopite zanke celofanskega fotoaparata in senzorja. Nato izklopite zaslon. Ko sestavljate, se prepričajte, da so zanke popolnoma kliknili, drugače boste imeli težave pri uporabi. V tem primeru je potrebno znova povezati zanke in znova zagnati napravo.
 • Čas je, da odklopite zaslon. Sedaj ga lahko dobite lepo in odložite. S pomočjo dodatnih orodij odklopite baterijsko zanko. V bližini vtičnice za slušalke bi morali imeti tudi "lopato".
 • Da bi dobili baterijo, jo je treba nežno stisniti s plastično kartico. Poskusite ne upogibati baterije, da ne poškodujete iPhone. Vstavite kartico globlje, da se lepilni trak začne trgati.
 • Zdaj je enostavno dobiti baterijo. Zamenjava baterije na "iPhone 5" je končana. Pri namestitvi nove baterije uporabite nov lepilni trak.
 • Baterija za "iPhone 5"

  Če nameravate baterijo zamenjati sami, morate najprej kupiti baterijo. Originalno baterijo lahko kupite na internetu za samo 1000 rubljev. Seveda se boste najprej morali prepričati, da je primeren, vendar šele nato opravite nakup.

  Servisna središča

  Če si ne upate sami izdelati nadomestne baterije, se lahko obrnete na servisni center. Vsakdo ve, koliko je "iPhone 5" - to jeprecej drag telefon. Zato bo zamenjava baterije in popravila na splošno stala precej. V povprečju je za zamenjavo baterije potrebnih 1600 rubljev. Ta strošek vključuje baterijo in storitve čarovnika.

  Zaključek

  Zamenjava baterije ni zapletena. Potrebno je le skrbno in dosledno izvajanje vseh dejanj. Newbies lahko porabijo veliko časa za zamenjavo, vendar je treba kakovostno odpraviti težavo. Če ne želite tvegati, se obrnite na servisni center. Koliko stane? Čarovniki "iphone 5" se lahko popravijo zelo hitro, vendar morate porabiti približno 1600 rubljev.

  Sorodne publikacije