Kako povečati zagonsko hitrost v Steam: Najbolj zanesljiv način

Vprašanja o tem, kako povečati zagonsko hitrost v Steamu, niso samo uporabniki s šibko internetno povezavo. Tudi lastniki 100 megabajtnih podatkovnih kanalov pogosto trpijo zaradi nizkih stopenj prenosa. V takem trenutku je nujno treba povečati parametre hitrosti in vedeti morate, kako to storiti.

Zakaj povečati hitrost?

Da bi razumeli, kako povečati hitrost prenosa na Steam, morate poznati temeljne vzroke za to. Zdi se, da bi tako resen distributer digitalnih izdelkov, kot je Valve, moral zagotoviti pravo hitrost.
Pogosto celo moč strežnikov preprosto ni dovolj. Na primer, na dan izdaje je Watch Dogs 2 prodal več kot pet milijonov izvodov, tako da ga je veliko uporabnikov preneslo iz te storitve. Težave s hitrostjo so bile opažene v približno četrtem delu. Ti ljudje niso imeli informacij o strežnikih vsebine in niso vedeli, kako bi spremenili svoj parameter hitrosti.

Vsebinski strežniki in informacije o njih

Če ne veste, kako povečati hitrost prenosa v Steamu, potem niste nikoli slišali za obstoj vsebinskih strežnikov in njihove konfiguracije. To so zrcalne kopije glavnih strežnikov Valve, le da so konfigurirane za servisiranje določene regije na svetu.
Na ta način so razvijalci digitalne trgovine uspeli rešiti problem prenosa. Na primer, ozemlje Rusije je izračunalo tri strežnike vsebin. Ena v Moskvidrugi v Ekaterinburgu, tretji pa se nahaja na ozemlju Novosibirska. Privzeto je eden od njih v odjemalcu. Ljudje, ki se niso spremenili, se bodo iz njega samodejno prenesli in to bo ustvarilo milijone hkrati, medtem ko drugi strežnik streže le nekaj tisoč uporabnikom. Skrivnost, kako povečati hitrost prenosa iger v Steamu, je popolnoma odvisna od poznavanja informacij o strežniku vsebine. Možnost spreminjanja točke nalaganja shrani igralcu dragocene ure prostega časa.

Spreminjanje strežnika vsebine

Pred povečanjem hitrosti zagona v sistemu Steam morate določiti, kateri strežnik vsebine je najbližji vaši lokaciji. Razdalja vpliva tudi na parametre prenosa, saj mora signal premagati razdaljo in na cesti izgubi hitrost. Pri izbiri strežnika vsebine morate biti pozorni tudi na [FILTERED].
To pomeni, da je možnost na voljo samo ljudem, ki uporabljajo določenega ponudnika. Če morate izbrati med najbližjim strežnikom in drugim manj prenesenim, morate primerjati število ljudi. Bodite pozorni na število uporabnikov, in če je zelo velika, je vredno prenesti iz drugega vira. Sprememba strežnika se zgodi znotraj samega odjemalca. Pojdite v okno Nastavitve in izberite zavihek »Nalaganje + oblak«. V regiji za zagon se prikaže spustni seznam. Iz njega je potrebno, s pomočjo zgornjih nasvetov, izbrati razpoložljiv strežnik. Samo vredno jepred začetkom nalaganja. Če spremenite postopek, bo prišlo do napake in morali se boste znova zagnati. Ta operacija bo povečala hitrost zagona v Steamu za prihodnje nakupe.

Sorodne publikacije